Add new comment

Suksesskake med karamelliserte mandler

For true success ask yourself these four questions:
 

Why?

Why not?

Why not me?

Why not now?

 

(James Allen)

 

 

Brente mandler gir mild karamellsmak til denne superdeilige varianten av "Suksesskake"!

 

Ingredienser:

Mandelbunner:
6 eggehviter
200 g sukker
200 g mandler
50 g brente mandler

Gul suksesskrem:
8 eggeplommer
200 g melis
2,5 dl kremfløte
250 g smør

Pynt:
50 g brente mandler

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett halvparten av sukkeret og pisk til marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til en tykk, blank og skinnende marengs. Mal mandler og brente mandler fint i food processor med hakkekniv. Vend dette inn i marengsmassen.

Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek bunnene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min. Avkjøl bunnene i kjøleskapet til de er helt kalde. Ta bunnene ut av formene og dra forsiktig av bakepapiret.

Til suksesskremen has eggeplommer, melis og kremfløte i en kjele. Kok opp under stadig omrøring og til kremen tykner. Ta kjelen av platen og pisk i mykt smør i klatter. Sett kjelen med den gule kremen i kjøleskapet til den blir helt kald.

Kle en rund form (22-24 cm) med plastfolie og legg i den ene mandelbunnen. Ha over halvparten av den gule kremen. Legg over den andre mandelbunnen og dekk med resten av den gule kremen. Sett formen i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra kakeformen og føres over på et kakefat. Dryss over hakkede brente mandler til pynt.

 

Tips:

"Brente mandler" er sukkerkaramelliserte mandler som er spesielt populære til jul. Du kan bruke kjøpte eller lage dine egne. Oppskrift finner du herwww.detsoteliv.no!

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

7 SECRETS OF SUCCESS

I found the answer in my room.

Roof said: Aim high
Fan said: Be cool
Clock said: Every minute is precious
Mirror said: Reflect before you act
Window said: See the world
Calendar said: Be up-to-date
Door said: Push hard to achieve your goals..

 

♥ ♥ ♥ ♥

Suksesskake med karamelliserte mandler
Ingredienser

Mandelbunner:
6 eggehviter
200 g sukker
200 g mandler
50 g brente mandler

Gul suksesskrem:
8 eggeplommer
200 g melis
2,5 dl kremfløte
250 g smør

Pynt:
50 g brente mandler

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett halvparten av sukkeret og pisk til marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til en tykk, blank og skinnende marengs. Mal mandler og brente mandler fint i food processor med hakkekniv. Vend dette inn i marengsmassen.

Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek bunnene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min. Avkjøl bunnene i kjøleskapet til de er helt kalde. Ta bunnene ut av formene og dra forsiktig av bakepapiret.

Til suksesskremen has eggeplommer, melis og kremfløte i en kjele. Kok opp under stadig omrøring og til kremen tykner. Ta kjelen av platen og pisk i mykt smør i klatter. Sett kjelen med den gule kremen i kjøleskapet til den blir helt kald.

Kle en rund form (22-24 cm) med plastfolie og legg i den ene mandelbunnen. Ha over halvparten av den gule kremen. Legg over den andre mandelbunnen og dekk med resten av den gule kremen. Sett formen i kjøleskapet til dagen etter.

Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra kakeformen og føres over på et kakefat. Dryss over hakkede brente mandler til pynt.

Tips

"Brente mandler" er sukkerkaramelliserte mandler som er spesielt populære til jul. Du kan bruke kjøpte eller lage dine egne. Oppskrift finner du her på www.detsoteliv.no!

13 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.