Add new comment

Dronning Maud-pudding

 

Hei søte dere

 

I dag er en merkedag for meg, for fra og med i dag blir det også desserter her på Det søte liv!

Beslutningen ble tatt etter overveldende respons på mitt spørsmål på Facebook i går om det kunne vært noe?

Flere hundre svarte mometant JA!!!!!!  Tongue smile

 

 

Jeg starter med den aller, aller beste desserten jeg vet om!

 

Dronning Maud-pudding

 

 

"Dronning Maud-pudding" ble jeg introdusert for da jeg nettopp hadde truffet mannen min og besøkte svigermor på Vestlandet for første gang. ......Det er visst nesten 20 år siden nå (ooops..  Omg smile )

 

 

"Dronning Maud-pudding" er egentlig ikke en pudding, men en luftig eggefromasj som legges lagvis med revet sjokolade.

Derfor vet jeg at også mange kaller denne desserten for "Dronning Maud-fromasj".

 

Verdens beste dessert!

 

Desserten ble komponert til ære for Dronning Maud da hun og Kong Haakon dro til Haugesund på signingsferd i 1906.

 

 

Dette er svigermors fenomenalt gode oppskrift, og alle hun eller jeg lager den til blir straks forelsket i denne utrolig nydelige desserten!

 

Ingredienser:

♥ 5 store egg
♥ 5 ss sukker
♥ 5 plater gelatin
♥ 2 ss kokende vann
♥ 5 dl kremfløte
- -
♥ 100 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Start med å piske kremfløten til tykk, myk krem. Ha kremen i en bolle og sett i kjøleskapet.

Riv sjokoladen fint (bruk mandelkvern til dette eller eventuelt food processor med hakkekniv, se tips).

Pisk egg og sukker til skikkelig lys og tykk eggedosis (ca 10 min med elektrisk mikser). Det er viktig at du bruker helt ren og tørr bolle og mikser (se tips). Mens eggedosisen pisker, bløtlegger du gelatinplatene i en bolle kaldt vann.

Når eggedosisen er ferdig pisket, klemmer du vannet godt ut av gelatinplatene og løser dem opp i en kopp med 2 ss kokende vann. Hell så den varme gelatinblandingen i eggedosisen mens du fortsetter å piske på lav hastighet slik at gelatinen blir jevnt og godt blandet inn i eggedosisen.

Ta så kremen ut av kjøleskapet og bland den inn i eggedosisen. Jeg pleier å bruke en ballongvisp til dette. Det er viktig å røre nok til at alle kremflekker fjernes, men ikke mer enn nødvendig så luften i fromasjen bevares.

Ta frem en stor dessertskål og hell i 1/3 av fromasjen. Dryss over sjokolade. Hell over 1/3 til av fromasjen og dryss over sjokolade. Så har du over resten av fromasjen og drysser over resten av sjokoladen til slutt.

Sett dessertskålen i kjøleskapet i noen timer eller over natten, til fromasjen har stivnet.

 

 

 

Tips:

♥ For å få skikkelig tykk og luftig eggedosis er det viktig at du bruker helt ren og tørr miksebolle og mikser. Fall altså ikke for fristelsen å ikke vaske bollen skikkelig etter at du har pisket kremfløten hvis du bruker det samme utstyret. Selv om du skyller raskt med vann, vil det være et tynt fettlag i bollen etter kremfløten som vil gjøre at eggedosisen ikke blir skikkelig stiv.

♥ Følg nøye rekkefølgen i oppskriften som jeg har beskrevet, dvs ha alltid varm, flytende gelatin i eggedosisen og rør godt før du vender i den kalde, piskede fløtekremen. Da er du helt sikker på at du ikke får gelatintråder i fromasjen. 

♥ Jeg er for lat til å rive kokesjokolade med rivjern eller mandelkvern slik man vel egentlig skal, og bruker derfor food processor med hakkekniv. Det går fint synes jeg, men du må la den gå nokså lenge slik at sjokoladen blir helt finkornet. Du kan doble mengden kokesjokolade hvis du foretrekker mer sjokoladesmak. 

♥ Dronning Maud pudding blir aller best om du lager den kvelden før serveringsdagen og lar den stå i kjøleskapet frem til servering. Myk kransekake er perfekt tilbehør!

♥ Du kan lage desserten i glass, se Dronning Maud-pudding i glass. Se også min favoritt Dronning Maud-fromasjkake og Dronning Maud-konfektkake her på Det søte liv.

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Hva er din yndlingsdessert?  Gi meg gjerne tips enten ved å skrive det som kommentar til dette innlegget eller poste yndlingsoppskriften din på Det søte livs forum på facebook (som du finner her) - så skal jeg teste den ut:-)

 

Ønsker dere en fortsatt fin kveld!

Dronning Maud-pudding
Ingredienser

5 store egg
5 ss sukker
5 plater gelatin
2 ss kokende vann
5 dl kremfløte
- -
100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Start med å piske kremfløten til tykk, myk krem. Ha kremen i en bolle og sett i kjøleskapet.

Riv sjokoladen fint (bruk mandelkvern til dette eller eventuelt food processor med hakkekniv, se tips).

Pisk egg og sukker til skikkelig lys og tykk eggedosis (ca 10 min med elektrisk mikser). Det er viktig at du bruker helt ren og tørr bolle og mikser (se tips). Mens eggedosisen pisker, bløtlegger du gelatinplatene i en bolle kaldt vann.

Når eggedosisen er ferdig pisket, klemmer du vannet godt ut av gelatinplatene og løser dem opp i en kopp med 2 ss kokende vann. Hell så den varme gelatinblandingen i eggedosisen mens du fortsetter å piske på lav hastighet slik at gelatinen blir jevnt og godt blandet inn i eggedosisen.

Ta så kremen ut av kjøleskapet og bland den inn i eggedosisen. Jeg pleier å bruke en ballongvisp til dette. Det er viktig å røre nok til at alle kremflekker fjernes, men ikke mer enn nødvendig så luften i fromasjen bevares.

Ta frem en stor dessertskål og hell i 1/3 av fromasjen. Dryss over sjokolade. Hell over 1/3 til av fromasjen og dryss over sjokolade. Så har du over resten av fromasjen og drysser over resten av sjokoladen til slutt.

Sett dessertskålen i kjøleskapet i noen timer eller over natten, til fromasjen har stivnet.

Tips

♥ For å få skikkelig tykk og luftig eggedosis er det viktig at du bruker helt ren og tørr miksebolle og mikser. Fall altså ikke for fristelsen å ikke vaske bollen skikkelig etter at du har pisket kremfløten hvis du bruker det samme utstyret. Selv om du skyller raskt med vann, vil det være et tynt fettlag i bollen etter kremfløten som vil gjøre at eggedosisen ikke blir skikkelig stiv.

♥ Følg nøye rekkefølgen i oppskriften som jeg har beskrevet, dvs ha alltid varm, flytende gelatin i eggedosisen og rør godt før du vender i den kalde, piskede fløtekremen. Da er du helt sikker på at du ikke får gelatintråder i fromasjen. 

♥ Jeg er for lat til å rive kokesjokolade med rivjern eller mandelkvern slik man vel egentlig skal, og bruker derfor food processor med hakkekniv. Det går fint synes jeg, men du må la den gå nokså lenge slik at sjokoladen blir helt finkornet. Du kan doble mengden kokesjokolade hvis du foretrekker mer sjokoladesmak. 

♥ Dronning Maud-pudding blir aller best om du lager den kvelden før serveringsdagen og lar den stå i kjøleskapet frem til servering. Myk kransekake er perfekt tilbehør!

73 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.