
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Deilig smak og fristende utseende....
Heisan dere!
På tide med en ny deilig kake her på Det søte liv!
Dette er en spennende variant av ostekake med sjokoladebunn laget av knuste Oreokjeks og lekkert, tykt lag jordbær på toppen.
En kake til alle anledninger!
♥ Ingredienser:
Oreobunn:
300 g Oreokjeks
75 g smør
Ostefromasj:
1 pk jordbærgelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost naturell
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Jordbærlokk:
500 g frosne jordbær (se tips)
280 g rørt jordbærsyltetøy (se tips)
2 pk jordbærgelépulver
♥ Fremgangsmåte:
Oreobunn:
Knus Oreokjeksen (inklusive det hvite fyllet) i en food processor med hakkekniv til en smulete masse. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Ostefromasj:
Løs opp jordbærgelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Jordbærlokk:
Ha frosne jordbær i en kjele sammen med jordbærsyltetøyet. Varm opp på middels sterk varme under omrøring til jordbærene er helt tinte. Tilsett jordbærgelépulveret og rør til det har løst seg opp.
Avkjøl blandingen til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende.
Ha jordbærene deretter over ostekaken og sett formen tilbake i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til jordbærlokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.
La kaken stå kjølig frem til servering.
Herlig kake!
Kan jeg friste deg med et deilig kakestykke..?
mmmm ... utrolig nydelig smakskombinasjon...!
Tips:
♥ I denne oppskriften bruker jeg frosne jordbær fordi de blir myke og avgir mest væske ved oppvarming.
♥ I tillegg bruker jeg 1 pk rørt jordbærsyltetøy fra Nora som lages med 80 % ekte bær og tilsatt litt ekstra sukker. Syltetøyet inneholder kun naturlige ingredienser og kjøpes frossent.
Dette syltetøyet gir kjempegod og ekte jordbærsmak! Tilsammen blir denne blandingen så flytende at du ikke må tilsette noe vann og bruker 2 pk jordbærgelépulver for å få helt stivt jordbærlokk oppå kaken.
♥ Du kan i stedet bruke 300 g hjemmelaget rørt jordbærsyltetøy.
♥ Kaken er holdbar flere dager i kjøleskapet.
En drøm av en kake!
❤
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Oreobunn:
300 g Oreokjeks
75 g smør
Ostefromasj:
1 pk jordbærgelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost naturell
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Jordbærlokk:
500 g frosne jordbær (se tips)
1 pk Noras rørte jordbærsyltetøy (se tips)
2 pk jordbærgelépulver
Oreobunn:
Knus Oreokjeksen (inklusive det hvite fyllet) i en food processor med hakkekniv til en smulete masse. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Ostefromasj:
Løs opp jordbærgelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Jordbærlokk:
Ha frosne jordbær i en kjele sammen med jordbærsyltetøyet. Varm opp på middels sterk varme under omrøring til jordbærene er helt tinte. Tilsett jordbærgelépulveret og rør til det har løst seg opp. Avkjøl blandingen til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende. Ha jordbærene deretter over ostekaken og sett formen tilbake i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til jordbærlokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen. La kaken stå kjølig frem til servering.
I denne oppskriften bruker jeg frosne jordbær fordi de blir myke og avgir mest væske ved oppvarming. I tillegg bruker jeg rørt jordbærsyltetøy fra Nora som lages med 80 % ekte bær og tilsatt litt ekstra sukker. Kun naturlige ingredienser og kjøpes frossent. Dette gir kjempegod og ekte jordbærsmak! Tilsammen blir denne blandingen så flytende at du ikke må tilsette noe vann og bruker 2 pk jordbærgelépulver for å få helt stivt jordbærlokk oppå kaken.
Kaken er holdbar flere dager i kjøleskapet!
51 comments