Add new comment

Eplekake i langpanne med vaniljekrem

 

Helt, helt nyyydelig eplekake!

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

 

 

 

Ingredienser:

♥ 500 g mykt smør
♥ 500 g sukker
♥ 8 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 500 g hvetemel

Fyll:
♥ 8 epler
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)
♥ 5 ss sukker
♥ 2 ss kanel
♥ 75 g mandelflarn

 

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen (smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet). Sikt bakepulver og vaniljesukker med en del av melet og bland inn i smørkremen. Bland så i resten av hvetemelet til en jevn og klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).

Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

 

 

Skrell eplene og del i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå deigen.

 

 

Legg vaniljekremen over eplene i små klatter ved hjelp av en spiseskje. Dryss over sukker, kanel og mandelflarn (mandlene kan sløyfes hvis du vil).

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40-50 min (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten).

 

 

Avkjøl kaken i formen.

Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene forsiktig ut av formen ved hjelp av en kakespade.

 

 

 

Tips:

Jeg bruker ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine).

Kakestykkene er fint å fryse og tiner nokså raskt!

Se også oppskrift på "Eplebiter med vaniljekrem" her på Det søte liv, som er en lignende kake beregnet på liten langpanne. En annen super kake er  "Eplekake med vaniljekrem" som er stekes i rund form.

 

 

VERDENS BESTE EPLEKAKE!

 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Eplekake i langpanne med vaniljekrem
Ingredienser

500 g mykt smør
500 g sukker
8 egg
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
500 g hvetemel

Fyll:
8 epler
5 dl vaniljekrem (se tips)
5 ss sukker
2 ss kanel
75 g mandelflarn

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen (smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet). Sikt bakepulver og vaniljesukker med en del av melet og bland inn i smørkremen. Bland så i resten av hvetemelet til en jevn og klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).

Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Skrell eplene og del i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå deigen. Legg vaniljekremen over eplene i små klatter ved hjelp av en spiseskje. Dryss over sukker, kanel og mandelflarn (mandlene kan sløyfes hvis du vil).

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40-50 min (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken i formen. Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene forsiktig ut av formen ved hjelp av en kakespade.

Tips

Jeg bruker ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine).

Kakestykkene er fint å fryse og tiner nokså raskt!

Se også "Eplekake med vaniljekrem" som er en kjempegod eplekake stekt i rund form.

Kakekategori
Sesong

24 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.