
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Helt, helt nyyydelig eplekake!
Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 500 g mykt smør
♥ 500 g sukker
♥ 8 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 500 g hvetemel
Fyll:
♥ 8 epler
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)
♥ 5 ss sukker
♥ 2 ss kanel
♥ 75 g mandelflarn
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen (smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet). Sikt bakepulver og vaniljesukker med en del av melet og bland inn i smørkremen. Bland så i resten av hvetemelet til en jevn og klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).
Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Skrell eplene og del i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå deigen.
Legg vaniljekremen over eplene i små klatter ved hjelp av en spiseskje. Dryss over sukker, kanel og mandelflarn (mandlene kan sløyfes hvis du vil).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40-50 min (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten).
Avkjøl kaken i formen.
Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene forsiktig ut av formen ved hjelp av en kakespade.
♥ Tips:
Jeg bruker ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine).
Kakestykkene er fint å fryse og tiner nokså raskt!
Se også oppskrift på "Eplebiter med vaniljekrem" her på Det søte liv, som er en lignende kake beregnet på liten langpanne. En annen super kake er "Eplekake med vaniljekrem" som er stekes i rund form.
VERDENS BESTE EPLEKAKE!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
500 g mykt smør
500 g sukker
8 egg
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
500 g hvetemel
Fyll:
8 epler
5 dl vaniljekrem (se tips)
5 ss sukker
2 ss kanel
75 g mandelflarn
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen (smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet). Sikt bakepulver og vaniljesukker med en del av melet og bland inn i smørkremen. Bland så i resten av hvetemelet til en jevn og klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).
Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Skrell eplene og del i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå deigen. Legg vaniljekremen over eplene i små klatter ved hjelp av en spiseskje. Dryss over sukker, kanel og mandelflarn (mandlene kan sløyfes hvis du vil).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40-50 min (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten). Avkjøl kaken i formen. Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene forsiktig ut av formen ved hjelp av en kakespade.
Jeg bruker ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine).
Kakestykkene er fint å fryse og tiner nokså raskt!
Se også "Eplekake med vaniljekrem" som er en kjempegod eplekake stekt i rund form.
24 comments