Add new comment

Amerikanske brownies

 

Verdens beste browniesoppskrift!

 

Pynt med søte Lovehearts hvis du er i det rette humøret! Heart

 

 

 

 

 

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,25 dl hvetemel

 

Fremgangsmåte:

Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.

Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (20x30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen før den deles opp i små serveringsstykker.

 

 

Tips:

Se også oppskrift på "American Brownies" her på Det søte liv.

 

Denne oppskriften vil du også kunne finne i boken "Digg på en fredag", som er skrevet av Jørgen O Grann, men hvor Det søte liv har stått for hele dessertkapittelet!

 

Digg på fredag, utgitt av Schibsted Forlag (2012)

 

Dette er en utrolig herlig bok som jeg absolutt anbefaler deg å anskaffe!

 

Her ser du gutta som inviterte meg med på bokprosjektet Digg på fredag!  Jørgen står til høyre, grafisk designer Tom i midten og fotograf Jo Michael til venstre.

 

Jo Michael tok dette nydelige bildet av disse browniesene som du finner i boken:

 

Foto: www.jomichael.com

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Amerikanske brownies
Ingredienser

150 g smør
300 g kokesjokolade
3 store egg
4 dl sukker
3 ts vaniljesukker
5 ss kakao
2,25 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.

Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (20x30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen før den deles opp i små serveringsstykker.

Tips

Oppskriften finnes i kokeboken "Digg på fredag" (Schibsted forlag, 2012) - der Det søte liv står for dessertkapittelet:-)

36 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.