Add new comment

Ondskapsfull sjokoladekake

 

Hei dere:-)

Fristet av bildet??

 

Tenkte meg det ja....  Denne kaken er nemlig ondskapsfult fristende og sørger for at du blir hekta!  Icon evil

 

farlig, farlig.... men herlig, herlig...

 

Oppskriften på denne FANTASTISKE sjokoladekaken har jeg funnet på det populære bloggen til Tinteguri (eller Anita Krohn Traaseth som hun egentlig heter).

Tinteguri er søt, blid, aktiv trebarnsmamma, blogger og adm dir i HP Norge! Skikkelig kul dame!

Det er med stor glede at jeg  konstaterer at også HP-toppsjefen baker stor og syndig sjokoladekake, og på www.tinteguri.com ligger altså denne oppskriften.

 

Jeg vet du vil ha!  Naughty

 

Tinteguri gir selv en høykarbo-advarsel, men er likevel ikke snauere enn at hun anbefaler å doble porsjonen med sjokoladeglasur. Hvilket jeg selvsagt gjorde! Wink

Det ble en virkelig klissete og faaarlig god sjokoladekake! NAM!

 

Jeg digger dessuten avslutningen på oppskriften hennes:

"Bruk hvit kokesjokolade og lys melkesjokolade som pynt ? hakk i biter (noen store og små). Hvis du MÅ bruke et sunt innslag, så ser det bra ut med ferske blåbær, bringebær, jordbær ? men jeg anbefaler sterkt ren hvit og mørk sjokolade:)".

 

Ha-ha, helt sjef:-)

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

..no fruit on this baby.. Laugh

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:

♥ 150 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 7,5 dl sukker
♥ 5 ss kakao
♥ 6 ts natron
♥ 9 dl hvetemel

Sjokoladeglasur:
♥ 200 g smør
♥ 10 ss melk
♥ 8 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts kaffepulver
♥ 700 g melis

Pynt:
♥ 100 g hvit sjokolade
♥ 100 g melkesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Smelt smør og avkjøl det litt. Bland deretter smøret sammen med surmelken og rør rundt. Tilsett sukkeret og så natron. Sikt kakao med noe av melet og bland i. Ha så i resten av melet og rør til deigen er klumpfri (du må ha en nokså stor rørebolle, for det er mye deig).

Hell røren over i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30×40). Stek kaken midt i ovnen på 180°C grader til den er gjennomstekt, ca. 40-45 min.

Lag imens sjokoladeglasuren: Smelt smøret i en kjele og tilsett de andre ingrediensene. Rør glasuren jevn og blank over svak varme.

Ta den ferdigstekte kaken ut av ovnen. Smør sjokoladeglasuren over kaken og la kaken stå slik at glasuren trekker godt inn i kaken. Det er viktig å ha varm glasur over varm kake for at glasuren skal trekke godt inn i kaken. (Hvis du prikker kakebunnen med en gaffel, renner glasuren enda bedre inn i kaken.) Pynt med hakket hvit sjokolade og hakket melkesjokolade.

La kaken stå i langpannen til glasuren har stivnet noe. Skjær kaken i firkanter og løft kakestykkene ut av formen med en stekespade.

 

ENJOY Smile

 

 

Tips:

Kakestykkene kan fryses!

 

Men jeg tipper de blir spist opp før du kommer så langt...

 

 

..fordi du blir HEKTA! Yum

Ondskapsfull sjokoladekake
Ingredienser

Sjokoladekake:
150 g smør
1 liter surmelk
7,5 dl sukker
5 ss kakao
6 ts natron
9 dl hvetemel

Sjokoladeglasur:
200 g smør
10 ss melk
8 ss kakao
2 ts vaniljesukker
2 ts kaffepulver
700 g melis

Pynt:
100 g hvit sjokolade
100 g melkesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt smør og avkjøl det litt. Bland deretter smøret sammen med surmelken og rør rundt. Tilsett sukkeret og så natron. Sikt kakao med noe av melet og bland i. Ha så i resten av melet og rør til deigen er klumpfri (du må ha en nokså stor rørebolle, for det er mye deig).

Hell røren over i en stor bakepapirkledd langpanne (ca 30×40). Stek kaken midt i ovnen på 180°C grader til den er gjennomstekt, ca. 40-45 min.

Lag imens sjokoladeglasuren: Smelt smøret i en kjele og tilsett de andre ingrediensene. Rør glasuren jevn og blank over svak varme.

Ta den ferdigstekte kaken ut av ovnen. Smør sjokoladeglasuren over kaken og la kaken stå slik at glasuren trekker godt inn i kaken. Det er viktig å ha varm glasur over varm kake for at glasuren skal trekke godt inn i kaken. (Hvis du prikker kakebunnen med en gaffel, renner glasuren enda bedre inn i kaken.) Pynt med hakket hvit sjokolade og hakket melkesjokolade.

La kaken stå i langpannen til glasuren har stivnet noe. Skjær kaken i firkanter og løft kakestykkene ut av formen med en stekespade.

ENJOY Smile

Tips

Kakestykkene kan fryses, men du kommer ikke til å klare å la være å spise den opp fordi du blir HEKTA!

62 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.