
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
I dag er det Kanelbullens dag i Sverige!
Såklart noe som må feires!
Dette er en kjempefin oppskrift på gjærdeig som gir ca 25 stk deilige kanelboller. Deigen kan også brukes til annen gjærbakst du liker!
Ingredienser:
♥ 50 g gjær
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 1 egg
♥ 2 liter hvetemel
Fyll:
♥ 50 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel
Pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker
Fremgangsmåte:
Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg. Bland så i sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca 60 min).
Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver.
Smelt smøret til fyllet og pensle på leivene. Strø jevnt over med sukker og kanel.
Rull leivene sammen fra langsiden hvis du vil ha mindre kanelboller og fra kortsiden hvis du vil ha store kanelboller. Skjær hver rull i ca 2 cm tykke skiver.
Sett skivene på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 15 min.
Pisk egg sammen med litt melk og pensle over bollene. Dryss over perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til bollene er gyldne og gjennomstekte (se tips). Avkjøl kanelbollene på rist.
Her hever kanelbollene seg i ovnen. Lukter deilig på kjøkkenet!
Instagram: kristine_lifeissweet
Og her er kanelbollene rett etter at de er tatt ut av ovnen:
Mmmmm.... nystekte kanelboller....
Lukter himmelsk!
Ellevill stemning i hjemmet!
Søte gleder i hverdagen!
Dagens jubilant!
Tips:
Jeg liker kanelbollene mine store og ruller derfor den avlange leiven sammen fra kortsiden. Hvis du har store boller, kan det lønne seg å senke temperaturen i ovnen til 200°C og eventuelt øke steketiden noe på slutten. Dette for å unngå at bollene blir brune utenpå uten å være gjennomstekte inni. Oppskriften gir 25 mellomstore kanelboller, og noen færre dersom du lager dem store.
Instagram: kristine_lifeissweet
Kanelboller er fine å fryse!
Søte servietter kjøpt hos Kremmerhuset i Oslo!
Enjoy ♥
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 50 g gjær
♥ 6 dl melk
♥ 200 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 1 egg
♥ 2 liter hvetemel
Fyll:
♥ 50 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 2 ss kanel
Pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker
Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg. Bland så i sukker og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca 60 min).
Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver.
Smelt smøret til fyllet og pensle på leivene. Strø jevnt over med sukker og kanel.
Rull leivene sammen fra langsiden hvis du vil ha mindre kanelboller og fra kortsiden hvis du vil ha store kanelboller. Skjær hver rull i ca 2 cm tykke skiver.
Sett skivene på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 15 min.
Pisk egg sammen med litt melk og pensle over bollene. Dryss over perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i 10-15 min til bollene er gyldne og gjennomstekte (se tips).
Avkjøl kanelbollene på rist.
Jeg liker kanelbollene mine store og ruller derfor den avlange leiven sammen fra kortsiden. Hvis du har store boller, kan det lønne seg å senke temperaturen i ovnen til 200°C og eventuelt øke steketiden noe på slutten. Dette for å unngå at bollene blir brune utenpå uten å være gjennomstekte inni. Oppskriften gir 25 mellomstore kanelboller, og noen færre dersom du lager dem store.
Kanelbollene er fine å fryse!
22 comments