Add new comment

Turtle Brownies

 

Nommenommenom.... munnen full av "Turtle Brownies".....   deilig! Yum

 

 

Vi snakker superdeilig Brownie dekket med hjemmelaget karamell og pekannøtter. Oppå der smeltet, mørk sjokolade til pynt.

 

Decadent and delicious!

En amerikansk klassiker!

 

 

Oppskriften er til liten langpanne.

 

Ingredienser:

Brownie:
♥ 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 200 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver

Karamell:
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 dl lys sirup
♥ 3 ss vann
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 3 dl pekannøtter
♥ 100 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret.  Brekk opp sjokoladen og ha i kjelen med smøret.  La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn.  Avkjøl.  Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.  Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).  Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 35- 40 min (kaken skal bare såvidt være gjennomstekt).  Avkjøl kaken i formen.

Ha sukker, sirup og vann i en kjele. La blandingen småkoke i noen minutter til blandingen blir gylden og tykner noe (ca 5-10 min). Ta kjelen av platen og rør i kremfløte og vaniljeekstrakt. Rør inn grovt hakkede pekannøtter og fordel straks over kakebunnen. Avkjøl.

 

 

Smelt kokesjokoladen og ringle over kaken til slutt. Sett langpannen i kjøleskapet i 3-4 timer (eller lenger).

Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret og del kaken opp i passende store kakestykker.

 

 

♥ Tips:

"Turtle Brownies" oppbevares kjølig godt innpakket i plast, men smaker best romtempererte, så sett dem frem på serveringsfat en god stund før servering.

Kjempefine å fryse!

 

 

Jeg synes du bør unne deg et stykke Turtle Brownies i dag jeg  Wink

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

Turtle Brownies
Ingredienser

Brownie:
♥ 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 200 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver

Karamell:
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 dl lys sirup
♥ 3 ss vann
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 3 dl pekannøtter
♥ 100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt smøret.  Brekk opp sjokoladen og ha i kjelen med smøret.  La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn.  Avkjøl.  Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.  Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).  Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 35- 40 min (kaken skal bare såvidt være gjennomstekt).  Avkjøl kaken i formen.

Ha sukker, sirup og vann i en kjele. La blandingen småkoke i noen minutter til blandingen blir gylden og tykner noe (ca 5-10 min). Ta kjelen av platen og rør i kremfløte og vaniljeekstrakt. Rør inn grovt hakkede pekannøtter og fordel straks over kakebunnen. Avkjøl.

Smelt kokesjokoladen og ringle over kaken til slutt. Sett langpannen i kjøleskapet i 3-4 timer (eller lenger).

Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret og del kaken opp i passende store kakestykker.

Tips

"Turtle Brownies" oppbevares kjølig godt innpakket i plast, men smaker best romtempererte, så sett dem frem på serveringsfat en god stund før servering. Kjempefine å fryse!

6 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.