Also available in: Norsk

Add new comment

Turtle Brownies

 

Nommenommenom.... munnen full av "Turtle Brownies".....   deilig! *yum*

 

 

Vi snakker superdeilig Brownie dekket med hjemmelaget karamell og pekannøtter. Oppå der smeltet, mørk sjokolade til pynt.

 

Decadent and delicious!

En amerikansk klassiker!

 

 

Oppskriften er til liten langpanne.

 

Ingredienser:

Brownie:
♥ 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 200 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver

Karamell:
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 dl lys sirup
♥ 3 ss vann
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 3 dl pekannøtter
♥ 100 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret.  Brekk opp sjokoladen og ha i kjelen med smøret.  La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn.  Avkjøl.  Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.  Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).  Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 35- 40 min (kaken skal bare såvidt være gjennomstekt).  Avkjøl kaken i formen.

Ha sukker, sirup og vann i en kjele. La blandingen småkoke i noen minutter til blandingen blir gylden og tykner noe (ca 5-10 min). Ta kjelen av platen og rør i kremfløte og vaniljeekstrakt. Rør inn grovt hakkede pekannøtter og fordel straks over kakebunnen. Avkjøl.

 

 

Smelt kokesjokoladen og ringle over kaken til slutt. Sett langpannen i kjøleskapet i 3-4 timer (eller lenger).

Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret og del kaken opp i passende store kakestykker.

 

 

♥ Tips:

"Turtle Brownies" oppbevares kjølig godt innpakket i plast, men smaker best romtempererte, så sett dem frem på serveringsfat en god stund før servering.

Kjempefine å fryse!

 

 

Jeg synes du bør unne deg et stykke Turtle Brownies i dag jeg  *wink*

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

Turtle Brownies
Ingredients

Brownie:
♥ 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 200 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver

Karamell:
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 dl lys sirup
♥ 3 ss vann
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 3 dl pekannøtter
♥ 100 g kokesjokolade

Instructions

Smelt smøret.  Brekk opp sjokoladen og ha i kjelen med smøret.  La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn.  Avkjøl.  Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.  Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).  Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 35- 40 min (kaken skal bare såvidt være gjennomstekt).  Avkjøl kaken i formen.

Ha sukker, sirup og vann i en kjele. La blandingen småkoke i noen minutter til blandingen blir gylden og tykner noe (ca 5-10 min). Ta kjelen av platen og rør i kremfløte og vaniljeekstrakt. Rør inn grovt hakkede pekannøtter og fordel straks over kakebunnen. Avkjøl.

Smelt kokesjokoladen og ringle over kaken til slutt. Sett langpannen i kjøleskapet i 3-4 timer (eller lenger).

Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret og del kaken opp i passende store kakestykker.

Tips

"Turtle Brownies" oppbevares kjølig godt innpakket i plast, men smaker best romtempererte, så sett dem frem på serveringsfat en god stund før servering. Kjempefine å fryse!

6 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.