Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
Nommenommenom.... munnen full av "Turtle Brownies"..... deilig! *yum*

Vi snakker superdeilig Brownie dekket med hjemmelaget karamell og pekannøtter. Oppå der smeltet, mørk sjokolade til pynt.
Decadent and delicious!
En amerikansk klassiker!

Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
Brownie:
♥ 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 200 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
Karamell:
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 dl lys sirup
♥ 3 ss vann
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
Pynt:
♥ 3 dl pekannøtter
♥ 100 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Brekk opp sjokoladen og ha i kjelen med smøret. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen. Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 35- 40 min (kaken skal bare såvidt være gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.
Ha sukker, sirup og vann i en kjele. La blandingen småkoke i noen minutter til blandingen blir gylden og tykner noe (ca 5-10 min). Ta kjelen av platen og rør i kremfløte og vaniljeekstrakt. Rør inn grovt hakkede pekannøtter og fordel straks over kakebunnen. Avkjøl.

Smelt kokesjokoladen og ringle over kaken til slutt. Sett langpannen i kjøleskapet i 3-4 timer (eller lenger).
Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret og del kaken opp i passende store kakestykker.

♥ Tips:
"Turtle Brownies" oppbevares kjølig godt innpakket i plast, men smaker best romtempererte, så sett dem frem på serveringsfat en god stund før servering.
Kjempefine å fryse!
Jeg synes du bør unne deg et stykke Turtle Brownies i dag jeg *wink*

♥ ♥ ♥ ♥
Jeg har forresten presentert bloggen min på Bloggurat.

Brownie:
♥ 200 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 200 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
Karamell:
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 dl lys sirup
♥ 3 ss vann
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
Pynt:
♥ 3 dl pekannøtter
♥ 100 g kokesjokolade
Smelt smøret. Brekk opp sjokoladen og ha i kjelen med smøret. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen. Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 35- 40 min (kaken skal bare såvidt være gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.
Ha sukker, sirup og vann i en kjele. La blandingen småkoke i noen minutter til blandingen blir gylden og tykner noe (ca 5-10 min). Ta kjelen av platen og rør i kremfløte og vaniljeekstrakt. Rør inn grovt hakkede pekannøtter og fordel straks over kakebunnen. Avkjøl.
Smelt kokesjokoladen og ringle over kaken til slutt. Sett langpannen i kjøleskapet i 3-4 timer (eller lenger).
Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret og del kaken opp i passende store kakestykker.
"Turtle Brownies" oppbevares kjølig godt innpakket i plast, men smaker best romtempererte, så sett dem frem på serveringsfat en god stund før servering. Kjempefine å fryse!
6 comments