Add new comment

Dessertkake med Oreo og marengs

 

Hei alle sammen!

Ja, som dere ser har Det søte liv fått seg en total makeover i helgen! Smile chrome

Hva synes dere?? Selv må jeg si at jeg er veldig fornøyd med å endelig ha fått oppgradert bloggen min. Det var på tide å fornye både designet og funksjonene på den tidligere nettsiden, som jo ble programmert helt tilbake i 2004. Stor takk til Anders og Vegard hos Ninjakode (www.ninjakode.no) for formidabel programmeringsjobb og Alexander Ögren hos www.fabriq-sweden.se som har hjulpet meg med webdesign. Det søte liv er fortsatt under utvikling; hva som skjer fremover får dere følge med på etter hvert. Wink

Det har haglet inn med e-post til meg denne helgen. Takk for alle hyggelige tilbakemeldinger! Men mange spør meg om ting som mangler, for eksempel hvor det har blitt av all tekst som jeg hadde innledningsvis på oppskriftene mine. Jeg må innrømme at jeg ble glad over dette spørsmålet, for jeg synes det er gøy å fortelle litt om bakgrunnen til oppskriftene mine og det er hyggelig at noen faktisk setter pris på det også. Jeg kan love at all tekst vil bli lagt inn i oppskriftene etter hvert. Teksten ligger der faktisk nå også, men kun som en innledning på forsiden av oppskriftene. Du kan lese tekstene dersom du blar deg bakover fra forsiden, side for side. Inne i selve oppskriftene har jeg ikke rukket å kopiere over teksten, men det kommer. Jeg hadde mer enn nok med å få lagt inn alle bildene nå i første omgang... Litt av en jobb skal jeg si dere, men dette er vel ulempen med å ha nesten 3000 oppskrifter å korrigere... Smile

Andre har skrevet til meg for å spørre om jeg kommer til å fortsette med muligheten for at man kan logge inn og lage seg favorittlister. Svaret er ja - dette kommer også tilbake etter hvert. Og mere til skal det bli - jeg må bare ta det hele ett steg av gangen.

 

Men nå over til dagens kake! En nydelig marengskake som stables oppå hverandre med Oreokrem i mellom. På toppen har jeg pyntet med Ferrero Rond Noir, som er en mørk sjokoladevariant av de kanskje mer kjente Ferrero Rocher-sjokoladene.

 

 

Personlig elsker jeg disse konfektkulene, som er fylt med mørk sjokoladefyll og en nøtt i midten.

 

Superdeilig konfekt!

 

Her er oppskriften på kaken:

 

Ingredienser:

♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)

Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ts ekte vaniljeekstrakt (se tips)
♥ 10 stk Oreo

Pynt:
♥ Ferrero Rond Noir (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret. Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhånkle eller matpapir. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken.

Stikk ut små, runde kaker med en utstikker eller bruk et passe stort kjøkkenglass.

Pisk kremfløten til krem. Smak til kremen med vaniljeekstrakt (se tips). Vend i fint hakkede Oreokjeks.

Sett kakene sammen på desserttallerkener med 3 bunner med Oreokrem imellom. Pynt toppen av kakene med Oreokrem og en kule Ferrero Rond Noir (se tips).

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker vaniljekrempulver uten koking til denne oppskriften.

♥ Ekte vaniljeekstrakt gir ekstra god smak på Oreokremen. Får du ikke tak i det, kan du bruke vaniljeessens og/eller vaniljesukker.

 

 

♥ Kakene på bildet er som sagt pyntet med Ferrero Rond Noir, som er en mørk sjokoladevariant av Ferrero Rocher. Jeg synes disse sjokoladene er litt vanskelig å få tak i i Norge, og pleier å kjøpe med meg fra utlandet.

Du kan selvsagt bruke annen mørk sjokoladepynt, eller pynte med en Oreokjeks på toppen.

♥ Kakene smaker best om de serveres samme dag. Oppbevares i kjøleskapet frem til servering, så kremen holder seg helt fersk.

♥ Oppskriften er basert på oppskriften på Swissrull marengs, som du finner mange varianter av her på Det søte liv.

 

Luksusavslutning på måltidet!

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

Det blir dessverre ingen flere oppdateringer fra meg her på Det søte liv denne uken siden jeg reiser til Kuala Lumpur i morgen. #Excited!! Jeg drar dit primært for jobb, men jeg får nok likevel tid til å oppsøke noen cafeer kjenner jeg meg selv rett... Grin  Veldig spent på hva slags kaker de har i Malaysia! Vil du se bilder fra turen, kan du følge meg på Instagram: @kristine_lifeissweet

Når jeg er tilbake over helgen, blir det julebaking for fullt! Ha det fint så lenge!

Dessertkake med Oreo og marengs
Ingredienser

♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)

Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ts ekte vaniljeekstrakt (se tips)
♥ 10 stk Oreo

Pynt:
♥ Ferrero Rond Noir (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret. Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhånkle eller matpapir. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken.

Stikk ut små, runde kaker med en utstikker eller bruk et passe stort kjøkkenglass.

Pisk kremfløten til krem. Smak til kremen med vaniljeekstrakt (se tips). Vend i fint hakkede Oreokjeks.

Sett kakene sammen på desserttallerkener med 3 bunner med Oreokrem imellom. Pynt toppen av kakene med Oreokrem og en kule Ferrero Rond Noir (se tips).

Tips

♥ Ekte vaniljeekstrakt gir ekstra god smak på Oreokremen. Får du ikke tak i det, kan du bruke vaniljeessens og/eller vaniljesukker.

♥ Kakene på bildet er pyntet med Ferrero Rond Noir, som er en mørk sjokoladevariant av Ferrero Rocher. Du kan selvsagt bruke annen mørk sjokoladepynt, eller pynte med en Oreokjeks på toppen.

♥ Kakene smaker best om de serveres samme dag. Oppbevares i kjøleskapet frem til servering, så kremen holder seg helt fersk.

Kakekategori
Desserter
Allergier og preferanser

9 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.