Add new comment

Nutella Cookies

 

Hvem har sagt at julesmåkakene trenger å være kjedelige?

Her har du en herlig oppskrift på "Nutella Cookies" som kan lages hele året - også til jul!

 

 

Oppskriften inneholder først og fremst Nutella!!! - resten er nærmest bare tilbehør...

Kakene blir skikkelig myke og har nydelig sjokoladesmak.  

Synes du tanken på stekt Nutella høres DIGG ut, er dette kakene for deg! Icon e biggrin

 

 

Ingredienser:

♥ 2,5 dl Nutella (se tips)
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1,25 dl sukker
♥ 1 stort egg
♥ 1,5 ss vann

 

Fremgangsmåte:

Ha romtemperert Nutella i en bolle sammen med de øvrige ingrediensene. Miks til en jevn deig med en elektrisk håndmikser.

Sett spiseskjestore kaker ved hjelp av to skjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn god avstand mellom kakene for de flyter utover under stekingen.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i 8-10 min (se tips). Avkjøl kakene i noen minutter på platen før de flyttes over på rist.

 

Nutella Cookies in the making!  Instagram: @kristine_lifeissweet

 

Tips:

♥ Nutella er et deilig sjokolade-/nøttepålegg som ligner på Nugatti, men er mykere i konsistensen. Nutella er DIGG! Nutella fås kjøpt i de fleste store matvarekjedene.

 

 

♥ Kakene virker myke og ustekte når de tas ut av ovnen, men de blir fastere i konsistensen når de er avkjølt. Ikke stek kakene lenger enn 10 minutter, for da blir de harde når de er kalde. Meningen er at kakene skal beholde en myk kjerne også når der er helt avkjølt.

♥ Oppbevar kakene innpakket i plast så de holder seg myke. De er dessuten supre å fryse og tiner raskt!

♥ Disse cookiesene blir også veldig gode med espressopulver i deigen, se Nutella & Espresso Cookies her på Det søte liv.

 

 

Blir dette de mest populære julekakene dine i år, mon tro...??  Slant

 

Jepp, det blir de nok! Smile

Nutella Cookies
Ingredienser

♥ 2,5 dl Nutella (se tips)
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1,25 dl sukker
♥ 1 stort egg
♥ 1,5 ss vann

Fremgangsmåte

Ha romtemperert Nutella i en bolle sammen med de øvrige ingrediensene. Miks til en jevn deig med en elektrisk håndmikser.

Sett spiseskjestore kaker ved hjelp av to skjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn god avstand mellom kakene for de flyter utover under stekingen.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i 8-10 min (se tips). Avkjøl kakene i noen minutter på platen før de flyttes over på rist.

Tips

♥ Nutella er et deilig sjokolade-/nøttepålegg som ligner på Nugatti, men er mykere i konsistensen. Nutella er DIGG! Nutella fås kjøpt i de fleste store matvarekjedene.

♥ Kakene virker myke og ustekte når de tas ut av ovnen, men de blir fastere i konsistensen når de er avkjølt. Ikke stek kakene lenger enn 10 minutter, for da blir de harde når de er kalde. Meningen er at kakene skal beholde en myk kjerne også når der er helt avkjølt.

♥ Oppbevar kakene innpakket i plast så de holder seg myke. De er dessuten supre å fryse og tiner raskt!

63 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.