Add new comment

Jordbærmarsipankonfekt

Enklere kan det ikke bli!

Her har jeg laget deilig konfekt av ferdigkjøpt jordbærmarsipan, rullet marsipanen til kuler og dyppet i mørk sjokolade. Litt strøssel på toppen.

Svisj.... fiks ferdig! Laugh

Cluet for å kunne lage denne konfekten er selvsagt å få tak i jordbærmarsipan fra Odense. Den kan jo være litt dyr synes noen, men marsipanen er av god kvalitet og smaker nydelig. Alt fra Odense smaker nydelig, synes jeg. Yum

Apropos dyr mat....  jeg har blitt tipset om en helt ny og genial app til Iphone, Ipad og Android som heter Mattilbud, som er gratis og som visst nok skal gi deg informasjon om tilbud som kjøres i alle norske matbutikker til enhver tid! Se www.mattilbud.com.

Men så altså over til denne oppskriften - som er så enkel at den vel nesten ikke kan kalles en oppskrift en gang... Sarcastic

 

Ingredienser:

♥ 1-2 pk rosa jordbærmarsipan fra Odense
♥ mørk overtrekkssjokolade (se tips)
♥ rosa kakestrøssel

 

 

Fremgangsmåte:

Rull jordbærmarsipanen til kuler.

Smelt mørk sjokolade (se tips) og dypp marsipankulene i sjokoladen. Legg kulene på brett som er dekket med bakepapir.

Dryss over kakestrøssel før sjokoladen stivner.

Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt.

Løsne konfekten fra bakepapiret og legg den i en boks med matpapir mellom lagene.

Oppbevares i kjøleskapet.

 

Tips:

♥ Jordbærsjokolade fra Odense har så god jordbærsmak at du ikke trenger å blande noe annet i marsipanen. Marsipanen fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. 1 rull er på 200 g.

♥ Du kan lage marsipankonfekt av vanlig marsipan også. Se mange forskjellige varianter her på Det søte liv i kategorien Hjemmelaget konfekt som ligger under Populært i menylinjen. Noen eksempler er Sjokoladeperler, Sukkerperler, Marsipankonfekt og Konfektperler.

♥ Jeg foretrekker å bruke mørk overtrekkssjokolade, som blant annet fås kjøpt hos www.cacas.no, se her. Da blir sjokoladen litt mer flytende enn når du bare smelter kokesjokolade, og det blir lettere å få jevn og glatt overflate på konfekten. Du kan alternativt smelte kokesjokolade med 1 ss delfiafett eller bruke Smelt mørke sjokoladeknapper fra Freia, som også egner seg godt til smelting.

♥  Den ferdige konfekten må oppbevares kaldt, ellers blir sjokoladetrekket klissete.

 

Deilig konfekt i en fei..... smartThumbs up Yuck

 

♥ ♥ ♥ ♥

Jordbærmarsipankonfekt
Ingredienser

♥ 1-2 pk rosa jordbærmarsipan fra Odense (se tips)
♥ mørk overtrekkssjokolade (se tips)
♥ rosa kakestrøssel

Fremgangsmåte

Rull jordbærmarsipanen til kuler.

Smelt mørk sjokolade (se tips) og dypp marsipankulene i sjokoladen. Legg kulene på brett som er dekket med bakepapir.

Dryss over kakestrøssel før sjokoladen stivner.

Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet helt.

Løsne konfekten fra bakepapiret og legg den i en boks med matpapir mellom lagene.

Oppbevares i kjøleskapet.

Tips

♥ Jordbærsjokolade fra Odense har så god jordbærsmak at du ikke trenger å blande noe annet i marsipanen. Marsipanen fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. 1 rull er på 200 g.

♥ Du kan lage marsipankonfekt av vanlig marsipan også. Se mange forskjellige varianter her på Det søte liv i kategorien Hjemmelaget konfekt som ligger under Populært i menylinjen. Noen eksempler er Sjokoladeperler, Sukkerperler, Marsipankonfekt og Konfektperler.

♥ Jeg foretrekker å bruke mørk overtrekkssjokolade, som du blant annet fås kjøpt hos www.cacas.no, se her. Da blir sjokoladen litt mer flytende enn når du bare smelter kokesjokolade, og det blir lettere å få jevn og glatt overflate på konfekten. Du kan alternativt smelte kokesjokolade med 1 ss delfiafett eller bruke Smelt mørke sjokoladeknapper fra Freia, som også egner seg godt til smelting.

♥  Den ferdige konfekten må oppbevares kaldt, ellers blir sjokoladetrekket klissete.

Kakekategori
Desserter
Allergier og preferanser

7 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.