Add new comment

Ostekake med pasjonsfrukt

 

Kake nr. 3000! 

100.000 følgere på Facebook!

Heart  Denne kaken er markeringen verdig!  Heart

 

 

Jeg har registrert inn ostekaker i utallige varianter her på Det søte liv. Så du forstår at jeg liker ostekake ikke sant...  ?  Wink

Jeg bruker yndlingsoppskriften min som utgangspunkt, men gjør variasjoner på topplokket. Selv om det ikke er så store forskjeller i oppskriftene, synes jeg likevel det er verdt å vise frem alle variantene, for ostekaken blir annerledes på både smak og ikke minst utseende når du skifter fruktsmaken på toppen.

I dag - som er selveste 3000-kakers-markeringsdagen til Det søte liv, vil jeg vise frem hvor lekker en tradisjonell ostekake kan bli om du dekker den med et spennende pasjonsfruktlokk. Noen bringebær og en oppdelt pasjonsfrukt på toppen, og du har forvandlet ostekaken din til en kake som ser ut som en supereksklusiv fransk konditorkake!  Laugh

 

 

Ingredienser:

Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør

Fyll:
1 pk appelsingelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost naturell
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pasjonsfruktlokk:
2,5 dl Passionfruit Dessert Glaze (1 flaske, se tips)
0,5 dl kokende vann
4 plater gelatin

Pynt:
1 pasjonsfrukt
noen friske bringebær

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen i en morter, food processor eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat.  Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp appelsingelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.  Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Ha imens Passionfruit Dessert Glaze i en bolle. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i 0,5 dl kokende vann. Rør dette så inn i pasjonsfruktsausen. Fordel sausen deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til pasjonsfruktlokket har stivnet helt.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

 

 

Pynt toppen av kaken med en oppdelt pasjonsfrukt og noen friske bringebær. La kaken stå kjølig frem til servering.

 

 

 

Tips:

Som du ser har jeg brukt en ferdigkjøpt pasjonsfruktsaus som heter Passionfruit Dessert Glaze til å lage gelelokket på toppen av kaken.

Og la meg da herved få introdusere dere til denne nydelige sausen, som jeg virkelig har falt helt pladask forHeart

Denne Passionfruit Dessert Glaze produseres faktisk i New Zealand, men fås kjøpt i noen utvalgte, norske delikatesseforretninger.

 

For et FANTASTISK PRODUKT!

Jeg kom over denne nydelige dessertsausen sist jeg besøkte min kjære venninne Ingeborg som bor i Fredrikstad og hun viste meg den koselige perlen av en butikk i Gamle Fredrikstad som heter Lille Special. Du kan se nærmere produktomtale av denne dessertsausen på butikkens nettside. Jeg vet ikke hvilke andre delikatesseforreninger som måtte ha det samme produktet, men du kan jo alltids ringe til Lille Special hvis du ikke finner dessertsausen noe annet sted! Hils fra Det søte liv og si at du gjerne vil bestille denne dessertsausen som jeg anbefaler så sterkt! Er du heldig, sender de til deg om du spør pent Wink  Hvis ikke, har du en ekstremt god grunn til å ta deg en tur til Fredrikstad! Smile

 

PS: Oppdatering 17/12-2018:  Lille Special har nå en nettbutikk hvor du kan bestille Passionfruit Dessert Glaze HERSmile  

Se dessuten oppskrift på Pasjonsfruktfromasjkake med kransekakebunn hvor jeg også bruker denne pasjonsfruktsausen. 

 

ENJOY!

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Ostekake med pasjonsfrukt
Ingredienser

Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør

Fyll:
1 pk appelsingelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost naturell
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pasjonsfruktlokk:
2,5 dl Passionfruit Dessert Glaze (1 flaske, se tips)
0,5 dl kokende vann
4 plater gelatin

Pynt:
1 pasjonsfrukt
noen friske bringebær

Fremgangsmåte

Knus kjeksen i en morter, food processor eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat.  Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp appelsingelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.  Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Ha imens Passionfruit Dessert Glaze i en bolle. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i 0,5 dl kokende vann. Rør dette så inn i pasjonsfruktsausen. Fordel sausen deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til pasjonsfruktlokket har stivnet helt.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Pynt toppen av kaken med en oppdelt pasjonsfrukt og noen friske bringebær.

La kaken stå kjølig frem til servering.

Tips

Som du ser har jeg brukt ferdigkjøpt pasjonsfruktsaus til å lage gelelokket på toppen av kaken. Og la meg da herved få introdusere dere til denne nydelige sausen, som jeg virkelig har falt helt pladask for! Denne Passionfruit Dessert Glaze produseres faktisk i New Zealand, men fås kjøpt i noen utvalgte, norske delikatesseforretninger.

For et FANTASTISK PRODUKT!

Jeg kom over denne nydelige dessertsausen sist jeg besøkte min kjære venninne Ingeborg som bor i Fredrikstad og hun viste meg den koselige perlen av en butikk i Gamle Fredrikstad som heter Lille Special. Du kan se nærmere produktomtale av denne dessertsausen på butikkens nettside, http://lillespecial.com. Jeg vet ikke hvilke andre delikatesseforreninger som måtte ha det samme produktet, men du kan jo alltids ringe til Lille Special hvis du ikke finner dessertsausen noe annet sted! Hils fra Det søte liv og si at du gjerne vil bestille denne dessertsausen som jeg anbefaler så sterkt! Er du heldig, sender de til deg om du spør pent;-)  Hvis ikke, har du en ekstremt god grunn til å ta deg en tur til Fredrikstad!

ENJOY!

 

 

52 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.