
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Kake nr. 3000!
100.000 følgere på Facebook!
Denne kaken er markeringen verdig!
Jeg har registrert inn ostekaker i utallige varianter her på Det søte liv. Så du forstår at jeg liker ostekake ikke sant... ?
Jeg bruker yndlingsoppskriften min som utgangspunkt, men gjør variasjoner på topplokket. Selv om det ikke er så store forskjeller i oppskriftene, synes jeg likevel det er verdt å vise frem alle variantene, for ostekaken blir annerledes på både smak og ikke minst utseende når du skifter fruktsmaken på toppen.
I dag - som er selveste 3000-kakers-markeringsdagen til Det søte liv, vil jeg vise frem hvor lekker en tradisjonell ostekake kan bli om du dekker den med et spennende pasjonsfruktlokk. Noen bringebær og en oppdelt pasjonsfrukt på toppen, og du har forvandlet ostekaken din til en kake som ser ut som en supereksklusiv fransk konditorkake!
♥ Ingredienser:
Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør
Fyll:
1 pk appelsingelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost naturell
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Pasjonsfruktlokk:
2,5 dl Passionfruit Dessert Glaze (1 flaske, se tips)
0,5 dl kokende vann
4 plater gelatin
Pynt:
1 pasjonsfrukt
noen friske bringebær
♥ Fremgangsmåte:
Knus kjeksen i en morter, food processor eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp appelsingelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Ha imens Passionfruit Dessert Glaze i en bolle. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i 0,5 dl kokende vann. Rør dette så inn i pasjonsfruktsausen. Fordel sausen deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til pasjonsfruktlokket har stivnet helt.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.
Pynt toppen av kaken med en oppdelt pasjonsfrukt og noen friske bringebær. La kaken stå kjølig frem til servering.
♥ Tips:
Som du ser har jeg brukt en ferdigkjøpt pasjonsfruktsaus som heter Passionfruit Dessert Glaze til å lage gelelokket på toppen av kaken.
Og la meg da herved få introdusere dere til denne nydelige sausen, som jeg virkelig har falt helt pladask for!
Denne Passionfruit Dessert Glaze produseres faktisk i New Zealand, men fås kjøpt i noen utvalgte, norske delikatesseforretninger.
For et FANTASTISK PRODUKT!
Jeg kom over denne nydelige dessertsausen sist jeg besøkte min kjære venninne Ingeborg som bor i Fredrikstad og hun viste meg den koselige perlen av en butikk i Gamle Fredrikstad som heter Lille Special. Du kan se nærmere produktomtale av denne dessertsausen på butikkens nettside. Jeg vet ikke hvilke andre delikatesseforreninger som måtte ha det samme produktet, men du kan jo alltids ringe til Lille Special hvis du ikke finner dessertsausen noe annet sted! Hils fra Det søte liv og si at du gjerne vil bestille denne dessertsausen som jeg anbefaler så sterkt! Er du heldig, sender de til deg om du spør pent Hvis ikke, har du en ekstremt god grunn til å ta deg en tur til Fredrikstad!
PS: Oppdatering 17/12-2018: Lille Special har nå en nettbutikk hvor du kan bestille Passionfruit Dessert Glaze HER.
Se dessuten oppskrift på Pasjonsfruktfromasjkake med kransekakebunn hvor jeg også bruker denne pasjonsfruktsausen.
ENJOY!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør
Fyll:
1 pk appelsingelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost naturell
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Pasjonsfruktlokk:
2,5 dl Passionfruit Dessert Glaze (1 flaske, se tips)
0,5 dl kokende vann
4 plater gelatin
Pynt:
1 pasjonsfrukt
noen friske bringebær
Knus kjeksen i en morter, food processor eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
Løs opp appelsingelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Ha imens Passionfruit Dessert Glaze i en bolle. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i 0,5 dl kokende vann. Rør dette så inn i pasjonsfruktsausen. Fordel sausen deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til pasjonsfruktlokket har stivnet helt.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.
Pynt toppen av kaken med en oppdelt pasjonsfrukt og noen friske bringebær.
La kaken stå kjølig frem til servering.
Som du ser har jeg brukt ferdigkjøpt pasjonsfruktsaus til å lage gelelokket på toppen av kaken. Og la meg da herved få introdusere dere til denne nydelige sausen, som jeg virkelig har falt helt pladask for! Denne Passionfruit Dessert Glaze produseres faktisk i New Zealand, men fås kjøpt i noen utvalgte, norske delikatesseforretninger.
For et FANTASTISK PRODUKT!
Jeg kom over denne nydelige dessertsausen sist jeg besøkte min kjære venninne Ingeborg som bor i Fredrikstad og hun viste meg den koselige perlen av en butikk i Gamle Fredrikstad som heter Lille Special. Du kan se nærmere produktomtale av denne dessertsausen på butikkens nettside, http://lillespecial.com. Jeg vet ikke hvilke andre delikatesseforreninger som måtte ha det samme produktet, men du kan jo alltids ringe til Lille Special hvis du ikke finner dessertsausen noe annet sted! Hils fra Det søte liv og si at du gjerne vil bestille denne dessertsausen som jeg anbefaler så sterkt! Er du heldig, sender de til deg om du spør pent;-) Hvis ikke, har du en ekstremt god grunn til å ta deg en tur til Fredrikstad!
ENJOY!
52 comments