 
									  
				
				
			Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
 
							
"En himmeriks munnfull" er en tradisjonell, norsk juledessert.
Og i henhold til tradisjonen er jo bare det beste godt nok i julen! *smile*

"En himmeriks munnfull" er således en luksuriøs eggedosisfromasj som smaksettes med sherry og rikelige mengder mandler, cocktailbær og sjokolade.

Himmelsk godt!
Ingredienser:
♥ 2 egg
	♥ 100 g sukker
	♥ 6 plater gelatin
	♥ 0,5 dl kokende vann
	♥ 1 dl sherry
	♥ 3 dl kremfløte
	♥ 25 g (3 ss) hakkede mandler eller hasselnøtter
	♥ 25 g (3 ss) hakkede røde/grønne cocktailbær
	♥ 25 g (3 ss) hakket kokesjokolade
Pynt:
	♥ 10 g (1 ss) hakkede mandler eller hasselnøtter
	♥ 10 g (1 ss) hakkede røde/grønne cocktailbær
	♥ 10 g (1 ss) hakket kokesjokolade
	♥ eventuelt hele røde cocktailbær
	Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann. Rør deretter i sherry. Ha blandingen i eggedosisen i en tynn stråle men du rører godt.
Pisk kremfløten til krem og vend inn i blandingen. Bruk en stålvisp (ballongvis) til å røre, så hvite kremklumper fjernes raskt. Vend til slutt i fint hakkede nøtter, cocktailbær og sjokolade.
Hell blandingen i en stor serveringsskål og sett i kjøleskapet i minst 5 timer (og gjerne over natten).

Når fromasjen har stivnet, kan du pynte på toppen med mer nøtter, cocktailbær og sjokolade.

Nydelig!

Lekker fromasjdessert fylt med godsaker!

Tips:
♥ Fromasjen kan som sagt fint lages dagen i forveien.
♥ Oppbevares i kjøleskapet frem til servering.


Dessert må man jo ha - i hvert fall til jul! *yum*

En himmelsk munnfull!

	 
♥ ♥ ♥ ♥
 

♥ 2 egg
	♥ 100 g sukker
	♥ 6 plater gelatin
	♥ 0,5 dl kokende vann
	♥ 1 dl sherry
	♥ 3 dl kremfløte
	♥ 25 g (3 ss) hakkede mandler eller hasselnøtter
	♥ 25 g (3 ss) hakkede røde/grønne cocktailbær
	♥ 25 g (3 ss) hakket kokesjokolade
Pynt:
	♥ 10 g (1 ss) hakkede mandler eller hasselnøtter
	♥ 10 g (1 ss) hakkede røde/grønne cocktailbær
	♥ 10 g (1 ss) hakket kokesjokolade
	♥ eventuelt hele røde cocktailbær
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann. Rør deretter i sherry. Ha blandingen i eggedosisen i en tynn stråle men du rører godt.
Pisk kremfløten til krem og vend inn i blandingen. Bruk en stålvisp (ballongvis) til å røre, så hvite kremklumper fjernes raskt. Vend til slutt i fint hakkede nøtter, cocktailbær og sjokolade.
Hell blandingen i en stor serveringsskål og sett i kjøleskapet i minst 5 timer (og gjerne over natten).
Når fromasjen har stivnet, kan du pynte på toppen med mer nøtter, cocktailbær og sjokolade.
♥ Fromasjen kan som sagt fint lages dagen i forveien.
♥ Oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
4 comments