
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
"En himmeriks munnfull" er en tradisjonell, norsk juledessert.
Og i henhold til tradisjonen er jo bare det beste godt nok i julen!
"En himmeriks munnfull" er således en luksuriøs eggedosisfromasj som smaksettes med sherry og rikelige mengder mandler, cocktailbær og sjokolade.
Himmelsk godt!
Ingredienser:
♥ 2 egg
♥ 100 g sukker
♥ 6 plater gelatin
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 1 dl sherry
♥ 3 dl kremfløte
♥ 25 g (3 ss) hakkede mandler eller hasselnøtter
♥ 25 g (3 ss) hakkede røde/grønne cocktailbær
♥ 25 g (3 ss) hakket kokesjokolade
Pynt:
♥ 10 g (1 ss) hakkede mandler eller hasselnøtter
♥ 10 g (1 ss) hakkede røde/grønne cocktailbær
♥ 10 g (1 ss) hakket kokesjokolade
♥ eventuelt hele røde cocktailbær
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann. Rør deretter i sherry. Ha blandingen i eggedosisen i en tynn stråle men du rører godt.
Pisk kremfløten til krem og vend inn i blandingen. Bruk en stålvisp (ballongvis) til å røre, så hvite kremklumper fjernes raskt. Vend til slutt i fint hakkede nøtter, cocktailbær og sjokolade.
Hell blandingen i en stor serveringsskål og sett i kjøleskapet i minst 5 timer (og gjerne over natten).
Når fromasjen har stivnet, kan du pynte på toppen med mer nøtter, cocktailbær og sjokolade.
Nydelig!
Lekker fromasjdessert fylt med godsaker!
Tips:
♥ Fromasjen kan som sagt fint lages dagen i forveien.
♥ Oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
Dessert må man jo ha - i hvert fall til jul!
En himmelsk munnfull!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 egg
♥ 100 g sukker
♥ 6 plater gelatin
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 1 dl sherry
♥ 3 dl kremfløte
♥ 25 g (3 ss) hakkede mandler eller hasselnøtter
♥ 25 g (3 ss) hakkede røde/grønne cocktailbær
♥ 25 g (3 ss) hakket kokesjokolade
Pynt:
♥ 10 g (1 ss) hakkede mandler eller hasselnøtter
♥ 10 g (1 ss) hakkede røde/grønne cocktailbær
♥ 10 g (1 ss) hakket kokesjokolade
♥ eventuelt hele røde cocktailbær
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann. Rør deretter i sherry. Ha blandingen i eggedosisen i en tynn stråle men du rører godt.
Pisk kremfløten til krem og vend inn i blandingen. Bruk en stålvisp (ballongvis) til å røre, så hvite kremklumper fjernes raskt. Vend til slutt i fint hakkede nøtter, cocktailbær og sjokolade.
Hell blandingen i en stor serveringsskål og sett i kjøleskapet i minst 5 timer (og gjerne over natten).
Når fromasjen har stivnet, kan du pynte på toppen med mer nøtter, cocktailbær og sjokolade.
♥ Fromasjen kan som sagt fint lages dagen i forveien.
♥ Oppbevares i kjøleskapet frem til servering.
4 comments