Add new comment

En himmelriks munnfull

 

"En himmeriks munnfull" er en tradisjonell, norsk juledessert.

Og i henhold til tradisjonen er jo bare det beste godt nok i julen! Smile

 

 

"En himmeriks munnfull" er således en luksuriøs eggedosisfromasj som smaksettes med sherry og rikelige mengder mandler, cocktailbær og sjokolade.

 

 

Himmelsk godt!

 

Ingredienser:

♥ 2 egg
♥ 100 g sukker
♥ 6 plater gelatin
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 1 dl sherry
♥ 3 dl kremfløte
♥ 25 g (3 ss) hakkede mandler eller hasselnøtter
♥ 25 g (3 ss) hakkede røde/grønne cocktailbær
♥ 25 g (3 ss) hakket kokesjokolade

Pynt:
♥ 10 g (1 ss) hakkede mandler eller hasselnøtter
♥ 10 g (1 ss) hakkede røde/grønne cocktailbær
♥ 10 g (1 ss) hakket kokesjokolade
♥ eventuelt hele røde cocktailbær


Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann. Rør deretter i sherry. Ha blandingen i eggedosisen i en tynn stråle men du rører godt.

Pisk kremfløten til krem og vend inn i blandingen. Bruk en stålvisp (ballongvis) til å røre, så hvite kremklumper fjernes raskt. Vend til slutt i fint hakkede nøtter, cocktailbær og sjokolade.

Hell blandingen i en stor serveringsskål og sett i kjøleskapet i minst 5 timer (og gjerne over natten).

 

 

Når fromasjen har stivnet, kan du pynte på toppen med mer nøtter, cocktailbær og sjokolade.

 

 

Nydelig! 

 

 

Lekker fromasjdessert fylt med godsaker!

 

 

Tips:

♥ Fromasjen kan som sagt fint lages dagen i forveien.

♥ Oppbevares i kjøleskapet frem til servering.

 

 

 

Dessert må man jo ha - i hvert fall til jul! Yum

 

 

En himmelsk munnfull!

 


 

♥ ♥ ♥ ♥

En himmelriks munnfull
Ingredienser

♥ 2 egg
♥ 100 g sukker
♥ 6 plater gelatin
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 1 dl sherry
♥ 3 dl kremfløte
♥ 25 g (3 ss) hakkede mandler eller hasselnøtter
♥ 25 g (3 ss) hakkede røde/grønne cocktailbær
♥ 25 g (3 ss) hakket kokesjokolade

Pynt:
♥ 10 g (1 ss) hakkede mandler eller hasselnøtter
♥ 10 g (1 ss) hakkede røde/grønne cocktailbær
♥ 10 g (1 ss) hakket kokesjokolade
♥ eventuelt hele røde cocktailbær

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann. Rør deretter i sherry. Ha blandingen i eggedosisen i en tynn stråle men du rører godt.

Pisk kremfløten til krem og vend inn i blandingen. Bruk en stålvisp (ballongvis) til å røre, så hvite kremklumper fjernes raskt. Vend til slutt i fint hakkede nøtter, cocktailbær og sjokolade.

Hell blandingen i en stor serveringsskål og sett i kjøleskapet i minst 5 timer (og gjerne over natten).

Når fromasjen har stivnet, kan du pynte på toppen med mer nøtter, cocktailbær og sjokolade.

Tips

♥ Fromasjen kan som sagt fint lages dagen i forveien.

♥ Oppbevares i kjøleskapet frem til servering.

Sesong
Allergier og preferanser

4 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.