
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Med "Dobbel sjokolademoussekake" ønsker jeg 2014 velkommen!
Let it be awesome!
GODT NYTT ÅR til dere alle!
Til den store nyttårsfesten kan jeg anbefale deg å lage en "Dobbel sjokolademoussekake"
Kaken består av deilig sjokoladebunn som dekkes med et lag lys melkesjokolademousse og så et lag mørk sjokolademousse.
Dobbel sjokolademousselykke!
Attpåtil er kaken lett å lage
Men det er det ingen som skulle tro fordi den ser så kul ut!
Her kommer oppskriften:
Ingredienser:
Kakebunn:
500 g ferdig kransekakemasse (se tips)
4 egg
2 ss kakao
Sjokolademousse (lys):
300 g melkesjokolade
2 ss kremfløte
1 egg
2 ss sukker
3 dl kremfløte
Sjokolademousse (mørk):
200 g kokesjokolade
2 ss kremfløte
1 egg
2 ss sukker
3 dl kremfløte
Pynt:
mørke marsipanroser eller annen sjokoladepynt
melisdryss
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
Del opp kransekakemassen i små biter og ha i en food processor sammen med eggene og kakao. Kjør alt sammen på full hastighet til deigen er luftig. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og legg kakebunnen tilbake i den rene kakeformen.
Sjokolademousse (lys):
Pisk egget og sukkeret luftig.
Smelt melkesjokoladen over vannbad sammen med fløten.
Rør den smeltede sjokoladen jevn og bland inn i eggedosisen med en slikkepott. Pisk kremfløten stiv og ha i. Bland moussen godt.
Hell moussen over bunnen i formen og sett kaken i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til moussen har stivnet.
Sjokolademousse (mørk):
Gjenta prosessen med den mørke sjokolademoussen: Pisk egget og sukkeret luftig.
Smelt kokesjokoladen over vannbad sammen med 2 ss kremfløte.
Rør den smeltede sjokoladen jevn og bland inn i eggedosisen med en slikkepott. Pisk kremfløten stiv og ha i. Bland moussen godt.
Hell den mørke sjokolademoussen over den lyse sjokolademoussen i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til også den mørke moussen har stivnet.
Pynting:
Skjær forsiktig langs kanten av kaken med en kniv. Fjern kakeringen og flytt kaken forsiktig over på et kakefat ved hjelp av en stor stekespade.
Pynt kaken med et melisdryss og mørke marsipanroser eller annen sjokoladepynt.
Tips:
♥ Ferdig kransekakemasse fås kjøpt i de fleste norske matvarebutikkene. Se etter grønn rull fra Odense.
♥ Det er lurt å sette kakebunnen tilbake i formen før du har i sjokolademoussen. Alternativt kan du sette den ferdigstekte kakebunnen på et fat og feste kakeringen rundt kaken (du slipper da å flytte kaken over på fat etterpå), men da må du være nøye på at kakeringen fester helt tett rundt kaken, ellers kommer sjokolademoussen til å renne utover fatet før den har stivnet. Jeg foretrekker å ha kaken i formen for å unngå dette og synes det går greit å flytte den ferdige kaken over på et fat når jeg bruker en stor, bred stekespade.
♥ Jeg har her pyntet kaken med mørke marsipanroser (fra Dr Oetker), som fås kjøpt i enkelte store matvarebutikker (f. eks. hos Meny). Det går selvsagt fint å pynte med annen sjokoladepynt også!
♥ Det går fint å lage kaken over et par dager, for eksempel kakebunn og lys sjokolademousse den ene dagen, mørk sjokolademousse den andre dagen og servere den tredje dagen. Bare pass på å kjøpe kremfløte med lang nok holdbarhet. La kaken stå kjølig helt frem til servering.
♥ Se også "Sjokolademoussekake", "Sjokolademoussekake med bær", "After Eight sjokolademoussekake", "Mokka sjokolademoussekake", "Himmelsk sjokolademoussekake" og "Luksus sjokolademoussekake med konjakk" her på Det søte liv.
Da gjenstår det bare for meg å takke for det gamle og ønske dere alle et fantastisk nytt år!
Gâteau Mousse au chocolate - c'est magnifique!
Selv reiser jeg til Paris i kveld og skal feire nyttårsaften der
Håper du også får en fin kveld uansett hvordan du måtte velge å markere den, og at det kommende året blir et flott og opplevelsesrikt år for deg!
FØLG MED PÅ DET SØTE LIV I 2014 - Jeg har mange planer for det kommende året!
♥ ♥ ♥ ♥
Til deg fra meg:
Le prix d'Amour, c'est seulement Amour, ...
Il faut aimer si l'on veut être aimé.
The price of love is only love, ....
One must love if one desires to be loved.
(Honoré d'Urfé)
♥ ♥ ♥ ♥
Kakebunn:
500 g ferdig kransekakemasse (se tips)
4 egg
2 ss kakao
Sjokolademousse (lys):
300 g melkesjokolade
2 ss kremfløte
1 egg
2 ss sukker
3 dl kremfløte
Sjokolademousse (mørk):
250 g kokesjokolade
2 ss kremfløte
1 egg
2 ss sukker
3 dl kremfløte
Pynt:
mørke marsipanroser eller annen sjokoladepynt
melisdryss
Kakebunn:
Del opp kransekakemassen i små biter og ha i en food processor sammen med eggene og kakao. Kjør alt sammen på full hastighet til deigen er luftig. Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og legg kakebunnen tilbake i den rene kakeformen.
Sjokolademousse (lys):
Pisk egget og sukkeret luftig. Smelt melkesjokoladen over vannbad sammen med fløten. Rør den smeltede sjokoladen jevn og bland inn i eggedosisen med en slikkepott. Pisk kremfløten stiv og ha i. Bland moussen godt.
Hell moussen over bunnen i formen og sett kaken i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til moussen har stivnet.
Sjokolademousse (mørk):
Gjenta prosessen med den mørke sjokolademoussen: Pisk egget og sukkeret luftig. Smelt kokesjokoladen over vannbad sammen med 2 ss fløte. Rør den smeltede sjokoladen jevn og bland inn i eggedosisen med en slikkepott. Pisk kremfløten stiv og ha i. Bland moussen godt.
Hell den mørke sjokolademoussen over den lyse sjokolademoussen i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til også den mørke moussen har stivnet.
Pynting:
Skjær forsiktig langs kanten av kaken med en kniv. Fjern kakeringen og flytt kaken forsiktig over på et kakefat ved hjelp av en stor stekespade.
Pynt kaken med et melisdryss og mørke marsipanroser eller annen sjokoladepynt.
♥ Ferdig kransekakemasse fås kjøpt i de fleste norske matvarebutikkene. Se etter grønn rull fra Odense.
♥ Det er lurt å sette kakebunnen tilbake i formen før du har i sjokolademoussen. Alternativt kan du sette den ferdigstekte kakebunnen på et fat og feste kakeringen rundt kaken (du slipper da å flytte kaken over på fat etterpå), men da må du være nøye på at kakeringen fester helt tett rundt kaken, ellers kommer sjokolademoussen til å renne utover fatet før den har stivnet. Jeg foretrekker å ha kaken i formen for å unngå dette og synes det går greit å flytte den ferdige kaken over på et fat når jeg bruker en stor, bred stekespade.
♥ Jeg har her pyntet kaken med mørke marsipanroser (fra Dr Oetker), som fås kjøpt i enkelte store matvarebutikker (f. eks. hos Meny). Det går selvsagt fint å pynte med annen sjokoladepynt også!
♥ Det går fint å lage kaken over et par dager, for eksempel kakebunn og lys sjokolademousse den ene dagen, mørk sjokolademousse den andre dagen og servere den tredje dagen. Bare pass på å kjøpe kremfløte med lang nok holdbarhet. La kaken stå kjølig helt frem til servering.
27 comments