
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hei på deg!
Lyst til å overraske de hjemme midt i uka med en myk og deilig langpannekake som har smak av melkesjokolade og lys Nugattiglasur?
Denne kaken er rask å lage og blir garantert populær!
Ingredienser:
♥ 300 g smør
♥ 300 g lys kokesjokolade
♥ 500 g sukker
♥ 4 egg
♥ 7 dl kefir
♥ 600 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
Glasur:
♥ 450 g Nugatti melkesjokolade (1 boks)
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt lyst kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker sammen til det blir en luftig eggedosis. Rør i kefir og sjokoladesmøret. Sikt litt av melet sammen med vaniljesukker, bakepulver og natron og vend dette i kakerøren. Bland deretter i resten av hvetemelet til en glatt og klumpfri røre.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 45 min. Avkjøl helt.
Hvelv ut av formen og fjern bakepapiret.
Smør romtemperert Nugatti utover kaken. Bruk en smørekniv dyppet i varmt vann for å få Nugattien jevnt over kaken. Del kaken opp i firkanter.
Mmmm.... mye god kake!
Tips:
♥ "Nugatti" er et populært sjokolade- og hasselnøttpålegg, og finnes nå også i en melkesjokoladevariant.
Nugatti superdigg!
♥ Kakeoppskriften er basert på oppskriften på "Sjokoladekake med nugattiglasur", som i grunnen er samme kake, men laget med mørk kokesjokolade og vanlig Nugatti i stedet.
♥ Sjokoladekaken holder seg saftig i flere dager hvis den pakkes inn i plast. Kaken er også fin å fryse.
Deilig med en kake som har mild sjokoladesmak!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 300 g smør
♥ 300 g lys kokesjokolade
♥ 500 g sukker
♥ 4 egg
♥ 7 dl kefir
♥ 600 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
Glasur:
♥ 450 g Nugatti melkesjokolade (1 boks)
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt lyst kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker sammen til det blir en luftig eggedosis. Rør i kefir og sjokoladesmøret. Sikt litt av melet sammen med vaniljesukker, bakepulver og natron og vend dette i kakerøren. Bland deretter i resten av hvetemelet til en glatt og klumpfri røre.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 45 min. Avkjøl helt.
Hvelv ut av formen og fjern bakepapiret.
Smør romtemperert Nugatti utover kaken. Bruk en smørekniv dyppet i varmt vann for å få Nugattien jevnt over kaken. Del kaken opp i firkanter.
♥ "Nugatti" er et populært sjokolade- og hasselnøttpålegg, og finnes nå også i en melkesjokoladevariant.
♥ Kakeoppskriften er basert på oppskriften på "Sjokoladekake med nugattiglasur", som i grunnen er samme kake, men laget med mørk kokesjokolade og vanlig Nugatti i stedet.
♥ Sjokoladekaken holder seg saftig i flere dager hvis den pakkes inn i plast. Kaken er også fin å fryse.
12 comments