Also available in: Norwegian Bokmål

Pistasjis med pistasjkrem og kondensert melk

Hjemmelaget pistasjis er lett å lage, særlig dersom du bruker ferdigkjøpt pistasjkrem og kondensert melk.

Du trenger ingen iskremmaskin for å lage denne isen, og pistasjisen blir fantastisk god! 

 

 

Ingredienser: 

♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 boks søtet, kondensert melk (ca 400 g)
♥ 250 g pistasjkrem (se tips)
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 1 ts flaksalt (kan sløyfes)
♥ 75 g pistasjnøtter, usaltede

Topping:
♥ 100 g pistasjkrem (se tips)
♥ 25 g pistasjnøtter, usaltede

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Pisk kremfløten til tykk krem.

 

 

Ha søtet, kondensert melk i en annen bolle. Tilsett pistasjkrem, vaniljepasta og flaksalt. 

 

 

Pisk dette raskt sammen.

 

 

Vend pistasjblandingen deretter sammen med den piskede kremen. 

 

 

 

Bland inn hakkede pistasjnøtter.

 

 

Kle en form som rommer 1,5 liter med bakepapir eller plastfolie. Hell iskremblandingen i formen.

Ringle over mer pistasjkrem (varm den gjerne litt for å få den mer flytende, se tips) og dryss hakkede pistasjnøtter på toppen. 

 

 

 

Sett formen i fryseren i minst 5 timer og gjerne over natten slik at iskremen stivner.

 

 

 

Ta isen ut av fryseren ca. 15 minutter før servering slik at isen mykner tilstrekkelig til at du kan lage iskremkuler eller skjære isen i skiver.

 

 

Utrolig god iskrem! 😍

 

 

Så luksus med hjemmelaget pistasjis! 😋

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at du bruker kondensert melk av den søte typen. Det finnes også usøtet, kondensert melk, men det produktet skal du ikke bruke her. Både søtet og usøtet kondensert melk selges på hermetikkboks, men konsistensen er helt forskjellig. Søtet, kondensert melk er tykk i konsistensen og lysegul i fargen.

 

 

♥ Jeg har gjort det enkelt og har brukt ferdigkjøpt pistasjkrem. Du får kjøpt dette i ulike delikatesseforretninger. Jeg kjøpte 2 av disse HER hos Olivenlunden. Når du ringler en god del ekstra pistasjkrem på toppen av isen slik jeg har gjort, synker noe av pistasjkremen ned i isen og gir deilige, litt seige pistasjkremklumper i den ferdige isen. Dette kan du imidlertid droppe hvis du vil, og da holder det å bruke 1 glass pistasjkrem (220 gram).

Du kan alternativt bruke hjemmelaget pistasjkrem som du finner oppskrift på HER på Det søte liv.

Du kan varme pistasjkremen kort i mikrobølgeovnen for å gjøre den litt mer flytende.

 

 

♥ Vaniljepasta er en mørk vaniljesirup som gir en veldig god vaniljesmak. Fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Du kan alternativt bruke vaniljeekstrakt. 

♥ Jeg synes det er godt med en klype havsalt i denne isen, men dette er det bare å droppe hvis du ikke liker det. 

♥ Pistasjisen kan oppbevares i fryseren i flere uker. 

♥ Det å bruke søtet, kondensert melk i iskrem har blitt veldig populært, blant annet fordi det gir en myk og kremete is uten bruk av iskremmaskin.
Se også:
- Sitronis med kondensert melk og Lemon curd
- Bringebæris med kondensert melk
- Kaffeiskrem med kondensert melk
- Oreois med kondensert melk
- Matcha-iskrem med kondensert melk
- Sjokoladeiskake med kondensert melk

 

 

Nyt denne deilige iskremen! 😋

Riktig god fornøyelse! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Pistasjis med pistasjkrem og kondensert melk
Ingredienser

♥ 5 dl kremfløte
♥ 1 boks søtet, kondensert melk (ca 400 g)
♥ 250 g pistasjkrem (se tips)
♥ 1 ts vaniljepasta (se tips)
♥ 1 ts flaksalt (kan sløyfes)
♥ 75 g pistasjnøtter, usaltede

Topping:
♥ 100 g pistasjkrem (se tips)
♥ 25 g pistasjnøtter, usaltede

Fremgangsmåte

Pisk kremfløten til tykk krem.

Ha søtet, kondensert melk i en annen bolle. Tilsett pistasjkrem, vaniljepasta og flaksalt.  Pisk dette raskt sammen. Vend pistasjblandingen deretter sammen med den piskede kremen. 

Bland inn hakkede pistasjnøtter 

Kle en form som rommer 1,5 liter med bakepapir eller plastfolie. Hell iskremblandingen i formen.

Ringle over mer pistasjkrem (varm den gjerne litt for å få den mer flytende, se tips) og dryss hakkede pistasjnøtter på toppen. 

Sett formen i fryseren i minst 5 timer og gjerne over natten slik at iskremen stivner.

Ta isen ut av fryseren ca. 15 minutter før servering slik at isen mykner tilstrekkelig til at du kan lage iskremkuler eller skjære isen i skiver.

Tips

♥ Det er viktig at du bruker kondensert melk av den søte typen. Det finnes også usøtet, kondensert melk, men det produktet skal du ikke bruke her. Både søtet og usøtet kondensert melk selges på hermetikkboks, men konsistensen er helt forskjellig. Søtet, kondensert melk er tykk i konsistensen og lysegul i fargen.

♥ Jeg har gjort det enkelt og har brukt ferdigkjøpt pistasjkrem. Du får kjøpt dette i ulike delikatesseforretninger. Jeg kjøpte 2 av disse HER hos Olivenlunden. Når du ringler en god del ekstra pistasjkrem på toppen av isen slik jeg har gjort, synker noe av pistasjkremen ned i isen og gir deilige, litt seige pistasjkremklumper i den ferdige isen. Dette kan du imidlertid droppe hvis du vil, og da holder det å bruke 1 glass pistasjkrem (220 gram). Du kan alternativt bruke hjemmelaget pistasjkrem som du finner oppskrift på HER på Det søte liv. Du kan varme pistasjkremen kort i mikrobølgeovnen for å gjøre den litt mer flytende.

♥ Vaniljepasta er en mørk vaniljesirup som gir en veldig god vaniljesmak. Fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Du kan alternativt bruke vaniljeekstrakt. 

♥ Jeg synes det er godt med en klype havsalt i denne isen, men dette er det bare å droppe hvis du ikke liker det. 

♥ Pistasjisen kan oppbevares i fryseren i flere uker. 

♥ Det å bruke søtet, kondensert melk i iskrem har blitt veldig populært, blant annet fordi det gir en myk og kremete is uten bruk av iskremmaskin.
Se også:
- Sitronis med kondensert melk og Lemon curd
- Bringebæris med kondensert melk
- Kaffeiskrem med kondensert melk
- Oreois med kondensert melk
- Matcha-iskrem med kondensert melk
- Sjokoladeiskake med kondensert melk

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.