Add new comment

Kjelesjokoladekake


Jeg ble tipset om denne oppskriften av en leser av Det søte liv rett før jul.

Hun heter Marianne, og skrev til meg at hun tviler på at hun noengang kommer til å finne noen bedre langpannekakeoppskrift enn denne!

 


Deigen til "Kjelesjokoladekake" røres sammen i en stor kjele. Enkel kake å røre sammen med andre ord og resultatet er en usedvanlig saftig sjokoladekake. Den er ypperlig å lage 2-3 dager før servering, og er også fin å fryse med glasur.

Jeg ble selv meget fornøyd da jeg testet ut oppskriften.

 

 

Oppskriften er til en stor langpanne.

 

Ingredienser:
♥ 300 g smør
♥ 6 ss kakao
♥ 3,5 dl vann
♥ 6 3/4 dl sukker
♥ 6 3/4 dl hvetemel
♥ 2 ts natron
♥ 3 egg
♥ 3 dl lettrømme
 

Glasur:
♥ 100 g smør
♥ 6 ss melk
♥ 4 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3,5 dl melis

Pynt:
♥ små, fargerike sjokoladelinser

 

Fremgangsmåte:

Ha smør, kakao og vann i en nokså stor kjele og kok opp. Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Fortsett med resten av ingrediensene og rør blandingen jevn og klumpfri. Deigen skal være nokså tynn i konsistensen.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i ca 40 min. Avkjøl kaken.

Til glasuren smeltes smøret, og så blandes de øvrige ingrediensene i. Rør glasuren glatt og klumpfri. Smør den så over kaken.

Dryss over fargerike sjokoladelinser eller annen ønsket pynt, og sett kaken kjølig til glasuren har stivnet.

 

 

Del så kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.

 

 

Du klarer å se på bildet hvor myk kaken er, ikke sant..?

 

Tips:

♥ Kakestykkene holder som nevnt gode i et par dager. Pakk dem godt inn i plast og oppbevar i kjøleskapet. Kakestykkene er også fine å fryse.

♥ Se lignende oppskrifter på populære kaker som heter Texas sjokoladekake og Gjennombløt sjokoladekake.

 

 

Virkelig deilig og lettlaget sjokoladekake.  Tusen Heart takk til Marianne for oppskriften!

 

 

Nydelig med nylaget kaffe til denne kaken!

Eller te, eller noe annet Smile

 

Coffee, Tea? Or Me?  Wink  Heart

 

♥ ♥ ♥ ♥

Kjelesjokoladekake
Ingredienser

♥ 300 g smør
♥ 6 ss kakao
♥ 3,5 dl vann
♥ 6 3/4 dl sukker
♥ 6 3/4 dl hvetemel
♥ 2 ts natron
♥ 3 egg
♥ 3 dl lettrømme

Glasur:
♥ 100 g smør
♥ 6 ss melk
♥ 4 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3,5 dl melis

Pynt:
♥ små, fargerike sjokoladelinser

Fremgangsmåte

Ha smør, kakao og vann i en nokså stor kjele og kok opp. Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Fortsett med resten av ingrediensene og rør blandingen jevn og klumpfri. Deigen skal være nokså tynn i konsistensen.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i ca 40 min. Avkjøl kaken.

Til glasuren smeltes smøret, og så blandes de øvrige ingrediensene i. Rør glasuren glatt og klumpfri. Smør den så over kaken. Dryss over fargerike sjokoladelinser eller annen ønsket pynt, og sett kaken kjølig til glasuren har stivnet. Del så kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.

Tips

♥ Kakestykkene holder som nevnt gode i et par dager. Pakk dem godt inn i plast og oppbevar i kjøleskapet. Kakestykkene er også fine å fryse.

Sesong
Allergier og preferanser

32 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.