Add new comment

Snickerskake i langpanne med mørk sjokoladeglasur


Jeg bare DIGGER "Snickerskake i langpanne"!

Utrolig god smak av salte peanøtter og kjeks og nydelig, søt og mørk sjokoladekrem.

 

 

Med et så enkelt grep som å bytte mellom mørk og lys kokesjokoladen i glasuren, kan du variere denne kaken nokså betydelig. Her har jeg brukt kokesjokolade med 70 % kakaoinnhold, som gir en kake som blir temmelig mørk i glasuren. Jeg synes da det er stilig å pynte kakestykkene med hele peanøtter og smeltet sjokolade.

 

 

Med lys kokesjokolade får du en langt mildere variant av denne kaken, som også smaker nydelig. Det har jeg nemlig også testet, se Snickerskake i langpanne med lys sjokoladeglasur.

 

 

Dette er dagens kake med lys sjokoladeglasur.

Men i dag altså Snickerskake i langpanne med mørk sjokoladeglasur!

 

Sweet & salty chocolate perfection     Yum

 

Oppskriften er til stor langpanne.
 

Ingredienser:
♥ 6 eggehviter
♥ 5 dl sukker
♥ 350 g salte peanøtter (1 pk Polly)
♥ 200 g Ritz kjeks (1 pk)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker

Glasur:
♥ 6 eggeplommer
♥ 100 g melis
♥ 100 g smør
♥ 200 g kokesjokolade (eventuelt 70% kakaoinnhold)

Pynt:
♥ salte peanøtter
♥ 50 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til du får en tykk marengs.

Knus peanøtter og Ritz-kjeksen i food processor til en kornete masse. Vend inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i formen. Hvelv forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren piskes eggeplommer og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Ha i sjokoladen i biter og la den smelte i smøret. Rør blandingen jevn og avkjøl til lunken. Ha sjokoladesmøret i eggedosisen. Avkjøl glasuren i kjøleskapet til den har en tykk og smørevennlig konsistens.

Smør glasuren over kaken.

 

 

Del kaken opp i firkanter.

 

 

Yum! 

 

 

Pynt gjerne med peanøtter.

 

 

Pynt gjerne med sjokoladesaus laget av kokesjokolade smeltet sammen med litt kremfløte. 

 

 

 

 

 


Tips:

♥ Jeg har her brukt mørk sjokolade med 70% kakaoinnhold. Du kan såklart også bruke vanlig kokesjokolade, og du får da en mellomting mellom lys og den helt mørke sjokoladekremen jeg har her. Digg blir det uansett!  Icon e biggrin 

♥ Kaken er kjempefin å fryse. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du pakker dem ned i fryseposer eller fryseboks, da unngår du glasursøl.

 

 

Snickers er blant verdens mest populære sjokolader og er en gjenganger i mange artige sitater!

 



... true...  Grin 

 

Men Snickerskake synes jeg er ENDA bedre!   Yum 

 


Det er lov å la seg friste! 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Snickerskake i langpanne med mørk sjokoladeglasur
Ingredienser

♥ 6 eggehviter
♥ 5 dl sukker
♥ 350 g salte peanøtter (1 pk Polly)
♥ 200 g Ritz kjeks (1 pk)
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker

Glasur:
♥ 6 eggeplommer
♥ 100 g melis
♥ 100 g smør
♥ 200 g kokesjokolade (eventuelt 70% kakaoinnhold)

Pynt:
♥ salte peanøtter
♥ 50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk til du får en tykk marengs.

Knus peanøtter og Ritz-kjeksen i food processor til en kornete masse. Vend inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 20-25 min. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl i formen. Hvelv forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren piskes eggeplommer og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en liten kjele. Ha i sjokoladen i biter og la den smelte i smøret. Rør blandingen jevn og avkjøl til lunken. Ha sjokoladesmøret i eggedosisen. Avkjøl glasuren i kjøleskapet til den har en tykk og smørevennlig konsistens.

Smør glasuren over kaken og del kaken opp i firkanter. Pynt gjerne med peanøtter og smeltet sjokolade.

Tips

♥ Jeg har her brukt mørk sjokolade med 70% kakaoinnhold. Du kan såklart også bruke vanlig kokesjokolade, og du får da en mellomting mellom lys og den helt mørke sjokoladekremen jeg har her. Digg blir det uansett!  Icon e biggrin 

♥ Kaken er kjempefin å fryse. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du pakker dem ned i fryseposer eller fryseboks, da unngår du glasursøl.

35 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.