
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Snart helg og du lurer kanskje på om du skal lage noe ekstra godt til dessert?
Da kan jeg anbefale "Creamy Chocolate Pudding" som er en vidunderlig god krysning mellom sjokoladepudding og tykk sjokoladekrem.
Den nydelige konsistensen kommer av at man her bruker maisenna som tykningsmiddel i stedet for gelatin.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 5 dl helmelk
♥ 25 g maisenna
♥ 100 g sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt
Pynt:
♥ sjokoladespon
Fremgangsmåte:
Ha melk, maisenna og sukker i en tykkbunnet kjele. Varm opp blandingen under omrøringen til den begynner å tykne, men uten at den begynner å koke. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade og vanilje. Rør til sjokoladen har smeltet.
Fordel sjokoladeblandingen i 4 porsjonsglass eller dessertskåler. Avkjøl i kjøleskapet i noen timer.
Pynt med sjokoladespon før servering.
Tips:
♥ Merk som sagt at dette ikke blir en sjokoladepudding à la den du kjøper i butikken. Denne varianten av sjokoladepudding stivner ikke helt, men får en tykk, kremete konsistens.
♥ Se også Oboy sjokoladepudding med vaniljesaus, som lages på samme måte.
♥ Desserten kan stå i kjøleskapet i flere timer, og det går også fint an å lage den kvelden før serveringsdagen.
Anbefales!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 dl helmelk
♥ 25 g maisenna
♥ 100 g sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt
Pynt:
♥ sjokoladespon
Ha melk, maisenna og sukker i en tykkbunnet kjele. Varm opp blandingen under omrøringen til den begynner å tykne, men uten at den begynner å koke. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade og vanilje. Rør til sjokoladen har smeltet.
Fordel sjokoladeblandingen i 4 porsjonsglass eller dessertskåler. Avkjøl i kjøleskapet i noen timer.
Pynt med sjokoladespon før servering.
♥ Merk som sagt at dette ikke blir en sjokoladepudding à la den du kjøper i butikken. Denne varianten av sjokoladepudding stivner ikke helt, men får en tykk, kremete konsistens.
♥ Se også Oboy sjokoladepudding med vaniljesaus, som lages på samme måte.
♥ Desserten kan stå i kjøleskapet i flere timer, og det går også fint an å lage den kvelden før serveringsdagen.
4 comments