Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
"Mafioso Chocolate Cake" basert på en ekte, italiensk familieoppskrift!


Dette er en mørk og overveldende høy og flott sjokoladekake i fire lag.
Kaken fylles med nydelig, kremete La Famiglia Chocolate Frosting.

"A chocolate delight any gangster would love!" *cool*

Mammamia....!
Ingredienser:
Chocolate Cake:
♥ 110 g kakao
♥ 3 dl kokende vann
♥ 4,5 dl seterrømme
♥ 3 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts natron
♥ 225 g smør
♥ 9 dl sukker
♥ 9 dl hvetemel
♥ 6 eggehviter
La Famiglia Chocolate Frosing:
♥ 250 g smør
♥ 3 dl kakao
♥ 2 dl melk
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 500 g melis
Fremgangsmåte:
Løs opp kakao i kokende vann. Visp seterrømmen sammen med vaniljeekstrakt og natron.
Pisk romtemperert smør og sukker. Bland i rømmen og sjokoladen. Rør til en jevn deig. Bland så i hvetemelet. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen til slutt.
Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Det er praktisk å ha flere former med samme størrelse. Disse to formene er på 24 cm i diameter og er del av den nye kakeformserien til Pyrex.
Stek bunnene midt i ovnen ved 150°C i ca 50 min (sjekk med kakenål at de er helt gjennomstekte i midten). Avkjøl bunnene til de er helt kalde. Ta de ut av formene og del dem på midten så du har 4 kakebunner.
Sjokoladekremen:
Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med kakao og vaniljeekstrakt. Bland så i melk og melis og pisk til en fløyelsmyk sjokoladekrem (se tips).
Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnene.

Dette blir en veldig høy og fantastisk flott kake!
Tips:
♥ Merk at det kun skal være piskede eggehviter i kakebunnen, altså ikke noen eggeplommer. Det gir ekstra luftige og myke sjokoladekakebunner.
♥ Mengden kakaopulver er riktig! Det skal være mye kakaopulver i både kakene og sjokoladekremen.
♥ Tilpass mengden melk og melis til sjokoladekremen så den får passe tykk smørekonsistens.
♥ Vær forberedt på at dette blir en skikkelig høy og stor kake. Dette er ikke en kake for pyser!
Så da gjenstår det bare å skjære kaken i store kakestykker.. :-D

"Wherever there's opportunity, the mafia will be there."
Johnny Kelly

Er det helg, så er det helg! :-D *thumbs_up*

NAAAAAM!



♥ ♥ ♥ ♥

Chocolate Cake:
♥ 110 g kakao
♥ 3 dl kokende vann
♥ 4,5 dl seterrømme
♥ 3 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts natron
♥ 225 g smør
♥ 9 dl sukker
♥ 9 dl hvetemel
♥ 6 eggehviter
La Famiglia Chocolate Frosing:
♥ 250 g smør
♥ 3 dl kakao
♥ 2 dl melk
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 500 g melis
Løs opp kakao i kokende vann. Visp seterrømmen sammen med vaniljeekstrakt og natron.
Pisk romtemperert smør og sukker. Bland i rømmen og sjokoladen. Rør til en jevn deig. Bland så i hvetemelet. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen til slutt.
Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek bunnene midt i ovnen ved 150°C i ca 50 min (sjekk med kakenål at de er helt gjennomstekte i midten). Avkjøl bunnene til de er helt kalde. Ta de ut av formene og del dem på midten så du har 4 kakebunner.
Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med kakao og vaniljeekstrakt. Bland så i melk og melis og pisk til en fløyelsmyk sjokoladekrem (se tips).
Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnene.
♥ Merk at det kun skal være piskede eggehviter i kakebunnen, altså ikke noen eggeplommer. Det gir ekstra luftige og myke sjokoladekakebunner.
♥ Mengden kakaopulver er riktig! Det skal være mye kakaopulver i både kakene og sjokoladekremen.
♥ Tilpass mengden melk og melis til sjokoladekremen så den får passe tykk smørekonsistens.
♥ Vær forberedt på at dette blir en skikkelig høy og stor kake. Dette er ikke en kake for pyser!
47 comments