Add new comment

Mafioso Chocolate Cake



"Mafioso Chocolate Cake" basert på en ekte, italiensk familieoppskrift!
 

 

 


Dette er en mørk og overveldende høy og flott sjokoladekake i fire lag.

Kaken fylles med nydelig, kremete La Famiglia Chocolate Frosting.

 



"A chocolate delight any gangster would love!"  Cool 
 

 

Mammamia....! 



Ingredienser:

Chocolate Cake:
♥ 110 g kakao
♥ 3 dl kokende vann
♥ 4,5 dl seterrømme
♥ 3 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts natron
♥ 225 g smør
♥ 9 dl sukker
♥ 9 dl hvetemel
♥ 6 eggehviter

La Famiglia Chocolate Frosing:
♥ 250 g smør
♥ 3 dl kakao
♥ 2 dl melk
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 500 g melis


Fremgangsmåte:

Løs opp kakao i kokende vann. Visp seterrømmen sammen med vaniljeekstrakt og natron.
Pisk romtemperert smør og sukker. Bland i rømmen og sjokoladen. Rør til en jevn deig. Bland så i hvetemelet. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen til slutt.

Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
 

Det er praktisk å ha flere former med samme størrelse. Disse to formene er på 24 cm i diameter og er del av den nye kakeformserien til Pyrex.


Stek bunnene midt i ovnen ved 150°C i ca 50 min (sjekk med kakenål at de er helt gjennomstekte i midten). Avkjøl bunnene til de er helt kalde. Ta de ut av formene og del dem på midten så du har 4 kakebunner.


Sjokoladekremen:
Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med kakao og vaniljeekstrakt. Bland så i melk og melis og pisk til en fløyelsmyk sjokoladekrem (se tips).

Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnene.

 

 

Dette blir en veldig høy og fantastisk flott kake!


Tips:

♥ Merk at det kun skal være piskede eggehviter i kakebunnen, altså ikke noen eggeplommer. Det gir ekstra luftige og myke sjokoladekakebunner.

♥ Mengden kakaopulver er riktig! Det skal være mye kakaopulver i både kakene og sjokoladekremen.

♥ Tilpass mengden melk og melis til sjokoladekremen så den får passe tykk smørekonsistens.

♥ Vær forberedt på at dette blir en skikkelig høy og stor kake. Dette er ikke en kake for pyser!
 

 

Så da gjenstår det bare å skjære kaken i store kakestykker..  Icon e biggrin

 

 

 

"Wherever there's opportunity, the mafia will be there."
 

Johnny Kelly

 

 

 

Er det helg, så er det helg!  Icon e biggrin  Thumbs up

 

 

NAAAAAM!
 


 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Mafioso Chocolate Cake
Ingredienser

Chocolate Cake:
♥ 110 g kakao
♥ 3 dl kokende vann
♥ 4,5 dl seterrømme
♥ 3 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts natron
♥ 225 g smør
♥ 9 dl sukker
♥ 9 dl hvetemel
♥ 6 eggehviter

La Famiglia Chocolate Frosing:
♥ 250 g smør
♥ 3 dl kakao
♥ 2 dl melk
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 500 g melis

Fremgangsmåte

Løs opp kakao i kokende vann. Visp seterrømmen sammen med vaniljeekstrakt og natron.
Pisk romtemperert smør og sukker. Bland i rømmen og sjokoladen. Rør til en jevn deig. Bland så i hvetemelet. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen til slutt.

Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek bunnene midt i ovnen ved 150°C i ca 50 min (sjekk med kakenål at de er helt gjennomstekte i midten). Avkjøl bunnene til de er helt kalde. Ta de ut av formene og del dem på midten så du har 4 kakebunner.

Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med kakao og vaniljeekstrakt. Bland så i melk og melis og pisk til en fløyelsmyk sjokoladekrem (se tips).

Fordel sjokoladekremen mellom kakebunnene.

Tips

♥ Merk at det kun skal være piskede eggehviter i kakebunnen, altså ikke noen eggeplommer. Det gir ekstra luftige og myke sjokoladekakebunner.

♥ Mengden kakaopulver er riktig! Det skal være mye kakaopulver i både kakene og sjokoladekremen.

♥ Tilpass mengden melk og melis til sjokoladekremen så den får passe tykk smørekonsistens.

♥ Vær forberedt på at dette blir en skikkelig høy og stor kake. Dette er ikke en kake for pyser!

47 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.