Add new comment

Tarte Incroyable au Citron (Utrolig sitronterte)


Tittelen "Tarte Incroyable au Citron" betyr noe sånt som "Utrolig sitronterte".

Det utrolige er at en så nydelig sitronkake som denne kan lages så raskt og med så få ingredienser.

 

 

Denne franske delikatessen kan alle klare å lage!  Smile

 

 

Ingredienser:

Kjeksbunn:
♥ 250 g Digestivekjeks
♥ 125 g smør

Fyll:
♥ 400 g søt, kondensert melk (1 boks, se tips)
♥ 2 egg
♥ 125 ml sitronsaft

Pynt:
♥ friske blåbær

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Trykk blandingen utover i en smurt paiform som er 22 cm i diameter. Sett formen i kjøleskapet i 10 min.

Bland alle ingrediensene til sitronfyllet sammen med en stålvisp. Hell blandingen i paiformen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 10-12 min. Det skal da ha dannet seg en fast hinne oppå sitronfyllet, men det vil fortsatt virke litt løst og skjelvende. Avkjøl kaken i kjøleskapet til den er helt kald. Fyllet i kaken kommer da til å bli fastere.

 

 

Pynt kaken med friske blåbær før servering!

 

 

Tips:

♥  Søt, kondensert melk fås kjøpt på hermetikkboks. Konsistensen er tykk, og må ikke forveksles med Vikingmelk, som også er kondensert melk som kjøpes på hermetikkboks, men som er usukret og har tynn, melkeaktig konsistens.

Jeg bruker som regel søt, kondensert melk fra Tørsleffs som fås kjøpt blant annet hos ICA.

 

 

♥ Stek kaken i en form som egner seg til servering, for du får ikke flyttet den stekte kaken over på noe annet fat.

 


Enkel, fransk sitronpai!  ♥

 

 

Sitronfyllet får perfekt, bløt konsistens og har virkelig sterk og nydelig sitronsmak!

 

 

Blåbærene gjør seg flott oppå kaken!

 

 

Lyst til å smake en bit...?  Wink 

 

♥ ♥ ♥ ♥


 

Tarte Incroyable au Citron (Utrolig sitronterte)
Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 250 g Digestivekjeks
♥ 125 g smør

Fyll:
♥ 400 g søt, kondensert melk (1 boks, se tips)
♥ 2 egg
♥ 125 ml sitronsaft

Pynt:
♥ friske blåbær

Fremgangsmåte

Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Trykk blandingen utover i en smurt paiform som er 22 cm i diameter. Sett formen i kjøleskapet i 10 min.

Bland alle ingrediensene til sitronfyllet sammen med en stålvisp. Hell blandingen i paiformen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 10-12 min. Det skal da ha dannet seg en fast hinne oppå sitronfyllet, men det vil fortsatt virke litt løst og skjelvende. Avkjøl kaken i kjøleskapet til den er helt kald. Fyllet i kaken kommer da til å bli fastere.

Pynt kaken med friske blåbær før servering!

Tips

♥  Søt, kondensert melk fås kjøpt på hermetikkboks. Konsistensen er tykk, og må ikke forveksles med Vikingmelk, som også er kondensert melk som kjøpes på hermetikkboks, men som er usukret og har tynn, melkeaktig konsistens. Jeg bruker som regel søt, kondensert melk fra Tørsleffs som fås kjøpt blant annet hos ICA.

♥ Stek kaken i en form som egner seg til servering, for du får ikke flyttet den stekte kaken over på noe annet fat.

Kakekategori
Desserter
Allergier og preferanser

13 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.