Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
Er det noe som passer til påsken så er det å ha en krukke med Lemon curd i kjøleskapet.

Lemon curd er en engelsk sitronkrem, som etter hvert har blitt veldig populær i Norge også. Nydelig på alt fra desserter, vafler, som kakefyll, som fyll i macarons, i cupcakes eller gjærbakst, og oppå scones eller hjemmelagde kjeks.
ALT blir godt med Lemon curd på :)
Ingredienser:
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl (120 g) presset sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 100 g smør
Fremgangsmåte:
Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle (eller solid glassbolle som tåler varme) og sett over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen, slik at den ikke kommer i kontakt med det varme vannet, kun dampen.
Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Visp godt slik at smøret blander seg godt inn i kremen.
Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter.

Sitronkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.

Tips:
♥ Siden sitroner varierer så mye i størrelse, kan det være greit å veie opp mengden sitronsaft. 120 g sitronsaft får du som regel av 2-3 sitroner. Har du ikke vekt, går det bra å bruke 1 dl sitronsaft.
♥ Lemon curd holder seg lenge i kjøleskapet, men sitronkremen er så god at den sjelden blir stående så veldig lenge.

Nydelig, nydelig sitronkrem! *heart* *yum*

Jeg ønsker dere alle en fin påskeferie!
Selv blir jeg hjemme i Oslo for å jobbe med å sette sammen tekst og bilder til 10-års jubileumsboken til Det søte liv som kommer for salg i begynnelsen av september. Det har vært så gøy å bake om igjen en del av oppskriftene som skal med i boken, og konstatere på nytt hvor utrolig gode oppskriftene faktisk er! :) Dette kommer virkelig til å bli en nyttig bok å ha på kjøkkenet, det kan jeg love dere! ;)
Det kommer nok en del nye oppskrifter her på Det søte liv i løpet av påsken også, så jeg håper du tar deg en titt innom i ferien også!

♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl (120 g) presset sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 100 g smør
Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle (eller solid glassbolle som tåler varme) og sett over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen, slik at den ikke kommer i kontakt med det varme vannet, kun dampen.
Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Visp godt slik at smøret blander seg godt inn i kremen.
Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Sitronkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.
♥ Siden sitroner varierer så mye i størrelse, kan det være greit å veie opp mengden sitronsaft. 120 g sitronsaft får du som regel av 2-3 sitroner. Har du ikke vekt, går det bra å bruke 1 dl sitronsaft.
♥ Lemon curd holder seg lenge i kjøleskapet, men sitronkremen er så god at den sjelden blir stående så veldig lenge.
19 comments