Also available in: Norsk

Add new comment

Lemon curd (Engelsk sitronkrem)


Er det noe som passer til påsken så er det å ha en krukke med Lemon curd i kjøleskapet.

 


Lemon curd er en engelsk sitronkrem, som etter hvert har blitt veldig populær i Norge også. Nydelig på alt fra desserter, vafler, som kakefyll, som fyll i macarons, i cupcakes eller gjærbakst, og oppå scones eller hjemmelagde kjeks.

ALT blir godt med Lemon curd på  :)


Ingredienser:

♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl (120 g) presset sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 100 g smør

 

Fremgangsmåte:

Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle (eller solid glassbolle som tåler varme) og sett over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen, slik at den ikke kommer i kontakt med det varme vannet, kun dampen.

Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Visp godt slik at smøret blander seg godt inn i kremen. 

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter.

 

 

Sitronkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.

 


Tips:

♥  Siden sitroner varierer så mye i størrelse, kan det være greit å veie opp mengden sitronsaft. 120 g sitronsaft får du som regel av 2-3 sitroner. Har du ikke vekt, går det bra å bruke 1 dl sitronsaft. 

♥  Lemon curd holder seg lenge i kjøleskapet, men sitronkremen er så god at den sjelden blir stående så veldig lenge.

 

 

Nydelig, nydelig sitronkrem!  *heart*     *yum*  

 


Jeg ønsker dere alle en fin påskeferie! 

Selv blir jeg hjemme i Oslo for å jobbe med å sette sammen tekst og bilder til 10-års jubileumsboken til Det søte liv som kommer for salg i begynnelsen av september. Det har vært så gøy å bake om igjen en del av oppskriftene som skal med i boken, og konstatere på nytt hvor utrolig gode oppskriftene faktisk er!  :)  Dette kommer virkelig til å bli en nyttig bok å ha på kjøkkenet, det kan jeg love dere!  ;)

Det kommer nok en del nye oppskrifter her på Det søte liv i løpet av påsken også, så jeg håper du tar deg en titt innom i ferien også!

Lemon curd (Engelsk sitronkrem)
Ingredients

♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl (120 g) presset sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 100 g smør

Instructions

Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle (eller solid glassbolle som tåler varme) og sett over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen, slik at den ikke kommer i kontakt med det varme vannet, kun dampen.

Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig omrøring helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Visp godt slik at smøret blander seg godt inn i kremen. 

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald og helst til dagen etter. Sitronkremen vil da tykne i konsistensen og bli mer kremete.

Tips

♥  Siden sitroner varierer så mye i størrelse, kan det være greit å veie opp mengden sitronsaft. 120 g sitronsaft får du som regel av 2-3 sitroner. Har du ikke vekt, går det bra å bruke 1 dl sitronsaft. 

♥  Lemon curd holder seg lenge i kjøleskapet, men sitronkremen er så god at den sjelden blir stående så veldig lenge.

19 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.