Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
God skjærtorsdag alle sammen!
Vi er inne i den stille uken, og mange har litt ekstra god tid til å være sammen med sine kjære. Da kan det også være kjekt å ha en god kake på lur.

Dette er en deilig langpannekake som er rask å lage. Deigen skal bare røres sammen og du trenger minimalt med bakeutstyr.
Perfekt kake å lage på hytta i påsken! :)

Sjokolade og valnøtter smaker kjempegodt sammen, men du kan sløyfe valnøttene hvis du vil ha en nøttefri kake.
Oppskriften er til stor langpanne.

Ingredienser:
♥ 1 liter kefir
♥ 5,5 dl sukker
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ss natron
♥ 150 g smør
♥ 10 dl hvetemel
♥ 2 dl hakkede valnøtter
Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 3 ss sterk kaffe
♥ 2 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 300 g melis
Pynt:
♥ sjokoladestrøssel, høvlet sjokolade, valnøttkjerner eller annen kakepynt
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og avkjøl det litt. Ha surmelken i en stor rørebolle. Tilsett sukker, kakao, vaniljesukker og natron. Rør godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og bland i. Ha så i hvetemelet og rør raskt sammen til du får en klumpfri deig (du kan bruke ballongvisp eller elektrisk håndmikser, så er dette fort gjort). Vend i hakkede valnøtter til slutt.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 - 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i langpannen. Hvelv kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret.
Til glasuren smeltes først smøret i en kjele. Bland i de øvrige ingrediensene til en glatt sjokoladekrem.
Smør sjokoladeglasuren jevnt over kaken.

Dryss over sjokoladestrøssel og høvlet sjokolade eller annen kakepynt du har liggende.

Jeg pyntet her med sjokoladekuler og hele valnøttkjerner.


Enkel, men veldig deilig sjokoladekake i langpanne!

Tips:
♥ Du kan bruke alle former for surmelk, enten det er kulturmelk, kefir, Cultura eller lignende. Det går fint å bruke skummet variant også.
♥ Valnøttene kan som sagt sløyfes hvis du vil ha nøttefri kake.
Fortsatt GOD PÅSKE!

Husk at påsken blir enda bedre med litt kake! :-D

♥ ♥ ♥ ♥

♥ 1 liter kefir
♥ 5,5 dl sukker
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ss natron
♥ 150 g smør
♥ 10 dl hvetemel
♥ 2 dl hakkede valnøtter
Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 3 ss sterk kaffe
♥ 2 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 300 g melis
Pynt:
♥ sjokoladestrøssel, høvlet sjokolade, valnøttkjerner eller annen kakepynt
Smelt smøret og avkjøl det litt. Ha surmelken i en stor rørebolle. Tilsett sukker, kakao, vaniljesukker og natron. Rør godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og bland i. Ha så i hvetemelet og rør raskt sammen til du får en klumpfri deig (du kan bruke ballongvisp eller elektrisk håndmikser, så er dette fort gjort). Vend i hakkede valnøtter til slutt.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 - 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i langpannen. Hvelv kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret.
Til glasuren smeltes først smøret i en kjele. Bland i de øvrige ingrediensene til en glatt sjokoladekrem.
Smør sjokoladeglasuren jevnt over kaken. Dryss over sjokoladestrøssel og høvlet sjokolade eller annen kakepynt du har liggende.
♥ Du kan bruke alle former for surmelk, enten det er kulturmelk eller kefir. Det går fint å bruke skummet variant også.
♥ Valnøttene kan som sagt sløyfes hvis du vil ha nøttefri kake.
7 comments