Also available in: Norsk

Add new comment

Påskesuksess


Det har vært enda en supernydelig påskedag, med solskinn og fri!

Og fortsatt er det en dag igjen av påskeferien, hihi.. :)

 


Visste du at påskeaften er siste dag i fasten og man fra og med påskemorgen kan spise som normalt igjen? Selv om det vel neppe har vært så mye faste på så mange av oss, må vel første påskedag markeres med en kake også i år.  :)  

Hjemme hos meg ble det en nydelig "Påskesuksess" - basert på den kjente "Suksesskaken", men med deilig appelsinsmak på den gule kremen.

Pynt med påskemarsipan for skikkelig påskestemning!

 

 

Ingredienser:

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver

Suksesskrem med appelsinsmak:
♥ 6 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl presset appelsinsaft
♥ revet skall av 1 appelsin
♥ 100 g smør

Pynt:
♥ påskemarsipan (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.


Suksesskrem med appelsinsmak:
Bland eggeplommer, sukker, appelsinsaft og appelsinskall i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og visp inn mykt smør i små klatter med en stålvisp. Avkjøl kremen til den er helt kald og tykk i konsistensen (det tar noen timer, se tips).

Smør appelsinkremen jevnt over kaken og også litt langs kantene. Pynt kanten av kaken med avkuttede stenger av påskemarsipan og pynt toppen med påskesjokolade og -marsipan.

 

 

Å, så deilig påskekake!

 

 

Tips:

♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent.

♥ Kremen er nokså flytende i starten. La den derfor stå lenge nok i kjøleskapet til smøret i kremen stivner og kremen blir tykk og har fin smørekonsistens (det tar noen timer i kjøleskapet).

♥ Jeg har pyntet kanten med stenger av gul påskemarsipan (kolibristenger) og på toppen med påskeegg (kolibriegg). Jeg brukte 4 pakker kolibristenger til å ha rundt kanten av kaken (12 stenger totalt) og delte hver stang i 3 deler. Tilpass lengden på marsipanstengene så de blir like høye som kaken. Husk å smøre litt av den gule kremen langsmed kanten av kaken først, så sitter marsipanstengene godt fast til kaken.

♥ Se også oppskrift på Mandelkake med sitronkrem og Mandelkake med appelsinkrem.

 

 

Ha en fortsatt herlig kveld, folkens!

 

 

Og prøv gjerne denne herlige Påskesuksessen med mandelbunn og nydelig suksesskrem med appelsinsmak!

 

*yum*

 

♥ ♥ ♥ ♥

Påskesuksess
Ingredients

Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver

Suksesskrem med appelsinsmak:
♥ 6 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl presset appelsinsaft
♥ revet skall av 1 appelsin
♥ 100 g smør

Pynt:
♥ påskemarsipan (se tips)

Instructions

Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.


Suksesskrem med appelsinsmak:
Bland eggeplommer, sukker, appelsinsaft og appelsinskall i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og visp inn mykt smør i små klatter med en stålvisp. Avkjøl kremen til den er helt kald og tykk i konsistensen (det tar noen timer, se tips).

Smør appelsinkremen jevnt over kaken og også litt langs kantene. Pynt kanten av kaken med avkuttede stenger av påskemarsipan og pynt toppen med påskesjokolade og -marsipan.

Tips

♥ Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent.

♥ Kremen er nokså flytende i starten. La den derfor stå lenge nok i kjøleskapet til smøret i kremen stivner og kremen blir tykk og har fin smørekonsistens (det tar noen timer i kjøleskapet).

♥ Jeg har pyntet kanten med stenger av gul påskemarsipan (kolibristenger) og på toppen med påskeegg (kolibriegg). Jeg brukte 4 pakker kolibristenger til å ha rundt kanten av kaken (12 stenger totalt) og delte hver stang i 3 deler. Tilpass lengden på marsipanstengene så de blir like høye som kaken. Husk å smøre litt av den gule kremen langsmed kanten av kaken først, så sitter marsipanstengene godt fast til kaken.

11 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.