Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
Da jeg oppdaget "Baileys Chocolat Luxe" som er en nydelig Baileys med sjokoladesmak, skjønte jeg med en gang at jeg hadde funnet en ny yndlingsingrediens. Jeg ser for meg både nydelige desserter, konfekt og kaker laget med denne deilige likøren.

Jeg oppdaget denne baileysen på en svært så hyggelig måte! Rett før påske kom det nemlig en overraskelse levert på døren!

Et aldri så lite påsketre med bittesmå appelsinliknende frukter, påskesjokolader og i midten en flaske Baileys Chocolat Luxe!
Oppsatsen var utrolig vakker og laget av Finn Schjöll.


Dessverre kom han ikke og leverte treet på døra selv :)

Påsketreet lyste opp stuen min i påsken og etter at svigerforeldre hadde vært på besøk, fikk en jublende svigermor med seg treet hjem til seg. Hjemme hos henne er det litt større muligheter for at treet overlever enn hjemme hos meg..
Men flasken beholdt jeg :-D
Baileys Chocolat Luxe er deilig å drikke alene i et lite glass med isbiter i, men planen min er altså å ikke drikke opp hele flasken på den måten, men å lage noen gode kaker og desserter.

Her starter jeg med å lage en lekker sjokolademoussekake som jeg har kalt Baileys Chocolat Luxe Mousse Cake! *yum*

Denne kaken ser litt avansert ut, men alle får den til om oppskriften følges nøye!
Ingredienser:
Sjokoladekakebunner:
♥ 50 g smør
♥ 75 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 1 dl kokende vann
♥ 1 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1 dl sterk kaffe (se tips)
Baileys Chocolat Luxe Mousse:
♥ 3 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 350 g kokesjokolade
♥ 0,5 dl Baileys Chocolat Luxe
♥ 7 dl kremfløte
Sjokoladeglasur:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2,25 dl sukker
♥ 1 dl vann
♥ 1 dl kakao
♥ 1,5 ss gelatinpulver
♥ 0,5 dl kaldt vann
Fremgangsmåte:
Start med å lage kakebunnene:
Ha smør, sjokolade og kokende vann i en kjele. Varm på svak varme under omrøring til alt har smeltet.
Pisk egget og sukkeret luftig. Ha i sjokoladesmøret og bland i vaniljeekstrakt. Bland så i bakepulveret. Lag sterk kaffe (se tips) og bland i vekselvis med hvetemelet. Rør varsomt til en jevn, men fortsatt luftig deig.
Fordel deigen i to små former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 160 i ca 20 min, til de er gjennomstekte. Avkjøl helt og ta kakebunnene så ut av formene.
Til sjokolademoussen:
Først piskes eggeplommer og sukker luftig. Kok opp 2 dl av kremfløten i en liten kjele. Tilsett oppdelt sjokolade og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og bland deretter med eggedosisen. Bland deretter i baileysen. Pisk resterende 5 dl av kremfløten til luftig krem og bland i til slutt. Rør godt med stålvispen så blandingen blir jevn og klumpfri og alle hvite kremflekker forsvinner.
Finn frem en større, rund form som er 24 cm i diameter. Kle den med plastfolie og legg den nederste kakebunnen i formen (prøv å treffe ca. midt på, det er meningen at kakebunnen skal være mindre enn formen). Hell i sjokolademoussen. Legg så på den andre kakebunnen og press forsiktig ned kakebunnen i moussen så kaken blir jevn på toppen. Sett formen i fryseren over natten (se tips).
Sjokoladeglasuren:
Til glasuren has kremfløte, sukker og vann i en kjele. Kok opp blandingen. Rør i kakaoen og la blandingen småkoke i ca 4 min under omrøring, slik at blandingen blir litt mer konsentrert. Løs opp gelatinpulver i kaldt vann. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Rør glasuren jevn og avkjøl litt. Glasuren skal ikke være varm, men den skal beholde flytende konsisten.
Ta den fryste kaken ut av fryseren og la den tine såpass på kjøkkenbenken at du får tatt den ut av formen og fjerne plastfolien. Sett kaken på et passende fat. Hell så over den passe avkjølte sjokoladeglasuren over kaken og stryk den jevn på overflaten.
Sett kaken i kjøleskapet i noen timer. Glasuren vil da stivne og kaken tiner så den får moussekonsistens.

Se så lekkert glasuren legger langs kanten på den frosne kaken.

Etter noen timer i kjøleskapet er kaken tint nok til å skjæres i vakre kakestykker.

Ser lekkert ut, ikke sant ? :)

Tips:
♥ Når jeg blander kaffen til kakebunnene bruker jeg 2 ts kaffepulver til 1 dl kokende vann. Riktig så sterk kaffe med andre ord!
♥ Det å sette mindre kakebunner i en større kakeform når du fyller på med mousse gjør at kakebunnene ligger inni moussen og ikke synes i kantene - hvilket gir en stilig, utseendemessig effekt.
♥ Selv om dette ikke er en iskake, bør kaken fryses før den glaseres. Det gjør at glasuren stivner raskere oppå kaken. Etter at kaken har stått i kjøleskapet i noen timer tiner deg så den får den riktige moussekonsistensen som den skal ha.
♥ Kaken oppbevares kjølig frem til servering.

Luksuskake!

♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladekakebunner:
50 g smør
75 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
1 dl kokende vann
1 egg
1 dl sukker
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver
3 dl hvetemel
1 dl sterk kaffe (se tips)
Baileys Chocolat Luxe Mousse:
3 eggeplommer
1 dl sukker
350 g kokesjokolade
0,5 dl Baileys Chocolat Luxe
7 dl kremfløte
Sjokoladeglasur:
1 dl kremfløte
2,25 dl sukker
1 dl vann
1 dl kakao
1,5 ss gelatinpulver
0,5 dl kaldt vann
Start med å lage kakebunnene: Ha smør, sjokolade og kokende vann i en kjele. Varm på svak varme under omrøring til alt har smeltet.
Pisk egget og sukkeret luftig. Ha i sjokoladesmøret og bland i vaniljeekstrakt. Bland så i bakepulveret. Lag sterk kaffe (se tips) og bland i vekselvis med hvetemelet. Rør varsomt til en jevn, men fortsatt luftig deig.
Fordel deigen i to små former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 160 i ca 20 min, til de er gjennomstekte. Avkjøl helt og ta kakebunnene så ut av formene.
Til sjokolademoussen piskes eggeplommer og sukker luftig. Kok opp 2 dl av kremfløten i en liten kjele. Tilsett oppdelt sjokolade og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og bland deretter med eggedosisen. Bland deretter i baileysen. Pisk resterende 5 dl av kremfløten til luftig krem og bland i til slutt. Rør godt med stålvispen så blandingen blir jevn og klumpfri og alle hvite kremflekker forsvinner.
Finn frem en større, rund form som er 24 cm i diameter. Kle den med plastfolie og legg den nederste kakebunnen i formen (prøv å treffe ca. midt på, det er meningen at kakebunnen skal være mindre enn formen). Hell i sjokolademoussen. Legg så på den andre kakebunnen og press forsiktig ned kakebunnen i moussen så kaken blir jevn på toppen. Sett formen i fryseren over natten (se tips).
Til glasuren has kremfløte, sukker og vann i en kjele. Kok opp blandingen. Rør i kakaoen og la blandingen småkoke i ca 4 min under omrøring, slik at blandingen blir litt mer konsentrert. Løs opp gelatinpulver i kaldt vann. Ta kjelen av platen og tilsett gelatinblandingen. Rør glasuren jevn og avkjøl litt. Glasuren skal ikke være varm, men den skal beholde flytende konsisten.
Ta den fryste kaken ut av fryseren og la den tine såpass på kjøkkenbenken at du får tatt den ut av formen og fjerne plastfolien. Sett kaken på et passende fat. Hell så over den passe avkjølte sjokoladeglasuren over kaken og stryk den jevn på overflaten.
Sett kaken i kjøleskapet i noen timer. Glasuren vil da stivne og kaken tiner så den får moussekonsistens.
♥ Når jeg blander kaffen til kakebunnene bruker jeg 2 ts kaffepulver til 1 dl kokende vann. Riktig så sterk kaffe med andre ord!
♥ Det å sette mindre kakebunner i en større kakeform når du fyller på med mousse gjør at kakebunnene ligger inni moussen og ikke synes i kantene - hvilket gir en stilig, utseendemessig effekt.
♥ Selv om dette ikke er en iskake, bør kaken fryses før den glaseres. Det gjør at glasuren stivner raskere oppå kaken. Etter at kaken har stått i kjøleskapet i noen timer tiner deg så den får den riktige moussekonsistensen som den skal ha.
♥ Kaken oppbevares kjølig frem til servering.
25 comments