Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
Av og til er det bare en liten smak som skal til. Noe søtt og deilig i munnen, uten at det blir for tungt og mektig.

Alle cupcakesoppskrifter kan brukes for å lage mini cupcakes, men det lønner seg å nedskalere oppskriftene, så det ikke blir altfor mange kaker.
Her er en oppskrift som gir en akkurat passe stor porsjon søte små vaniljecupcakes. *heart*
Oppskriften gir ca. 30 stk.
Ingredienser:
♥ 1 egg
♥ 1,25 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 90 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,75 dl melk
♥ 3 ss matolje
Glasur:
♥ melis
♥ sitronsaft
Fremgangsmåte:
Pisk sammen egg, sukker og vanilje med elektrisk håndmikser til blandingen blir lys og luftig. Sikt i mel og bakepulver og bland i melk og olje.
Sett små papirformer i muffinsbrett som er beregnet på mini cupcakes. Fyll formene 2/3 fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca. 10 min. Avkjøl helt.
Glaser mini cupcakesene med den kremen du liker best. Jeg har her valgt å glasere kun med melisglasur smaksatt med sitron. Pynt med sukkerperler eller annen kakepynt.

Tips:
♥ Muffinsbrett beregnet på mini cupcakes fås kjøpt i de fleste nettbutikker som selger kakepynteutstyr.
♥ Det finnes faktisk også egen mini cupcakes jern som du kan bruke hvis du ikke har stekeovn tilgjengelig.


♥ Mini muffinsene smaker aller best samme dag de er laget. Får du rester, kan de enten pakkes godt inn i plast til dagen etter eller fryses ned, men husk at fryste muffins vil bli littegrann bløte når de tiner.
♥ Se også oppskrift på Mini Chocolate Cupcakes, Mini Mokka Cupcakes og Mini Chocolate Brownie Cupcakes.
♥ En liten Mini Cupcake kan alle unne seg! *heart* :)

♥ ♥ ♥ ♥

♥ 1 egg
♥ 1,25 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 90 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,75 dl melk
♥ 3 ss matolje
Glasur:
♥ melis
♥ sitronsaft
Pisk sammen egg, sukker og vanilje med elektrisk håndmikser til blandingen blir lys og luftig. Sikt i mel og bakepulver og bland i melk og olje.
Sett små papirformer i muffinsbrett som er beregnet på mini cupcakes. Fyll formene 2/3 fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca. 10 min. Avkjøl helt.
Glaser mini cupcakesene med den kremen du liker best. Jeg har her valgt å glasere kun med melisglasur smaksatt med sitron. Pynt med sukkerperler eller annen kakepynt.
♥ Muffinsbrett beregnet på mini cupcakes fås kjøpt i de fleste nettbutikker som selger kakepynteutstyr.
♥ Det finnes faktisk også egen mini cupcakes jern som du kan bruke hvis du ikke har stekeovn tilgjengelig.
♥ Mini muffinsene smaker aller best samme dag de er laget. Får du rester, kan de enten pakkes godt inn i plast til dagen etter eller fryses ned, men husk at fryste muffins vil bli littegrann bløte når de tiner.
♥ En liten Mini Cupcake kan alle unne seg!
4 comments