Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
En gulrotkake som er dekket med hvit ostekrem egner seg utmerket som 17. mai kake!

Steker du kaken i liten langpanne, får du perfekt fasong for å lage et flagg. Flaggmønsteret lager du enkelt med kakestrøssel i rødt, hvitt og blått.

Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 3 dl matolje
♥ 400 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts kanel
♥ 250 g hvetemel
♥ 350 g finrevet gulrot
Ostekrem:
♥ 300 g kremost
♥ 150 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 350 g melis
Pynt:
♥ flaggstrøssel (2 pk)
Fremgangsmåte:
Pisk sammen egg, olje, sukker og vaniljeessens med en stålvisp. Bland deretter inn bakepulver, natron og kanel. Ha så i hvetemelet og rør til alle klumper er fjernet. Tilsett finrevet gulrot til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et egnet, avlangt kakefat.
Til glasuren røres romtemperert smør sammen med vaniljeessens og halvparten av melis til luftig smørkrem. Tilsett romtemperert kremost og resten av melisen og rør videre til luftig ostekrem.
Bre ostekremen over kaken i et jevnt lag og stryk overflaten glatt.
Dryss på kakestrøssel i rødt, hvitt og blått slik at du får et norsk flagg!

Tips:
♥ Flaggstrøssel fra Dr Oetker fås kjøpt i de fleste store matbutikkene og kjøkkensutstyrsbutikker nå før 17. mai. Jeg kjøpte mitt strøssel hos COOP MEGA.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet og kan fint lages dagen før den serveres. Selve gulrotkaken kan også lages lenger i forveien og oppbevares i fryseren. Så tar du den ut av fryseren og pynter den kvelden før servering (det går fint å pynte kaken mens den er frossen) og lar den tine i kjøleskapet til dagen etter. Veldig praktisk!
♥ Denne kaken er laget etter samme oppskrift som Gulrotkake i biter her på Det søte liv.
Gulrotkake er alltid populært!


♥ ♥ ♥ ♥
Husk å delta på GIVEAWAY der du kan vinne en flott pakke med produkter fra Stonewall Kitchen. Eneste du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar. Trekning på mandag kveld. :)

Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 3 dl matolje
♥ 400 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 1 ts kanel
♥ 250 g hvetemel
♥ 350 g finrevet gulrot
Ostekrem:
♥ 300 g kremost
♥ 150 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 350 g melis
Pynt:
♥ flaggstrøssel (2 pk)
Pisk sammen egg, olje, sukker og vaniljeessens med en stålvisp. Bland deretter inn bakepulver, natron og kanel. Ha så i hvetemelet og rør til alle klumper er fjernet. Tilsett finrevet gulrot til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et egnet, avlangt kakefat.
Til glasuren røres romtemperert smør sammen med vaniljeessens og halvparten av melis til luftig smørkrem. Tilsett romtemperert kremost og resten av melisen og rør videre til luftig ostekrem.
Bre ostekremen over kaken i et jevnt lag og stryk overflaten glatt.
Dryss på kakestrøssel i rødt, hvitt og blått slik at du får et norsk flagg!
♥ Flaggstrøssel fra Dr Oetker fås kjøpt i de fleste store matbutikkene og kjøkkensutstyrsbutikker nå før 17. mai. Jeg kjøpte mitt strøssel hos COOP MEGA.
♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet og kan fint lages dagen før den serveres. Selve gulrotkaken kan også lages lenger i forveien og oppbevares i fryseren. Så tar du den ut av fryseren og pynter den kvelden før servering (det går fint å pynte kaken mens den er frossen) og lar den tine i kjøleskapet til dagen etter. Veldig praktisk!
♥ Denne kaken er laget etter samme oppskrift som Gulrotkake i biter her på Det søte liv.
14 comments