Add new comment

Pavlova til 17. mai


Marengskaker er skikkelig i vinden for tiden, så hvorfor ikke lage verdens mest berømte marengskake til 17. mai?

 

 

En ekte Pavlova skal være høy og bugne av krem og bær!

Marengsen er sprø utenpå og litt bløt inni.

 

 

Nydelig kake!

 

 

 

Ingredienser:

Pavlova:
♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 ts vineddik
♥ 1,5 ss maizena

Krem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ friske jordbær
♥ friske bringebær
♥ friske blåbær
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking.  Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena med en slikkepott (ikke rør mer enn nødvendig, så marengsen beholder fastheten).

Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag en grop på toppen av kaken (se tips).

Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald.

 

Sett kaken på et stort og solid kakefat. 

 

 

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med masse friske bær.

 

 

 

Gi kaken et melisdryss rett før servering.

 

 

Verdens beste kake! 

 

 

Med røde og blå bær blir Pavlova den perfekte kaken til 17. mai! 

 

 

Marengkaken blir sprø utenpå og myk inni. 

 

 

Alle liker kombinasjonen marengs, krem og bær! 

 

 

Tips:

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen i midten.

♥ Bruk friske bær og ikke bær som har vært frosne, for tinte bær blir for rennende oppå kaken.

♥ Det går fint å lage marengsbunnen dagen i forveien. Oppbevar den i romtemperatur over natten. Kaken bør serveres samme dag som den pyntes med pisket krem og bær. 

♥ Se også Pavlova med råkrem og bær og Pavlova med vaniljekrem og bær

 

Pavlova er virkelig en flott 17. mai-kake!

 

 

 

Ikke rart dette har blitt hele Norges nye nasjonalkake! 

 

 

Med denne oppskriften er jeg sikker på at du vil lykkes med å lage en perfekt Pavlova! 

 

 

Nam!

Hurra! 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Pavlova til 17. mai
Ingredienser

Pavlova:
♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 0,5 ts vineddik
♥ 1,5 ss maizena

Krem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ friske jordbær
♥ friske bringebær
♥ friske blåbær
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking.  Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena med en slikkepott (ikke rør mer enn nødvendig, så marengsen beholder fastheten).

Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får enn liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag en grop på toppen av kaken (se tips).

Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med masse friske bær og gi kaken et melisdryss rett før servering.

Tips

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen i midten.

♥ Bruk friske bær og ikke bær som har vært frosne, for tinte bær blir for rennende oppå kaken.

♥ Det går fint å lage marengsbunnen dagen i forveien. Oppbevar den i romtemperatur over natten. Kaken bør serveres samme dag som den pyntes med pisket krem og bær. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

17 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.