Also available in: Norsk

Add new comment

Wild Blueberry Cheesecake


Dette er en selvkomponert cheesecake som jeg synes ble ganske så vellykket!  :)

 


Jeg brukte syltetøy laget på villblåbær på toppen av kaken, og med så nydelig syltetøy og kremete ostekake måtte jo kaken bli god.

 

 

Du kan vinne dette syltetøyet fra Stonewall Kitchen om du legger igjen en kommentar på dette innlegget før mandag kveld.

 

 

Kake med nydelige smaker!

 

 

Ingredienser:

Kjeksbunn:
♥ 150 g Digestive kjeks
♥ 50 g smør
♥ 1 ss brunt sukker

Ostefyll:
♥ 500 g kremost
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl crème fraîche
♥ 1 ss maizena
♥ 2 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Blåbærfyll:
♥ 325 g Wild Maine Blueberry Jam
(eller annet tykt blåbærsyltetøy)

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksene og bland med brunt sukker og smeltet smør. Press kjeksblandingen ned i bunnen på en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Avkjøl.

Pisk sammen kremost, sukker, crème fraîche, maizena og egg til du får en klumpfri masse (bruk håndmikser eller food processor). Fordel osteblandingen over kjeksbunnen i formen.

Stek ostekaken på en stekeplate midt i ovnen ved 150°C i 30 min. Det skal da ha dannet seg en liten hinne oppå ostefyllet. Ta kaken forsiktig ut av ovnen og fordel blåbærsyltetøyet på toppen av kaken med en skje. Slå ned varmen på ovnen til 110°C og la kaken bli stående i ovnen i ca 2 timer til (se tips).

Ta kaken ut av ovnen (men ikke ta den ut av formen). Sett kaken i kjøleskapet til dagen etter.

 

 

Først dagen etter løsnes kaken fra formen, dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende kakefat.

 

 

Tips:

♥  Wild Maine Blueberry Jam fra Stonewall Kitchen har fantastisk smak og fås kjøpt i utvalgte Meny-butikker og spesial-/delikatesseforretninger i Norge. Lurer du på hvor du kan få kjøpt syltetøyet i ditt nærområde, kan du sende en e-post til forhandleren Oluf Lorentzen til firmapost@oluf.no. Det går også an å lage kaken med annen type blåbærsyltetøy, men pass på at syltetøyet er tykt i konsistensen.

♥  Det er viktig at kaken stekes lenge på lav varme. Da unngår du nemlig at ostekaken sprekker opp på overflaten.

♥ Det er også viktig at kaken blir stående i formen i kjøleskapet i natten før du setter den på et fat. Etter en natt i kjøleskapet blir kaken fast i konsistensen og blir lett å ta ut av formen.

 

 

 

♥ Amerikansk cheesecake kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager og egner seg derfor fint til å lages noen dager før servering.

 

 

Det er lov å la seg friste  ;)

 

 

 

I LOVE IT!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Wild Blueberry Cheesecake
Ingredients

Kjeksbunn:
150 g Digestive kjeks
50 g smør
1 ss brunt sukker

Ostefyll:
500 g kremost
150 g sukker
1 dl crème fraîche
1 ss maizena
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt

Blåbærfyll:
325 g Wild Maine Blueberry Jam
(eller annet tykt blåbærsyltetøy)

Instructions

Knus kjeksene og bland med brunt sukker og smeltet smør. Press kjeksblandingen ned i bunnen på en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Avkjøl.

Pisk sammen kremost, sukker, crème fraîche, maizena og egg til du får en klumpfri masse (bruk håndmikser eller food processor). Fordel osteblandingen over kjeksbunnen i formen.

Stek ostekaken på en stekeplate midt i ovnen ved 150°C i 30 min. Det skal da ha dannet seg en liten hinne oppå ostefyllet. Ta kaken forsiktig ut av ovnen og fordel blåbærsyltetøyet på toppen av kaken med en skje. Slå ned varmen på ovnen til 110°C og la kaken bli stående i ovnen i ca 2 timer til (se tips).

Ta kaken ut av ovnen (men ikke ta den ut av formen). Sett kaken i kjøleskapet til dagen etter.

Først dagen etter løsnes kaken fra formen, dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende kakefat.

Tips

♥  Wild Maine Blueberry Jam fra Stonewall Kitchen har fantastisk smak og fås kjøpt i utvalgte Meny-butikker og spesial-/delikatesseforretninger i Norge. Lurer du på hvor du kan få kjøpt syltetøyet i ditt nærområde, kan du sende en e-post til forhandleren Oluf Lorentzen til firmapost@oluf.no. Det går også an å lage kaken med annen type blåbærsyltetøy, men pass på at syltetøyet er tykt i konsistensen.

♥  Det er viktig at kaken stekes lenge på lav varme. Da unngår du nemlig at ostekaken sprekker opp på overflaten.

♥ Det er også viktig at kaken blir stående i formen i kjøleskapet i natten før du setter den på et fat. Etter en natt i kjøleskapet blir kaken fast i konsistensen og blir lett å ta ut av formen.

♥ Amerikansk cheesecake kan oppbevares i kjøleskapet i flere dager og egner seg derfor fint til å lages noen dager før servering.

13 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.