Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
En fransk klassiker!
Dette er en sjokolademousse som smelter på tungen... *yum*

Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 200 g mørk sjokolade
♥ 4 dl kremfløte
♥ 4 eggeplommer
Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen i en metallbolle over vannbad. Rør i eggeplommene, én om gangen. Avkjøl litt.
Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Vend litt og litt av sjokoladeblandingen inn i kremen (ikke omvendt). Rør til alle kremklumper forsvinner.
Fordel sjokolademoussen i 4 porsjonsformer eller i en større serveringsskål. Settes i kjøleskapet i et par timer til moussen har stivnet.

Tips:
♥ Når du smelter sjokoladen, er det viktig å gjøre det skånsomt, slik at den ikke korner seg. Dersom dette skjer, vil det ikke hjelpe å tilsette eggeplommene.
Her er noen tips for å smelte sjokolade - og det er ikke nødvendig å gjøre det over vannbad:
♥ Smelte sjokolade over vannbad: For å smelte sjokolade over vannbad, har du en metall- eller glassbolle over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen i omkrets. Bollen skal ikke komme i kontakt med vannet, bare bli varmet opp av dampen. Ha sjokoladebitene i bollen og la dette ligge i bollen over dampen til sjokoladen er så bløt at den kan røres sammen.
♥ Smelte sjokolade i kjele: Det kan være lurt å smelte sjokoladen sammen med et par spiseskjeer kremfløte, for da blir den ikke så tykk og blander seg lettere med eggeplommene. Bruk en liten kjele og varme først opp bare 2 ss av kremfløten. Ha så sjokoladen oppdelt i biter i kjelen. Husk svak varme for at sjokoladen ikke skal korne seg. Ikke rør for mye i sjokoladen før du ser at den er myk og smeltet.
♥ Smelte sjokolade i mikrobølgeovn: Sjokolade kan også smeltes i mikrobølgeovnen. Jeg har da sjokoladebitene i en skål og varmer først 1 minutt, rører litt, så 1 minutt til og rører, og deretter - hvis det trengs - 30 sekunder til om gangen, til du ser at sjokoladen er myk og smeltet og lett å røre sammen.
♥ Når du rører eggeplommene i sjokoladen er det viktig at sjokoladen ikke er altfor varm. La derfor sjokoladen avkjøles i 1 - 2 minutter, men ikke særlig lenger, for det er også viktig at sjokoladen er helt bløt og smidig og ikke har begynt å stivne. Som jeg beskriver ovenfor, skal man bare røre inn 1 eggeplomme av gangen og røre godt mellom hver. Eggeplommene kan gjerne være romtempererte.
♥ Det er deretter viktig at du vender litt og litt sjokoladekrem inn i den piskede kremen og ikke motsatt. Har du nemlig pisket krem i skålen med sjokolade, vil det blir for varmt for kremen og den kommer til å smelte. Bruk bare en slikkepott til å vende sjokoladeblandingen inn i kremen, ikke elektrisk mikser, og vend inn bare litt om gangen, så vil sjokoladeblandingen gradvis inkorporeres i kremen.
♥ Se oppskrift på Sjokolademousse, som inneholder piskede eggehviter i tillegg til eggeplommer. Det gjør sjokolademoussen litt mindre mektig enn denne, og kan være lettere å lykkes med. Liker du lys sjokolademousse, kan du bytte ut kokesjokoladen med lys kokesjokolade. Se også Lys sjokolademoussedessert til 17. mai som er basert på lignende oppskrift og kjempepopulær Sjokolademoussekake.

Får du ikke lyst på sjokolademousse nå?

Det får jeg! *laugh*

♥ ♥ ♥ ♥

♥ 200 g mørk sjokolade
♥ 4 dl kremfløte
♥ 4 eggeplommer
Smelt sjokoladen i en metallbolle over vannbad. Rør i eggeplommene, én om gangen. Avkjøl litt.
Pisk kremfløten til myk og luftig krem. Vend litt og litt av sjokoladeblandingen inn i kremen (ikke omvendt). Rør til alle kremklumper forsvinner.
Fordel sjokolademoussen i 4 porsjonsformer eller i en større serveringsskål. Settes i kjøleskapet i et par timer til moussen har stivnet.
♥ Når du smelter sjokoladen, er det viktig å gjøre det skånsomt, slik at den ikke korner seg. Dersom dette skjer, vil det ikke hjelpe å tilsette eggeplommene.
Her er noen tips for å smelte sjokolade - og det er ikke nødvendig å gjøre det over vannbad:
♥ Smelte sjokolade over vannbad: For å smelte sjokolade over vannbad, har du en metall- eller glassbolle over en kjele med kokende vann. Bollen må være større enn kjelen i omkrets. Bollen skal ikke komme i kontakt med vannet, bare bli varmet opp av dampen. Ha sjokoladebitene i bollen og la dette ligge i bollen over dampen til sjokoladen er så bløt at den kan røres sammen.
♥ Smelte sjokolade i kjele: Det kan være lurt å smelte sjokoladen sammen med et par spiseskjeer kremfløte, for da blir den ikke så tykk og blander seg lettere med eggeplommene. Bruk en liten kjele og varme først opp bare 2 ss av kremfløten. Ha så sjokoladen oppdelt i biter i kjelen. Husk svak varme for at sjokoladen ikke skal korne seg. Ikke rør for mye i sjokoladen før du ser at den er myk og smeltet.
♥ Smelte sjokolade i mikrobølgeovn: Sjokolade kan også smeltes i mikrobølgeovnen. Jeg har da sjokoladebitene i en skål og varmer først 1 minutt, rører litt, så 1 minutt til og rører, og deretter - hvis det trengs - 30 sekunder til om gangen, til du ser at sjokoladen er myk og smeltet og lett å røre sammen.
♥ Når du rører eggeplommene i sjokoladen er det viktig at sjokoladen ikke er altfor varm. La derfor sjokoladen avkjøles i 1 - 2 minutter, men ikke særlig lenger, for det er også viktig at sjokoladen er helt bløt og smidig og ikke har begynt å stivne. Som jeg beskriver ovenfor, skal man bare røre inn 1 eggeplomme av gangen og røre godt mellom hver. Eggeplommene kan gjerne være romtempererte.
♥ Det er deretter viktig at du vender litt og litt sjokoladekrem inn i den piskede kremen og ikke motsatt. Har du nemlig pisket krem i skålen med sjokolade, vil det blir for varmt for kremen og den kommer til å smelte. Bruk bare en slikkepott til å vende sjokoladeblandingen inn i kremen, ikke elektrisk mikser, og vend inn bare litt om gangen, så vil sjokoladeblandingen gradvis inkorporeres i kremen.
♥ Se oppskrift på Sjokolademousse, som inneholder piskede eggehviter i tillegg til eggeplommer. Det gjør sjokolademoussen litt mindre mektig enn denne, og kan være lettere å lykkes med. Liker du lys sjokolademousse, kan du bytte ut kokesjokoladen med lys kokesjokolade. Se også Lys sjokolademoussedessert til 17. mai som er basert på lignende oppskrift og kjempepopulær Sjokolademoussekake.
48 comments