Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
Nå er det rabarbrasesong!
Rabarbragrøt med sukker og melk er en deilig hverdagsdessert med smak av sommer.
Typisk norsk dessert med lange tradisjoner, kan man vel si. Jeg tilsetter ekte vanilje i min rabarbragrøt, for ekstra god smak.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 600 g renset rabarbra
♥ 2 dl sukker
♥ 4 dl vann
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 ss sitronsaft
- -
♥ 2 ss potetmel
♥ 4 ss kaldt vann
Servering:
♥ melk eller fløte
Fremgangsmåte:
Skjær den rensede rabarbraen i små biter og ha i en kjele med sukker og vann. Snitt opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i kjelen sammen med sitronsaft.
Kok opp blandingen og la den småkoke til rabarbrabitene er myke og begynner å gå i stykker. Fjern vaniljestangen.
Bland potetmelet med kaldt vann så potetmelet løser seg opp og ha jevningen i kjelen litt og litt mens du rører. Gi blandingen et kjapt oppkok mens du rører hele tiden. Rabarbrablandingen tykner da til grøt.
Hell grøten i en serveringsskål og dryss et tynt lag sukker på toppen for å forhindre at det danner seg snerk. Avkjøl.

Server rabarbragrøten lunken eller kald sammen med melk eller fløte og eventuelt litt ekstra sukker.

Tips:
♥ Jeg kjøper alltid rød rabarbra hvis jeg får tak i, fordi jeg syner det gir penest resultat. Grønn rabarbra gir mer grønnfarge på grøten, men smaken blir akkurat like god!
♥ Rabarbragrøten smaker best samme dag den er laget.
♥ Jeg foretrekker helmelk på min rabarbragrøt, men mange liker godt den rike smaken av fløte. Vaniljesaus er faktisk også veldig godt på rabarbragrøten!
♥ En luksusvariant er å servere rabarbragrøten varm med en kule vaniljeis på toppen! :)
Se også oppskrift på Rabarbra- og jordbærgrøt.

♥ ♥ ♥ ♥

♥ 600 g renset rabarbra
♥ 2 dl sukker
♥ 4 dl vann
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 ss sitronsaft
- -
♥ 2 ss potetmel
♥ 4 ss kaldt vann
Servering:
♥ melk eller fløte
Skjær den rensede rabarbraen i små biter og ha i en kjele med sukker og vann. Snitt opp vaniljestangen og ha både vaniljefrø og selve vaniljestangen i kjelen sammen med sitronsaft.
Kok opp blandingen og la den småkoke til rabarbrabitene er myke og begynner å gå i stykker. Fjern vaniljestangen.
Bland potetmelet med kaldt vann så potetmelet løser seg opp og ha jevningen i kjelen litt og litt mens du rører. Gi blandingen et kjapt oppkok mens du rører hele tiden. Rabarbrablandingen tykner da til grøt.
Hell grøten i en serveringsskål og dryss et tynt lag sukker på toppen for å forhindre at det danner seg snerk. Avkjøl.
Server rabarbragrøten lunken eller kald sammen med melk eller fløte og eventuelt litt ekstra sukker.
♥ Jeg kjøper alltid rød rabarbra hvis jeg får tak i, fordi jeg syner det gir penest resultat. Grønn rabarbra gir mer grønnfarge på grøten, men smaken blir akkurat like god!
♥ Rabarbragrøten smaker best samme dag den er laget.
♥ Jeg foretrekker helmelk på min rabarbragrøt, men mange liker godt den rike smaken av fløte. Vaniljesaus er faktisk også veldig godt på rabarbragrøten!
♥ En luksusvariant er å servere rabarbragrøten varm med en kule vaniljeis på toppen! :)
2 comments