Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
Dette er en nydelig, italiensk sjokoladekake!
Kaken lages med malte mandler og er helt uten hvetemel, og den får sin særegne, litt voksne smak av mye espressopulver og mørk rom. Italiensk Marsalavin kan også brukes.
Molto buono!

Ingredienser:
♥ 120 g smør
♥ 6 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 5 ss espressopulver (se tips)
♥ 6 ss kakao
♥ 6 ss mørk rom eller Marsalavin
♥ 250 g skåldede mandler
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til skikkelig tykk eggedosis. Bland i smeltet smør, espressopulver og rom. Vend inn malte, skåldede mandler til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i 30 minutter. Den er da fortsatt bløt i konsistensen.
Avkjøl kaken helt i formen, gjerne i kjøleskapet over natten.
Ta kaken ut av formen og sett den på et passende fat. Sikt over melis til pynt.

Tips:
♥ Merk at det skal være mye espressopulver i denne deigen. Espressopulver fås kjøpt i merket Nescafe.

Fordelen med å bruke espressopulver i stedet for vanlig frysetørret kaffepulver, er at espressopulveret løser seg helt opp med en gang, mens frysetørret kaffepulver gir små klumper som ikke smaker så godt. Bruk altså 5 ss av dette pulveret (ikke flytende sterk kaffe) for å få den helt riktige smaken og konsistensen på kaken.
♥ Dette er en konfektkake, som skal være fuktig og litt rå i konsistensen. Kaken blir slik siden den ikke inneholder noe hvetemel. For å få kaken ut av formen uten at den går i stykker, er det lurt å la den stå i kjøleskapet over natten. Da blir den fastere i konsistensen (fordi smøret i deigen stivner når det blir helt kaldt) og dermed lettere å få ut av kakeformen uten at den går i stykker.
♥ Kaken er holdbar i flere dager. Oppbevar den kjølig, men la den stå i romtemperatur i 15 minutter før servering, fordi det får frem den bløte konsistensen. Kaken er også fin å fryse.

Lekker konfektkake med spennende smak!

Jeg er litt gira på Italia for tiden fordi jeg nettopp har bestilt noen ukers sommerferie til Sicilia..... :)
Gleder meg til å smake på massevis av italienske søtsaker i sommer!

♥ ♥ ♥ ♥

♥ 120 g smør
♥ 6 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 5 ss espressopulver
♥ 6 ss kakao
♥ 6 ss mørk rom eller Marsalavin
♥ 250 g skåldede mandler
Pynt:
♥ melisdryss
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til skikkelig tykk eggedosis. Bland i smeltet smør, espressopulver og rom. Vend inn malte, skåldede mandler til slutt.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i 30 minutter. Den er da fortsatt bløt i konsistensen.
Avkjøl kaken helt i formen, gjerne i kjøleskapet over natten.
Ta kaken ut av formen og sett den på et passende fat. Sikt over melis til pynt.
♥ Dette er en konfektkake, som skal være fuktig og litt rå i konsistensen. Kaken blir slik siden den ikke inneholder noe hvetemel. For å få kaken ut av formen uten at den går i stykker, er det lurt å la den stå i kjøleskapet over natten. Da blir den fastere i konsistensen (fordi smøret i deigen stivner når det blir helt kaldt) og dermed lettere å få ut av kakeformen uten at den går i stykker.
♥ Kaken er holdbar i flere dager. Oppbevar den kjølig, men la den stå i romtemperatur i 15 minutter før servering, fordi det får frem den bløte konsistensen. Kaken er også fin å fryse.
6 comments