Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
Denne desserten får meg til å tenke på Versailles og fransk herskap og eleganse, så lett og luftig er denne sitronfromasjen!
Jeg liker å servere sitronfromasjen i høye vinglass, for å gi desserten litt ekstra fin stil! :)
En elegant "Mousse au citron" er likevel enkel å lage.

Oppskriften gir 6 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 2 eggeplommer
♥ 0,5 dl sukker
♥ skall og saft fra 2 sitroner
♥ 1 ss gelatinpulver
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ friske blåbær
♥ revet sjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk egg, eggeplommer og sukker til eggedosis.
Press saften ut av sitronene og riv sitronskallet. Løs opp gelatinpulveret i 6 ss av sitronsaften som anvist på pakningen. Smelt den bløtlagte gelatinen i noen sekunder i mikrobølgeovn eller over vannbad så den blir flytende. Bland den flytende gelatinen inn i eggedosisen.
Bland deretter i resten av sitronsaften og revet sitronskall.
Pisk kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn i eggedosisen og hell blandingen i porsjonsglass. Sett glassene i kjøleskapet til fromasjen har stivnet.

Før servering kan fromasjen gjerne pyntes med revet sjokolade...

....og ekstra godt blir det med noen friske blåbær oppå også!

Tips:
♥ Gelatinpulveret kan byttes ut med gelatinplater hvis du er mer komfortabel med å bruke det. 1 ss gelatinpulver tilsvarer 6 plater gelatin (1 ts gelatinpulver = 2 plater gelatin). Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i noen sekunder i en kopp i mikroen. Bland den flytende gelatinen inn i eggedosisen.
♥ Sitronfromasjen kan fint lages dagen før servering. Pynt helst med blåbær og sjokolade rett før servering, så dette ser helt ferskt ut.

Lekker og luftig "Mousse au citron"!
♥ ♥ ♥ ♥

♥ 3 egg
♥ 2 eggeplommer
♥ 0,5 dl sukker
♥ skall og saft fra 2 sitroner
♥ 1 ss gelatinpulver
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ friske blåbær
♥ revet sjokolade
Pisk egg, eggeplommer og sukker til eggedosis.
Press saften ut av sitronene og riv sitronskallet. Løs opp gelatinpulveret i 6 ss av sitronsaften som anvist på pakningen. Smelt den bløtlagte gelatinen i noen sekunder i mikrobølgeovn eller over vannbad så den blir flytende. Bland den flytende gelatinen inn i eggedosisen.
Bland deretter i resten av sitronsaften og revet sitronskall.
Pisk kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn i eggedosisen og hell blandingen i porsjonsglass. Sett glassene i kjøleskapet til fromasjen har stivnet.
Før servering kan fromasjen gjerne pyntes med revet sjokolade, og ekstra godt blir det med noen friske blåbær oppå også!
♥ Gelatinpulveret kan byttes ut med gelatinplater hvis du er mer komfortabel med å bruke det. 1 ss gelatinpulver tilsvarer 6 plater gelatin (1 ts gelatinpulver = 2 plater gelatin). Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i noen sekunder i en kopp i mikroen. Bland den flytende gelatinen inn i eggedosisen.
♥ Sitronfromasjen kan fint lages dagen før servering. Pynt helst med blåbær og sjokolade rett før servering, så dette ser helt ferskt ut.
5 comments