Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
"Swissrull marengs" er min yndlingrullekake og du finner den i mange ulike varianter her på Det søte liv *heart*
Som regel har jeg brukt en eller annen type frukt eller bær i fyllet sammen med kremen, og det smaker nydelig - men vet du hva.... Oreokrem er faktisk ikke så verst det heller! :-D
Kombinasjonen marengs, vanilje og Oreokrem er rett og slett veldig vellykket!

Denne rullekaken er rask å lage og lett å lykkes med!
Ingredienser:
♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 14 stk Oreokjeks
Fremgangsmåte:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min.
Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhånkle eller matpapir. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over (dette gjør at kaken holder seg myk nok til at den kan rulles etterpå).
Pisk kremfløten til krem. Smak til kremen med melis. Hakk Oreokjeksen og bland med kremen.
Bre Oreokremen over den kalde kaken.
Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende fat.

Tips:
♥ Jeg bruker 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking) fra Freia i marengsen, som gjør marengsen mer stabil og lettere å rulle, og som gir veldig god vaniljesmak.
♥ Kaken må være helt kald før du brer over Oreokremen ellers kommer kremen til å smelte.
♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget, så kremen er helt fersk.

♥ ♥ ♥ ♥

♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 14 stk Oreokjeks
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min.
Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhånkle eller matpapir. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken med den varme langpannen over (dette gjør at kaken holder seg myk nok til at den kan rulles etterpå).
Pisk kremfløten til krem. Smak til kremen med melis. Hakk Oreokjeksen og bland med kremen.
Bre Oreokremen over den kalde kaken.
Rull sammen kaken fra langsiden. Renskjær kantene og flytt kaken over på et passende fat.
♥ Jeg bruker 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking) fra Freia i marengsen, som gjør marengsen mer stabil og lettere å rulle, og som gir veldig god vaniljesmak.
♥ Kaken må være helt kald før du brer over Oreokremen ellers kommer kremen til å smelte.
♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget, så kremen er helt fersk.
12 comments