Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
"Angel Food Cake" er en veldig klassisk, amerikansk kake, som blir hvit i fargen fordi den inneholder mange eggehviter. Kaken får lett og luftig, og samtidig myk, konsistens. Kaken er nydelig som den er, servert med melisdryss, litt krem og friske bær, eller så dekkes den ofte marengskrem. Oppskrift på Angel Food Cake med marengskrem finner du allerede her på Det søte liv, og jeg også laget Angel Food Cupcakes tidligere.
Denne gangen får du tips om en ny og veldig søt vri på denne populære englekaken. Her er kaken dekket med en lekker sitronkrem, og den er pyntet med små, pastellfargede marshmallows. Garantert populær kake hos småjenter! :)
Smaken er himmelsk god!

Ingredienser:
Angel Food Cake:
♥ 375 ml eggehvite (se tips)
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 0,5 ts salt
♥ 300 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 150 g hvetemel
Sitronkrem:
Lemon curd:
♥ 1 egg
♥ 0,5 dl sukker
♥ 0,5 dl presset sitronsaft
♥ revet sitronskall av 1 sitron
♥ 75 g smør
- -
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 ss melis
Pynt:
♥ små, pastellfargede marshmallows (se tips)
Fremgangsmåte:
Til kaken måler du først opp riktig mengde eggehvite. Pisk disse til stivt skum (pass på at bakebollen er helt ren og fettfri, ellers blir ikke eggehvitene stive). Tilsett sitronsaft og salt og ca. halvparten av sukker litt etter litt under fortsatt pisking. Pisk til du får en tykk marengs.

Vend i vaniljeekstrakt og resten av sukkeret, som er blandet sammen med hvetemelet. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet.
Spray en Angel Food Cake Pan med formfett (formen fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker, se tips), og fyll deigen i formen.

Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 40-45 minutter.
Avkjøl kaken en stund opp-ned med formen over, før den deretter løsnes fra formen.

Til sitronkremen lages du først klar lemon curd: Pisk sammen egget, sukker og sitronsaft i en liten kjele. Varm opp mens du pisker i blandingen med en stålvisp, til den tykner. Ta kjelen av platen og ha i mykt smør. Rør til smøret har smeltet og sett sitronkremen i kjøleskapet til den har blitt kald og tykk i konsistensen.
Pisk kremfløten til myk krem og bland i den kalde lemon curden (ca 1 dl). Smak til med melis.
Fordel sitronkremen jevnt over hele kaken og pynt ved å stikke pastellfargede marshmallows tett i tett rundt hele kaken.

En liten tålmodighetsprøve, men sluttresultatet er verdt det! :)

Tips:
♥ Til denne kaken lønner det seg å måle opp nøyaktig mengde eggehvite. 375 ml (3,75 dl) tilsvarer ca. 10-11 eggehviter, avhengig av hvor store eggene er som du bruker.
♥ Angel Food Cake Pan er en høy og glatt randform med hull i midten. Formen fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker som for eksempel Traktøren. Du finner formen også i nettbutikker som selger kjøkkenutstyr, for eksempel hos www.cacas.no, se linken her.
♥ Mini marshmallowsene i pastellfarger gjør seg veldig godt utseendemessig på denne kaken og gjør at den vekker oppsikt! Du får kjøpt dem i flere av de store matvarebutikkene som fører amerikanske matvarer, som for eksempel Meny.
♥ Kaken oppbevares kjølig frem til servering og smaker best samme dag den er laget.
♥ Det rosa glassfatet som du ser på bildene har jeg fått fra GreenGate. jeg synes det passer helt perfekt til denne kaken!
*heart*
Dette er en kake som er spesielt populær å lage i jentebursdager. Min datter på 10 år og hennes venninner, ble i hvert fall veldig begeistret da de så denne kaken!

Det tok ikke lang tid før vi begynte å skjære kakestykker... ;)

Smaken av den myke kaken, luftig sitronkrem og små marshmallows er mild og deilig.

Her kan man virkelig kose seg!

*heart* *heart* *heart* *heart*

Angel Food Cake:
♥ 375 ml eggehvite (se tips)
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 0,5 ts salt
♥ 300 g sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 150 g hvetemel
Sitronkrem:
Lemon curd:
♥ 1 egg
♥ 0,5 dl sukker
♥ 0,5 dl presset sitronsaft
♥ revet sitronskall av 1 sitron
♥ 75 g smør
- -
♥ 3 dl kremfløte
♥ 3 ss melis
Pynt:
♥ små, pastellfargede marshmallows (se tips)
Til kaken måler du først opp riktig mengde eggehvite. Pisk disse til stivt skum (pass på at bakebollen er helt ren og fettfri, ellers blir ikke eggehvitene stive). Tilsett sitronsaft og salt og ca. halvparten av sukker litt etter litt under fortsatt pisking. Pisk til du får en tykk marengs. Vend i vaniljeekstrakt og resten av sukkeret, som er blandet sammen med hvetemelet. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet.
Spray en Angel Food Cake Pan med formfett (formen fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker, se tips), og fyll deigen i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 40-45 minutter. Avkjøl kaken en stund opp-ned med formen over, før den deretter løsnes fra formen.
Til sitronkremen lages du først klar lemon curd: Pisk sammen egget, sukker og sitronsaft i en liten kjele. Varm opp mens du pisker i blandingen med en stålvisp, til den tykner. Ta kjelen av platen og ha i mykt smør. Rør til smøret har smeltet og sett sitronkremen i kjøleskapet til den har blitt kald og tykk i konsistensen.
Pisk kremfløten til myk krem og bland i den kalde lemon curden (ca 1 dl). Smak til med melis.
Fordel sitronkremen jevnt over hele kaken og pynt ved å stikke pastellfargede marshmallows tett i tett rundt hele kaken.
♥ Til denne kaken lønner det seg å måle opp nøyaktig mengde eggehvite. 375 ml (3,75 dl) tilsvarer ca. 10-11 eggehviter, avhengig av hvor store eggene er som du bruker.
♥ Angel Food Cake Pan er en høy og glatt randform med hull i midten. Formen fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker som for eksempel Traktøren. Du finner formen også i nettbutikker som selger kjøkkenutstyr, for eksempel hos www.cacas.no, se linken her.
♥ Mini marshmallowsene i pastellfarger gjør seg veldig godt utseendemessig på denne kaken og gjør at den vekker oppsikt! Du får kjøpt dem i flere av de store matvarebutikkene som fører amerikanske matvarer, som for eksempel Meny.
♥ Kaken oppbevares kjølig frem til servering og smaker best samme dag den er laget.
10 comments