Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 2
Det finnes så klart ikke noe mislykket ved denne kaken... - tvert imot er dette en meget vellykket konfektkake med mørk sjokolade, som bare blir enda mer vellykket med tilslaget av søte moreller.

Kaken er basert på Mislykket sjokoladekake, som jeg publiserte her på Det søte liv allerede i 2005. Dette er en kake som har vært meget godt besøkt av lesere i løpet av disse årene.

Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Glasur:
♥ 200 g lys kokesjokolade
♥ 1 dl kremfløte
Pynt:
♥ moreller
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt i formen (gjerne i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt. Smør den så jevnt over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet.

Tips:
♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert, slik at den får en myk kjerne i midten.
♥ Kaken er svært holdbar i kjøleskapet og kan fryses (uten moreller).
♥ Server kaken gjerne sammen med vaniljeis!

Flott og sommerlig konfektkake med moreller!

Vil du ha?
Ok, du skal få ;)

*heart* *heart* *heart*

♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Glasur:
♥ 200 g lys kokesjokolade
♥ 1 dl kremfløte
Pynt:
♥ moreller
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt i formen (gjerne i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt. Smør den så jevnt over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet.
♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert, slik at den får en myk kjerne i midten.
♥ Kaken er svært holdbar i kjøleskapet og kan fryses (uten moreller).
♥ Server kaken gjerne sammen med vaniljeis!
9 comments