Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
Denne Valnøttmarmeladen er fantastisk til alle typer ost!

Her kokes valnøttene myke og legges i en sukker-/honninglake som smaksettes med revet appelsinskall.

Jeg ble tipset om denne oppskriften for et par år siden av Camilla som driver bloggen Kakemilla, og den har vært en favoritt hos meg siden! :)
Ingredienser:
♥ 200 g valnøtter
♥ 250 g sukker
♥ 1 dl vann
♥ 3 dl flytende honning (se tips)
♥ 3 ts revet appelsinskall
Fremgangsmåte:
Del valnøttene i mindre biter. Legg nøttene i en kjele med vann og gi nøttene et raskt oppkok. Ta kjelen av varmen og la valnøttene trekke i det varme vannet i 5 minutter. Sil bort vannet. (Denne varmebehandlingen av valnøttene gjør dem myke og tar bort noe av bitterheten.)
Ha sukker og vann i en kjele og kok opp til sukkeret løser seg opp. Tilsett honning og revet appelsinskall og kok blandingen i et par minutter til. Ta kjelen av platen og rør i valnøttene.
Ha blandingen på et glass og avkjøl helt.

Denne porsjonen holder til en middels stor glasskrukke.

Laken legger seg i bunnen av krukken, så server den en skje så man får med seg både valnøtter og litt av den deilige appelsin-/honninglaken.

Tips:
♥ Jeg bruker flytende akasiehonning til denne oppskriften. 3 dl tilsvarer omtrent 1,5 flaske av denne typen:

♥ Valnøttmarmelade smaker godt til både blåskimmelsoster, hvitskimmelsoster, chevre og gule oster. Jeg synes den er spesielt god til blåskimmelsosten Bleu d'Auvergne.
♥ Valnøttmarmeladen har lang holdbarhet. Oppbevares i kjøleskapet, men kan gjerne serveres romtemperert.
♥ Se også Valnøtter i honning. Forskjellen er blant annet at Valnøttmarmeladen har en mer tyntflytende lake og at valnøttene blir mykere på grunn av at de ligger i det varme vannet i starten.
Ost, kjeks og Valnøttmarmelade er bare SÅ GODT!

Nam nam nam!

♥ ♥ ♥ ♥

♥ 200 g valnøtter
♥ 250 g sukker
♥ 1 dl vann
♥ 3 dl flytende honning
♥ 3 ts revet appelsinskall
Del valnøttene i mindre biter. Legg nøttene i en kjele med vann og gi nøttene et raskt oppkok. Ta kjelen av varmen og la valnøttene trekke i det varme vannet i 5 minutter. Sil bort vannet. (Denne varmebehandlingen av valnøttene gjør dem myke og tar bort noe av bitterheten.)
Ha sukker og vann i en kjele og kok opp til sukkeret løser seg opp. Tilsett honning og revet appelsinskall og kok blandingen i et par minutter til. Ta kjelen av platen og rør i valnøttene.
Ha blandingen på et glass og avkjøl helt.
♥ Jeg bruker flytende akasiehonning til denne oppskriften. 3 dl tilsvarer omtrent 1,5 flaske.
♥ Valnøttmarmelade smaker godt til både blåskimmelsoster, hvitskimmelsoster, chevre og gule oster. Jeg synes den er spesielt god til blåskimmelsosten Bleu d'Auvergne.
♥ Valnøttmarmeladen har lang holdbarhet. Oppbevares i kjøleskapet, men kan gjerne serveres romtemperert.
♥ Se også Valnøtter i honning. Forskjellen er blant annet at Valnøttmarmeladen har en mer tyntflytende lake og at valnøttene blir mykere på grunn av at de ligger i det varme vannet i starten.
4 comments