Also available in: Norsk

Add new comment

Vanilla Cupcakes with Angel Feather Frosting


Disse vaniljecupcakesene er pyntet med en veldig populær, amerikansk marengskrem som kalles "Angel Feather Frosting".

Marengskremen blir utrolig lekker og blank og smelter i munnen uten å bli for mektig. 

Himmelsk god!   *heart*  

 

 

Oppskriften gir 12 cupcakes.

 

Ingredienser:

Vanilla Cupcakes:
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 1,5 dl melk
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel

Angel Feather Frosting:
♥ 2 eggehviter
♥ 170 g sukker
♥ 1 dl light corn syrup eller glukose (se tips)
♥ 2 ss vann
♥ 0,5 ts sitronsaft
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ evtl. konditorfarge (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

Vanilla Cupcakes:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver. Vend dette inn i smørkremen vekselsvis med melken og bland til en jevn deig.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøles helt.

Angel Feather Frosting:

Ha alle ingrediensene unntatt vaniljeekstrakt i en metallbolle som du setter over en kjele med kokende vann, så bollen dekker kanten helt. Pisk massen over dampen med elektrisk håndmikser vannbad i ca. 8 minutter. Blandingen skal da ha blitt til en tykk, blank marengskrem. Ta bollen av varmen og ha i vaniljeekstrakt. Pisk videre med håndmikseren til kremen er avkjølt og enda stivere, ca. 4-5 minutter til. Marengskremen er da så stiv at du uten problemer kan snu bollen opp ned uten av marengskremen beveger på seg.

 

 

Hvis du vil farge marengskremen, kan du vende i litt konsentrert konditorfarge helt til slutt.

 

 

Ha marengskremen straks i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake.

 

 

Tips:

♥ Denne marengskremen lages helst med Light Corn Syrup, som er en helt blank type amerikansk sirup, som er tilsatt ekstra vaniljesmak. Produktet fås blant annet kjøpt i Meny-butikkene og i en rekke andre av de store matvarekjedene som fører amerikanske produkter. Får du ikke tak i denne sirupen, kan du også bruke glukose eller hvit sirup.

 

 

♥ Jeg synes denne marengskremen er best samme dag den er laget, og da holder etter min mening også marengskremen best fasongen.

♥ Vil du farge marengskremen i ulike farger, er det bare å fordele den i ulike boller og vende i ulike typer konditorfarge. Vær nøye på at du bruker konsentrert konditorfarge (såkalt pastafarge). Da trenger du kun ørsmå mengder, og konditorfargen endrer ikke på konsistensen på marengskremen.

 


 

♥ Denne marengskremen er god på toppen av så å si alle slags muffins og er også fin som fyll og oppå kaker.

♥ For andre, lignende typer marengskremer som lages uten sirup eller glykose, se for eksempel Vanillla Meringue Cupcakes, Blueberry Meringue Cupcakes og Sitroncupcakes med marengskrem. Se også marengskremen til Devil's Food Cake og Angel Food Cupcakes som lages med vanlig, norsk lysebrun sirup.

 

Hvem kan vel motstå disse vakre cupcakesene?
 

 

Sweet like an angel..  *angel_smile*  
 

 


 

"The soul of sweet delight

can never be defiled."


(William Blake)

 

*heart*  *heart*  *heart* 

 


Ser jeg deg på boklanseringen hos forlaget Cappelen Damm i Oslo den 4. september kl. 18.00?

Alle er velkommen til å stikke innom og det er ikke nødvendig med påmelding på forhånd, men hvis du er på Facebook, må du gjerne melde deg på arrangementet og tipse venner, se link HER.

 


♥ ♥ ♥ ♥

Vanilla Cupcakes with Angel Feather Frosting
Ingredients

Vanilla Cupcakes:
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 1,5 dl melk
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel

Angel Feather Frosting:
♥ 2 eggehviter
♥ 170 g sukker
♥ 1 dl light corn syrup eller glukose (se tips)
♥ 2 ss vann
♥ 0,5 ts sitronsaft
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ evtl. konditorfarge (kan sløyfes)

Instructions

Vanilla Cupcakes:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver. Vend dette inn i smørkremen vekselsvis med melken og bland til en jevn deig.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøles helt.

Angel Feather Frosting:

Ha alle ingrediensene unntatt vaniljeekstrakt i en metallbolle som du setter over en kjele med kokende vann, så bollen dekker kanten helt. Pisk massen over dampen med elektrisk håndmikser vannbad i ca. 8 minutter. Blandingen skal da ha blitt til en tykk, blank marengskrem. Ta bollen av varmen og ha i vaniljeekstrakt. Pisk videre med håndmikseren til kremen er avkjølt og enda stivere, ca. 4-5 minutter til. Marengskremen er da så stiv at du uten problemer kan snu bollen opp ned uten av marengskremen beveger på seg. Hvis du vil farge marengskremen, kan du vende i litt konsentrert konditorfarge helt til slutt.

Ha marengskremen straks i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake.

Tips

♥ Denne marengskremen lages helst med Light Corn Syrup, som er en helt blank type amerikansk sirup, som er tilsatt ekstra vaniljesmak. Produktet fås blant annet kjøpt i Meny-butikkene og i en rekke andre av de store matvarekjedene som fører amerikanske produkter. Får du ikke tak i denne sirupen, kan du også bruke glukose eller hvit sirup.

♥ Jeg synes denne marengskremen er best samme dag den er laget, og da holder etter min mening også marengskremen best fasongen.

♥ Vil du farge marengskremen i ulike farger, er det bare å fordele den i ulike boller og vende i ulike typer konditorfarge. Vær nøye på at du bruker konsentrert konditorfarge (såkalt pastafarge). Da trenger du kun ørsmå mengder, og konditorfargen endrer ikke på konsistensen på marengskremen.

♥ Denne marengskremen er god på toppen av så å si alle slags muffins og er også fin som fyll og oppå kaker.

10 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.