Also available in: Norsk

Add new comment

Sommersuksess


Her har du en flott kake til sommerfesten!

Dette er en stor suksesskake som dekkes med både deilig Firkløverkrem og gul suksesskrem, og deretter søt, pisket fløtekrem og til slutt masse friske bær.

Jeg har kalt kaken for "Sommersuksess" - og det er nettopp det denne kaken er!

 

 

Ingredienser:

Mandelbunn:
♥ 9 eggehviter
♥ 300 g melis
♥ 300 g mandler

Firkløverkrem:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 200 g Firkløver

Gul suksesskrem:
♥ 9 eggeplommer
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 220 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 300 g smør

Fløtekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 ss melis

Pynt:
Blandede friske bær, for eksempel:
♥ 300 g bringebær
♥ 100 g blåbær
♥ 100 g rips

 

Fremgangsmåte:

Gul suksesskrem:

Start helst dagen i forveien med å lage klar suksesskremen:

Ha eggeplommer i en kjele sammen med fløte og sukker. Visp blandingen sammen og varm opp under stadig omrøring til kremen begynner å småkoke. Rør hele tiden til blandingen begynner å tykne.

Ta kjelen av platen og rør i vaniljesukker og smør oppdelt i biter. La smøret smelte og rør kremen glatt.

Sett kjelen i kjøleskapet i minst noen timer så kremen tykner i konsistensen. Jeg foretrekker å la kremen stå i kjøleskapet over natten.
 

Mandelbunn:

Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett melis og pisk forsiktig sammen så du får en luftig marengs. Mal mandlene fint enten i kvern eller i food processor med hakkekniv og vend mandlene inn i marengsen.

Fordel mandeldeigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter. Avkjøl helt.

Hvelv mandelbunnen over på et stort fat og dra forsiktig av bakepapiret.


Firkløverkrem:

Ha kremfløte, smør og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet, så smøret og sukkeret smelter helt og ta kjelen av platen. Brekk Firkløversjokoladen i biter og ha oppi kjelen. La sjokoladen smelte og rør sjokoladekremen glatt. Avkjøl kremen i romtemperatur.
 

Montering:

Bre Firkløverkremen i et jevnt lag over mandelbunnen.

Ha over den gule suksesskremen.

 

 

Pisk kremfløten og melis til luftig krem. Sprøyt kremen på kaken eller fordel den på kaken i små klatter. Du kan sprøyte kremen på kaken slik du ønsker, jeg valgte diagonale striper denne gangen.

 

 

Pynt kaken med masse friske bær!

 


Sommerkaken er ferdig!

Da er det bare å finne frem kalde drinker, tallerkener og teskjeer - og sommerfesten kan starte!  *cool* 

 

 

Fantastisk kombinasjon av deilige smaker!

 

 

Tips:

♥ Kaken blir like stor som en stor langpanne, så det lønner seg å finne frem et stort fat. Har du ikke et så stort fat, kan du kle en stekeplate med gavepapir eller fine servietter - så vips har du en fint fat du kan bruke..  ;) 

♥ Kaken bør stå kaldt frem til servering, så hold av en hylle i kjøleskapet ditt.

Rund kake: Alternativt kan du steke mandeldeigen i to runde former som er 26 cm i diameter. Smør Firkløverkremen på hver av bunnene og sett dem oppå hverandre med gul krem imellom. Det lønner seg da å bruke kun 1 dl kremfløte i den gule kremen, så den blir fast nok til å tåle tyngden av den andre kakebunnen. Dekk hele kaken med pisket krem og pynt med bær på toppen!

For rund variant av denne kaken se også oppskrift på Trippelkremkake og for kake tilpasset liten langpanne, se Trippelkake i langpanne

♥ Både mandelbunnen med Firkløverkremen oppå og suksesskremen kan lages klar dagen i forveien. Kaken bør imidlertid serveres samme dag den pyntes med pisket fløtekrem og bær.

 

 

Dette er en kake som garantert vil vekke oppsikt og som vil falle i smak hos store og små!

 

 

Kaken er stor nok til at gjestene kan forsyne seg flere ganger..  ;) 

 

 

Det er snart helg - og god anledning til å bake en sommerkake!  :) 

 

Helt herlig!
 

♥ ♥ ♥ ♥

Sommersuksess
Ingredients

Mandelbunn:
♥ 9 eggehviter
♥ 300 g melis
♥ 300 g mandler

Firkløverkrem:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 200 g Firkløver

Gul suksesskrem:
♥ 9 eggeplommer
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 220 g sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 300 g smør

Fløtekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 ss melis

Pynt:
Blandede friske bær, for eksempel:
♥ 300 g bringebær
♥ 100 g blåbær
♥ 100 g rips

Instructions

Gul suksesskrem:
Start helst dagen i forveien med å lage klar suksesskremen: Ha eggeplommer i en kjele sammen med fløte og sukker. Visp blandingen sammen og varm opp under stadig omrøring til kremen begynner å småkoke. Rør hele tiden til blandingen begynner å tykne. Ta kjelen av platen og rør i vaniljesukker og smør oppdelt i biter. La smøret smelte og rør kremen glatt. Sett kjelen i kjøleskapet i minst noen timer så kremen tykner i konsistensen. Jeg foretrekker å la kremen stå i kjøleskapet over natten.

Mandelbunn:
Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett melis og pisk forsiktig sammen så du får en luftig marengs. Mal mandlene fint enten i kvern eller i food processor med hakkekniv og vend mandlene inn i marengsen.

Fordel mandeldeigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter. Avkjøl helt.

Hvelv mandelbunnen over på et stort fat (se tips) og dra forsiktig av bakepapiret.

Firkløverkrem:
Ha kremfløte, smør og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet, så smøret og sukkeret smelter helt og ta kjelen av platen. Brekk Firkløversjokoladen i biter og ha oppi kjelen. La sjokoladen smelte og rør sjokoladekremen glatt. Avkjøl kremen i romtemperatur.

Montering:
Bre Firkløverkremen i et jevnt lag over mandelbunnen. Ha over den gule suksesskremen.

Pisk kremfløten og melis til luftig krem. Sprøyt kremen på kaken eller fordel den på kaken i små klatter. Du kan sprøyte kremen på kaken slik du ønsker, jeg valgte diagonale striper denne gangen.

Pynt kaken med masse friske bær!

Tips

♥ Kaken blir like stor som en stor langpanne, så det lønner seg å finne frem et stort fat. Har du ikke et så stort fat, kan du kle en stekeplate med gavepapir eller fine servietter - så vips har du en fint fat du kan bruke.

♥ Kaken bør stå kaldt frem til servering, så hold av en hylle i kjøleskapet ditt.

♥ Rund kake: Alternativt kan du steke mandeldeigen i to runde former som er 26 cm i diameter. Smør Firkløverkremen på hver av bunnene og sett dem oppå hverandre med gul krem imellom. Det lønner seg da å bruke kun 1 dl kremfløte i den gule kremen, så den blir fast nok til å tåle tyngden av den andre kakebunnen. Dekk hele kaken med pisket krem og pynt med bær på toppen!

For rund variant av denne kaken se også oppskrift på Trippelkremkake og for kake tilpasset liten langpanne, se Trippelkake i langpanne

♥ Mandelbunn med Firkløverkrem oppå og suksesskremen kan lages klar dagen i forveien. Kaken bør serveres samme dag den pyntes med pisket fløtekrem og bær.

10 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.