Also available in: Norsk

Add new comment

Chewy Chocolate Chip Cookies


Nystekte cookies er deilige hele året!

Denne oppskriften gir litt tykke cookies som beholder en myk og "chewy" konsistens etter steking.

 

 

Så gode å spise mens de er varme, gjerne med et glass kald melk. *yum*

 

 

Oppskriften gir ca 50 små cookies.

 

Ingredienser:
♥ 225 g smør
♥ 200 g brunt sukker (demerarasukker)
♥ 100 g hvitt sukker
♥ 1 stort egg
♥ 1 eggeplomme
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 0,5 ts natron
♥ 325 g hvetemel
♥ 3,5 dl chocolate chips (eller grovhakket kokesjokolade)

 

Fremgangsmåte:

Pisk romtemperert smør luftig sammen med hvitt og brunt sukker. Pisk inn det hele egget og eggeplommen. Rør så inn vaniljeessens og natron. Bland til slutt inn hvetemelet og chocolate chips (eller grovhakket kokesjokolade, se tips). Sett deigen kjølig i 30 min.

Sett kaker på stekeplater dekket med bakepapir ved hjelp av to teskjeer (kakene flyter litt ut under stekingen, så beregn litt avstand).

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 8-10 min (kakene skal være lyse og litt gyldne i kantene). La cookiesene avkjøles på platen i 10 min, slik at de stivner litt før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Oppbevares i tettsluttet kakeboks.

 

 

Tips:

♥ I cookiesene på bildet har jeg brukt ekte, amerikanske chocolate chips. Hershey's Semi-Sweet Chocolate Chips fås blant annet kjøpt i butikkene til Meny.

 

 

Får du ikke tak i disse, er grovt hakket kokesjokolade et godt alternativ.

 


♥ Det søte serviset, boksen og duken er sponset av GreenGate. Utrolig vakkert!  *heart* 

♥ De søte, små melkeflaskene har jeg kjøpt hos Åhlens.

 


♥ Cookiesene oppbevares i tett boks så de holder seg myke. De kan også fryses.

Ikke stek disse cookiesene for lenge - det er meningen at de skal være myke også når de er avkjølte.

 

 

Deilige cookies! 

 


 

♥ ♥ ♥ ♥

Chewy Chocolate Chip Cookies
Ingredients

♥ 225 g smør
♥ 200 g brunt sukker (demerarasukker)
♥ 100 g hvitt sukker
♥ 1 stort egg
♥ 1 eggeplomme
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 0,5 ts natron
♥ 325 g hvetemel
♥ 3,5 dl chocolate chips (eller grovhakket kokesjokolade)

Instructions

Pisk romtemperert smør luftig sammen med hvitt og brunt sukker. Pisk inn det hele egget og eggeplommen. Rør så inn vaniljeessens og natron. Bland til slutt inn hvetemelet og chocolate chips (eller grovhakket kokesjokolade, se tips). Sett deigen kjølig i 30 min.

Sett kaker på stekeplater dekket med bakepapir ved hjelp av to teskjeer (kakene flyter litt ut under stekingen, så beregn litt avstand). Det blir ca 50 små cookies av denne oppskriften.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 8-10 min (kakene skal være lyse og litt gyldne i kantene). La cookiesene avkjøles på platen i 10 min, slik at de stivner litt før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Tips

♥ I cookiesene på bildet har jeg brukt ekte, amerikanske chocolate chips. Hershey's Semi-Sweet Chocolate Chips fås blant annet kjøpt i butikkene til Meny. Får du ikke tak i disse, er grovt hakket kokesjokolade et godt alternativ.

♥ Cookiesene oppbevares i tett boks så de holder seg myke. De kan også fryses.

♥ Ikke stek disse cookiesene for lenge - det er meningen at de skal være myke også når de er avkjølte.

35 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.