Also available in: Norsk

Add new comment

Kule Cookies


Sommerferien er over for de fleste og snart begynner også barna på skolen igjen. For de minste er det spennende å kjøpe nye skolesaker og kjenne på følelsen av å gå opp ett klassetrinn.

I tiden med skoleforberedelsene kan det være artig å la barna få prøve seg på noen "Kule Cookies". Disse kjeksene er morsomme å bake, og så enkle at barna kan gjøre det meste selv. De smaker godt også - av banan, krydder, rosiner og nøtter (og kanskje kjeksene blir enda kulere hvis nøttene byttes ut med sjokoladebiter eller non stop  ;)  ).

 


Cookiesene kan oppbevares i tettsluttet boks, og kanskje en og annen kjeks får lov til å bli med i matboksen når skolen starter.  :) 

Oppskriften fant jeg i boken "Min første kokebok" (Spektrum forlag, 2006),

 

 
og beskrivelsen er:

"Disse deilige cookiesene er super snacks. Det eneste problemet er at de smaker så fantastisk godt at de kommer til å bli spist før du vet ordet av det."

Det stemmer at disse cookiesene ble veldig gode!

 

 

Oppskriften gir 18 stk.

 

Ingredienser:

♥ 125 g smør
♥ 125 g brunt sukker
♥ 1 stort egg
♥ 1 moden banan
♥ 175 g hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel (se tips)
♥ 2 ss melk
♥ 50 g rosiner
♥ 100 g nøtter eller sjokoladebiter (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk smør og sukker lyst og luftig. Pisk inn egget. Mos bananen (jeg bruker stavmikser til dette, men bananen kan også moses med gaffel) og bland inn i smørkremen. Sikt i mel, bakepulver og kanel og rør dette inn i deigen sammen med melken. Bland til slutt i rosiner og hakkede nøtter eller sjokoladebiter.

Sett topper av deigen på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer (det blir ca 9 cookies på 2 plater, og altså 18 cookies til sammen).

Stek cookiesene midt i ovnen ved 190°C i 15-20 minutter til cookiesene er lyst gylne.

La cookiesene avkjøles en stund på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

 

 

Tips:

♥ I originaloppskriften står det 1 ts krydderblanding bestående av kanel, muskat, allehånde og ingefær. Jeg brukte kun 1 ts kanel og kakene ble veldig gode da.

♥ Et variasjonstips er som sagt å bytte ut nøttene med sjokoladebiter fordi ikke alle barn er like glade i nøtter. En annen variant er å lage Peanøttkjeks ved å bytte ut bananmosen med 2 ss peanøttsmør og bruke hakkede peanøtter i stedet for andre nøtter. Sløyf da rosinene og krydderet.

 

KLAR FOR SKOLESTART MED KULE COOKIES  *glasses* 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Kule Cookies
Ingredients

♥ 125 g smør
♥ 125 g brunt sukker
♥ 1 stort egg
♥ 1 moden banan
♥ 175 g hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel (se tips)
♥ 2 ss melk
♥ 50 g rosiner
♥ 100 g nøtter eller sjokoladebiter (se tips)

Instructions

Pisk smør og sukker lyst og luftig. Pisk inn egget. Mos bananen (jeg bruker stavmikser til dette, men bananen kan også moses med gaffel) og bland inn i smørkremen. Sikt i mel, bakepulver og kanel og rør dette inn i deigen sammen med melken. Bland til slutt i rosiner og hakkede nøtter eller sjokoladebiter.

Sett topper av deigen på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer (det blir ca 9 cookies på 2 plater, og altså 18 cookies til sammen).

Stek cookiesene midt i ovnen ved 190°C i 15-20 minutter til cookiesene er lyst gylne.

La cookiesene avkjøles en stund på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

Tips

♥ I originaloppskriften står det 1 ts krydderblanding bestående av kanel, muskat, allehånde og ingefær. Jeg brukte kun 1 ts kanel og kakene ble veldig gode da.

♥ Et variasjonstips er som sagt å bytte ut nøttene med sjokoladebiter fordi ikke alle barn er like glade i nøtter. En annen variant er å lage Peanøttkjeks ved å bytte ut bananmosen med 2 ss peanøttsmør og bruke hakkede peanøtter i stedet for andre nøtter. Sløyf da rosinene og krydderet.

4 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.