Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
Uvant med jobb og travle dager..? Det er det i hvert fall for meg.
Heldigvis er det mulig å kose seg med deilig kake også i hektiske ukedager. ;)
Her er en selvkomponert variant av "Mug Cake", som er en type kake som lages og stekes rett i koppen. Disse kakene har blitt veldig populære i USA og etter hvert også i Norge. Jeg har tidligere laget Mud cake in i Mug, 5-Minute Chocolate Cake og Chocolate Brownie in a Cup.
Her har jeg brukt Nugatti i deigen, som gir deilig konsistens og sjokoladesmak på kaken. Jeg brukte den nye typen Nugatti med små hasselnøttbiter, men alle typer Nugatti kan brukes. Kaken stekes i mikrobølgeovn og er ferdig på noen få minutter.
Perfekt oppskrift hvis du blir fysen på noe digg og vil ha det NÅ! *yum*

Digg pause i hverdagen! *cool*
Oppskrifter passer til 1 kjempestor kopp eller 2 middels store.
Ingredienser:
♥ 1 lite egg (se tips)
♥ 3 ss Nugatti (se tips)
♥ 3 ss nøytral matolje
♥ 3 ss melk
♥ 4 ss sukker
♥ 4 ss hvetemel
♥ 3 ss kakao
♥ 0,25 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
Rør sammen egg, Nugatti og olje.

Bland i melk, sukker, hvetemel, kakao og bakepulver til du får en jevn deig.

Har du en skikkelig stor kopp, kan du røre direkte i koppen. Jeg synes det er greit å røre sammen denne røren i en bolle for å få bedre røreplass, og så fylle deigen i koppen etterpå.
Fyll deigen i en stor kopp eller i to middels store kopper.

Koppen din må ikke være mer enn ⅔ full av deig, så hvis du ikke har stor nok kopp, lønner deg seg å fordele deigen på to mindre kopper.
Sett koppen i mikrobølgeovnen og stek kaken på full styrke i 2–3 minutter. Nøyaktig steketid varierer fordi mikrobølgeovner varierer litt i styrke. Det beste er å følge med på kaken og sjekke konsistensen etter 2 minutter. Jeg liker kaken best når den er litt bløt i midten. Hvis du ser at kaken hever seg for mye underveis, er det bare å åpne døren på mikroen et par ganger, så synker kaken ned igjen.

Ferdigstekt kake i kopp...
Server kaken varm og nylaget!

:)
Tips:
♥ Jeg pleier å bruke et halvt stort egg, fordi jeg synes at kaken ellers har en tendens til å heve seg litt for mye under stekingen, men det går fint å bruke ett lite egg.
♥ I denne kaken liker jeg å bruke Nugatti-varianten med små biter hasselnøtter i, men du kan bruke den typen du liker best. Alle typer Nugatti gir god kake!

Hverdagen blir bedre med noen små kosepauser innimellom... ;)

Supergod kake med Nugatti!

♥ ♥ ♥ ♥

♥ 1 lite egg (se tips)
♥ 3 ss Nugatti (se tips)
♥ 3 ss nøytral matolje
♥ 3 ss melk
♥ 4 ss sukker
♥ 4 ss hvetemel
♥ 3 ss kakao
♥ 0,25 ts bakepulver
Rør sammen egg, Nugatti og olje. Bland i melk, sukker, hvetemel, kakao og bakepulver til du får en jevn deig.
Har du en skikkelig stor kopp, kan du røre direkte i koppen. Jeg synes det er greit å røre sammen denne røren i en bolle for å få bedre røreplass, og så fylle deigen i koppen etterpå.
Fyll deigen i en stor kopp eller i to middels store kopper.
Koppen din må ikke være mer enn ⅔ full av deig, så hvis du ikke har stor nok kopp, lønner deg seg å fordele deigen på to mindre kopper.
Sett koppen i mikrobølgeovnen og stek kaken på full styrke i 2–3 minutter. Nøyaktig steketid varierer fordi mikrobølgeovner varierer litt i styrke. Det beste er å følge med på kaken og sjekke konsistensen etter 2 minutter. Jeg liker kaken best når den er litt bløt i midten. Hvis du ser at kaken hever seg for mye underveis, er det bare å åpne døren på mikroen et par ganger, så synker kaken ned igjen.
Server kaken varm og nylaget!
♥ Jeg pleier å bruke et halvt stort egg, fordi jeg synes at kaken ellers har en tendens til å heve seg litt for mye under stekingen, men det går fint å bruke ett lite egg.
♥ I denne kaken liker jeg å bruke Nugatti-varianten med små biter hasselnøtter i, men du kan bruke den typen du liker best. Alle typer Nugatti gir god kake!
14 comments