Also available in: Norsk

Add new comment

Nugattikake i kopp


Uvant med jobb og travle dager..? Det er det i hvert fall for meg.

Heldigvis er det mulig å kose seg med deilig kake også i hektiske ukedager. ;) 

Her er en selvkomponert variant av "Mug Cake", som er en type kake som lages og stekes rett i koppen. Disse kakene har blitt veldig populære i USA og etter hvert også i Norge. Jeg har tidligere laget Mud cake in i Mug, 5-Minute Chocolate Cake og Chocolate Brownie in a Cup.

Her har jeg brukt Nugatti i deigen, som gir deilig konsistens og sjokoladesmak på kaken. Jeg brukte den nye typen Nugatti med små hasselnøttbiter, men alle typer Nugatti kan brukes. Kaken stekes i mikrobølgeovn og er ferdig på noen få minutter.

Perfekt oppskrift hvis du blir fysen på noe digg og vil ha det NÅ!   *yum*

 

 

Digg pause i hverdagen!  *cool*

 

Oppskrifter passer til 1 kjempestor kopp eller 2 middels store.

 

Ingredienser:

♥ 1 lite egg (se tips)
♥ 3 ss Nugatti (se tips)
♥ 3 ss nøytral matolje
♥ 3 ss melk
♥ 4 ss sukker
♥ 4 ss hvetemel
♥ 3 ss kakao
♥ 0,25 ts bakepulver

 

Fremgangsmåte:

Rør sammen egg, Nugatti og olje.

 


Bland i melk, sukker, hvetemel, kakao og bakepulver til du får en jevn deig.

 

 

Har du en skikkelig stor kopp, kan du røre direkte i koppen. Jeg synes det er greit å røre sammen denne røren i en bolle for å få bedre røreplass, og så fylle deigen i koppen etterpå.

Fyll deigen i en stor kopp eller i to middels store kopper.

 

 

Koppen din må ikke være mer enn ⅔ full av deig, så hvis du ikke har stor nok kopp, lønner deg seg å fordele deigen på to mindre kopper.

Sett koppen i mikrobølgeovnen og stek kaken på full styrke i 2–3 minutter. Nøyaktig steketid varierer fordi mikrobølgeovner varierer litt i styrke. Det beste er å følge med på kaken og sjekke konsistensen etter 2 minutter. Jeg liker kaken best når den er litt bløt i midten. Hvis du ser at kaken hever seg for mye underveis, er det bare å åpne døren på mikroen et par ganger, så synker kaken ned igjen.

 

Ferdigstekt kake i kopp...


Server kaken varm og nylaget!

 

:)

 

Tips:

♥ Jeg pleier å bruke et halvt stort egg, fordi jeg synes at kaken ellers har en tendens til å heve seg litt for mye under stekingen, men det går fint å bruke ett lite egg.

♥ I denne kaken liker jeg å bruke Nugatti-varianten med små biter hasselnøtter i, men du kan bruke den typen du liker best. Alle typer Nugatti gir god kake!

 

 

Hverdagen blir bedre med noen små kosepauser innimellom... ;)

 

 

Supergod kake med Nugatti!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Nugattikake i kopp
Ingredients

♥ 1 lite egg (se tips)
♥ 3 ss Nugatti (se tips)
♥ 3 ss nøytral matolje
♥ 3 ss melk
♥ 4 ss sukker
♥ 4 ss hvetemel
♥ 3 ss kakao
♥ 0,25 ts bakepulver

Instructions

Rør sammen egg, Nugatti og olje. Bland i melk, sukker, hvetemel, kakao og bakepulver til du får en jevn deig.

Har du en skikkelig stor kopp, kan du røre direkte i koppen. Jeg synes det er greit å røre sammen denne røren i en bolle for å få bedre røreplass, og så fylle deigen i koppen etterpå.

Fyll deigen i en stor kopp eller i to middels store kopper.

Koppen din må ikke være mer enn ⅔ full av deig, så hvis du ikke har stor nok kopp, lønner deg seg å fordele deigen på to mindre kopper.

Sett koppen i mikrobølgeovnen og stek kaken på full styrke i 2–3 minutter. Nøyaktig steketid varierer fordi mikrobølgeovner varierer litt i styrke. Det beste er å følge med på kaken og sjekke konsistensen etter 2 minutter. Jeg liker kaken best når den er litt bløt i midten. Hvis du ser at kaken hever seg for mye underveis, er det bare å åpne døren på mikroen et par ganger, så synker kaken ned igjen.

Server kaken varm og nylaget!

Tips

♥ Jeg pleier å bruke et halvt stort egg, fordi jeg synes at kaken ellers har en tendens til å heve seg litt for mye under stekingen, men det går fint å bruke ett lite egg.

♥ I denne kaken liker jeg å bruke Nugatti-varianten med små biter hasselnøtter i, men du kan bruke den typen du liker best. Alle typer Nugatti gir god kake!

14 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.