Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Alle elsker jo Skolebrød - og her er en herlig variant som lages som Skolebrødsnurrer!
I stedet for å ha vaniljekrem bare i midten, rulles bollene her sammen med vaniljekrem i svingene.
På toppen må det selvsagt være melisglasur og kokos.

Dette er garantert populære boller! ;)

Jeg har denne gangen brukt gjærdeigen til Verdens beste boller - det ga utrolig deilige og myke Skolebrødsnurrer, men du kan bruke den gjærdeigen du liker best.

Oppskriften nedenfor gir 28 stk.
Ingredienser:
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel
Fyll:
♥ 8-10 dl vaniljekrem (se tips)
Pynt:
♥ 3 dl melis
♥ 3 ss vann
♥ 1 dl kokos
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Del deigen i to emner og kjevle ut hver del til avlange rektangler. Smør på godt med vaniljekrem. Rull sammen leivene fra langsiden. Skjær nokså tykke skiver (ca. 3 cm i diameter). Legg skivene i papirformer (se tips). Hvis du vil, kan du også legge 12 skiver i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm).
La bollene heve lunt i 1 time.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl.
Rør melis sammen med vann til en tynn melisglasur. Smør litt glasur på hver av bollene og dryss over kokos.

Tips:
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.
♥ Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine) eller hjemmelaget vaniljekrem. Jeg brukte her ca. 2 pk ferdigkjøpt vaniljekrem fra Tine.
♥ Det er lurt å legge disse bollene i papirformer (muffinsformer) før steking. Dette for å unngå at vaniljekremen renner for mye ut av bollene under steking. Det hjelper også på å holde fasongen på snurrene. Skolebrødsnurrene kan også stekes i langpanne, men husk å ha bakepapir i bunnen.
♥ Skolebrødsnurrer er fine å fryse. De kan da pyntes med litt ekstra glasur og kokos etter at de er tint.

Mmmm.... love it!
Skolebrødsnurrene slo enormt godt an hjemme hos meg! *smile_chrome*

Det fine med å ha vaniljekremen fordelt jevnt i hele bollen, er at Skolebrødsnurrene blir ekstra saftige og får utrolig deilig vaniljesmak jevnt over!

Jeg håper du får lyst til å teste ut dette!

Du vil ikke angre... ;)

♥ ♥ ♥ ♥

♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel
Fyll:
♥ 8-10 dl vaniljekrem (se tips)
Pynt:
♥ 3 dl melis
♥ 3 ss vann
♥ 1 dl kokos
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Del deigen i to emner og kjevle ut hver del til avlange rektangler. Smør på godt med vaniljekrem. Rull sammen leivene fra langsiden. Skjær nokså tykke skiver (ca. 3 cm i diameter). Legg skivene i papirformer (se tips). Hvis du vil, kan du også legge 12 skiver i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm).
La bollene heve lunt i 1 time.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl.
Rør melis sammen med vann til en tynn melisglasur. Smør litt glasur på hver av bollene og dryss over kokos.
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.
♥ Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine) eller hjemmelaget vaniljekrem. Jeg brukte her ca. 2 pk ferdigkjøpt vaniljekrem fra Tine.
♥ Det er lurt å legge disse bollene i papirformer (muffinsformer) før steking. Dette for å unngå at vaniljekremen renner for mye ut av bollene under steking. Det hjelper også på å holde fasongen på snurrene. Skolebrødsnurrene kan også stekes i langpanne, men husk å ha bakepapir i bunnen.
♥ Skolebrødsnurrer er fine å fryse. De kan da pyntes med litt ekstra glasur og kokos etter at de er tint.
8 comments