Also available in: Norsk

Add new comment

Skolebrødsnurrer


Alle elsker jo Skolebrød - og her er en herlig variant som lages som Skolebrødsnurrer!

I stedet for å ha vaniljekrem bare i midten, rulles bollene her sammen med vaniljekrem i svingene.

På toppen må det selvsagt være melisglasur og kokos.

 

 

Dette er garantert populære boller!  ;)

 

 

Jeg har denne gangen brukt gjærdeigen til Verdens beste boller - det ga utrolig deilige og myke Skolebrødsnurrer, men du kan bruke den gjærdeigen du liker best.

 

 

Oppskriften nedenfor gir 28 stk.

 

Ingredienser:

♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel


Fyll:
♥ 8-10 dl vaniljekrem (se tips)

Pynt:
♥ 3 dl melis
♥ 3 ss vann
♥ 1 dl kokos

 

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Del deigen i to emner og kjevle ut hver del til avlange rektangler. Smør på godt med vaniljekrem. Rull sammen leivene fra langsiden. Skjær nokså tykke skiver (ca. 3 cm i diameter). Legg skivene i papirformer (se tips). Hvis du vil, kan du også legge 12 skiver i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm).

La bollene heve lunt i 1 time.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl.

Rør melis sammen med vann til en tynn melisglasur. Smør litt glasur på hver av bollene og dryss over kokos.

 

 

Tips:

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine) eller hjemmelaget vaniljekrem. Jeg brukte her ca. 2 pk ferdigkjøpt vaniljekrem fra Tine.

♥ Det er lurt å legge disse bollene i papirformer (muffinsformer) før steking. Dette for å unngå at vaniljekremen renner for mye ut av bollene under steking. Det hjelper også på å holde fasongen på snurrene. Skolebrødsnurrene kan også stekes i langpanne, men husk å ha bakepapir i bunnen.

Skolebrødsnurrer er fine å fryse. De kan da pyntes med litt ekstra glasur og kokos etter at de er tint.

 

Mmmm.... love it!
 

Skolebrødsnurrene slo enormt godt an hjemme hos meg!  *smile_chrome*  

 

 

Det fine med å ha vaniljekremen fordelt jevnt i hele bollen, er at Skolebrødsnurrene blir ekstra saftige og får utrolig deilig vaniljesmak jevnt over!

 

 

Jeg håper du får lyst til å teste ut dette!

 

 

Du vil ikke angre...  ;)  

 


♥ ♥ ♥ ♥

Skolebrødsnurrer
Ingredients

♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 1,5 kg hvetemel

Fyll:
♥ 8-10 dl vaniljekrem (se tips)

Pynt:
♥ 3 dl melis
♥ 3 ss vann
♥ 1 dl kokos

Instructions

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.

Del deigen i to emner og kjevle ut hver del til avlange rektangler. Smør på godt med vaniljekrem. Rull sammen leivene fra langsiden. Skjær nokså tykke skiver (ca. 3 cm i diameter). Legg skivene i papirformer (se tips). Hvis du vil, kan du også legge 12 skiver i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm).

La bollene heve lunt i 1 time.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 10-12 min, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl.

Rør melis sammen med vann til en tynn melisglasur. Smør litt glasur på hver av bollene og dryss over kokos.

Tips

♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.

♥ Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine) eller hjemmelaget vaniljekrem. Jeg brukte her ca. 2 pk ferdigkjøpt vaniljekrem fra Tine.

♥ Det er lurt å legge disse bollene i papirformer (muffinsformer) før steking. Dette for å unngå at vaniljekremen renner for mye ut av bollene under steking. Det hjelper også på å holde fasongen på snurrene. Skolebrødsnurrene kan også stekes i langpanne, men husk å ha bakepapir i bunnen.

♥ Skolebrødsnurrer er fine å fryse. De kan da pyntes med litt ekstra glasur og kokos etter at de er tint.

8 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.