Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
Dette er en lettlaget langpannekake som passer godt som hverdagskake nå på høsten. Kombinasjonen av havre, hasselnøtter og marengs smaker veldig godt! Server gjerne en kopp varm kakao ved siden av.

Nøttene og havregrynsbunnen gjør jo kaken faktisk litt sunn også.. ;)

Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
Havregrynsbunn:
♥ 200 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 7 dl havregryn
Hasselnøttmarengs:
♥ 3 eggehviter
♥ 5 ss sukker
♥ 130 g hasselnøtter
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en stor kjele. Ta kjelen av platen og bland i sukkeret. Bland deretter i havregrynene.
Fordel blandingen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Bruk gjerne en smørekniv så du får blandingen utover i et tynt, jevnt lag.
Stek havregrynsbunnen midt i ovnen ved 200°C i 10-15 minutter, til den er gyllen. Ta langpannen ut av ovnen.
Til marengsen piskes først eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til marengs. Finhakk hasselnøttene og vend dem inn i marengsen. Bre nøttemarengsen over den stekte havregrynsbunnen. Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i ca 10 minutter til.
Ta langpannen ut av ovnen og skjær opp kaken i firkanter med en kniv eller et pizzahjul. Slå varmen av ovnen og sett langpannen tilbake midt i ovnen. La kaken stå slik i ettervarmen i ovnen i ca. 5-10 minutter til. Kaken skal da kjennes litt tørrere ut. Ta langpannen ut av ovnen og la kaken avkjøles helt i formen før du forsiktig tar kakene fra hverandre.

Tips:
♥ Jeg bruker helst små, lettkokte havregryn og ikke store havregryn siden de små havregrynene binder kaken litt bedre sammen, men du kan bruke begge typene.
♥ Det er lurt å la kaken stå i ovnen litt i ettervarmen slik jeg har beskrevet. Da blir kaken litt bedre stekt, men på en veldig skånsom måte. Kaken bør skjæres opp i ruter mens den er varm, men la kaken avkjøles helt før du tar stykkene fra hverandre. Dette fordi kaken ellers lett går i stykker. Når kakestykkene er kalde, blir konsistensen fastere, og kakene blir lettere å skille fra hverandre.
♥ Kakestykkene kan oppbevares i en boks i kjøleskapet og kan også fryses.
Se også oppskrift på Havregrynskake med marengs og nøtter, som ligner veldig på denne, men som stekes i liten langpanne og som gir en mykere havrekake.

Varm kakao er deilig tilbehør til disse kakene.
Havregryn og hakkede hasselnøtter gir god "crunch" og gjør at kakene er mettende og gode.
Perfekte kaker å ha med på tur!

Det er lov å kose seg også når man er på tur! :)

♥ ♥ ♥ ♥

Havregrynsbunn:
♥ 200 g smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 7 dl havregryn
Hasselnøttmarengs:
♥ 3 eggehviter
♥ 5 ss sukker
♥ 130 g hasselnøtter
Smelt smøret i en stor kjele. Ta kjelen av platen og bland i sukkeret. Bland deretter i havregrynene.
Fordel blandingen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Bruk gjerne en smørekniv så du får blandingen utover i et tynt, jevnt lag.
Stek havregrynsbunnen midt i ovnen ved 200°C i 10-15 minutter, til den er gyllen. Ta langpannen ut av ovnen.
Til marengsen piskes først eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til marengs. Finhakk hasselnøttene og vend dem inn i marengsen. Bre nøttemarengsen over den stekte havregrynsbunnen. Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i ca 10 minutter til.
Ta langpannen ut av ovnen og skjær opp kaken i firkanter med en kniv eller et pizzahjul. Slå varmen av ovnen og sett langpannen tilbake midt i ovnen. La kaken stå slik i ettervarmen i ovnen i ca. 5-10 minutter til. Kaken skal da kjennes litt tørrere ut. Ta langpannen ut av ovnen og la kaken avkjøles helt i formen før du forsiktig tar kakene fra hverandre.
♥ Jeg bruker helst små, lettkokte havregryn og ikke store havregryn siden de små havregrynene binder kaken litt bedre sammen, men du kan bruke begge typene.
♥ Det er lurt å la kaken stå i ovnen litt i ettervarmen slik jeg har beskrevet. Da blir kaken litt bedre stekt, men på en veldig skånsom måte. Kaken bør skjæres opp i ruter mens den er varm, men la kaken avkjøles helt før du tar stykkene fra hverandre. Dette fordi kaken ellers lett går i stykker. Når kakestykkene er kalde, blir konsistensen fastere, og kakene blir lettere å skille fra hverandre.
♥ Kakestykkene kan oppbevares i en boks i kjøleskapet og kan også fryses.
♥ Varm kakao er deilig tilbehør til disse kakene.
9 comments