Also available in: Norsk

Add new comment

Oreo Cheesecake Cupcakes

Glad i Oreokjeks?

Glad i amerikanske ostekaker?

DA vil du like disse små mini-ostekakene her, stappfulle av Oreokjeks!!  :)

 


Dette er på mange måter en mini-variant av Oreo Cheesecake, som er en av de mest populære ostekakeoppskriftene her på Det søte liv og som du også finner i jubileumsboken min Det søte liv - Kristines favoritter

(Reklame: Boken burde nå være i hyllene til  de fleste bokhandlerne i landet og også i bokhandlere på nett, se blant annet hos tanum.no  her, hvor du forresten også kan lese VGs bokanmeldelse og terningkast 5 for noen dager siden  :)  ).

Med denne oppskriften her kan få mye av den samme herlige smaken uten å måtte lage en stor og mektig kake.

 

 

Oppskriften er faktisk veldig enkel!

Perfekte kaker for å skape nytelsesøyeblikk i hverdagen. ;) 

 

Digger nytelsesøyeblikk i hverdagen..! :-D

 

Oppskriften gir 12 stk.

 

Ingredienser:

Bunner:
♥ 12 Oreokjeks

Ostefyll:
♥ 400 g kremost
♥ 1 dl sukker
♥ 0,5 dl seterrømme
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
♥ 2 store egg
♥ 12 Oreokjeks

Du trenger også 12 muffinsformer i papir og et muffinsbrett.

 

Fremgangsmåte:

Sett 12 muffinsformer av papir i et muffinsbrett. Legg en hel Oreokjeks i hver.

 


Og vips så har du klar kakebunnene..! ;) 

 

Ha så kremost, sukker, rømme og vanilje i en bolle og pisk blandingen jevn og klumpfri. Dette gjøres på noen sekunder med elektrisk håndmikser. Tilsett så eggene og pisk dette også inn i ostemassen så alt blir godt blandet, men du trenger ikke å piske lenger enn det.

Finhakk 12 resterende Oreokjeks og vend kjeksbitene inn i osteblandingen (spar gjerne litt av bitene til å drysse på toppen som pynt).

Fordel ostefyllet jevnt i de 12 formene.

Dryss eventuelt noen små kjeksbiter på toppen.

Stek kakene midt i ovnen ved 135°C i ca 25-30 minutter (se tips).

La kakene avkjøles i muffinsbrettet til romtemperatur og sett så hele brettet i kjøleskapet til dagen etter (og i minst 4-5 timer). Dette for at ostekakefyllet skal stivne skikkelig før du tar kakene ut av brettet.

 

 

 

Etter en så god stund i kjøleskapet er ostefyllet fast, og kakene holder fasongen fint når du tar dem ut av muffinsbrettet.

 

 

Når du tar kakene ut av papirformene ser man den hele Oreokjeksen i bunnen.

 

 

Tips:

♥ Merk at ostekakene skal stekes på nokså lav varme. Dette for å unngå at ostekakene sprekker på toppen og for at kakene skal holde seg lyse i fargen. Kakene vil virke litt løse i konsistensen når de tas ut av ovnen etter ca. en halvtime, men de stivner som sagt etter noen timer i kjøleskapet.

♥ Disse kakene er holdbare i kjøleskapet i flere dager, men det pleier å forsvinne nokså raskt.. ;)

 

 

Fristelse kom til meg!

 

 

Av med papiret..

 

 

NAM!

 

 

*heart*  *heart*  *heart* 

 

Oreo Cheesecake Cupcakes
Ingredients

Bunner:
♥ 12 Oreokjeks

Ostefyll:
♥ 400 g kremost
♥ 1 dl sukker
♥ 0,5 dl seterrømme
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
♥ 2 store egg
♥ 12 Oreokjeks

Du trenger også 12 muffinsformer i papir og et muffinsbrett.

Instructions

Sett 12 muffinsformer av papir i et muffinsbrett. Legg en hel Oreokjeks i hver.

Ha så kremost, sukker, rømme og vanilje i en bolle og pisk blandingen jevn og klumpfri. Dette gjøres på noen sekunder med elektrisk håndmikser. Tilsett så eggene og pisk dette også inn i ostemassen så alt blir godt blandet, men du trenger ikke å piske lenger enn det.

Finhakk 12 resterende Oreokjeks og vend kjeksbitene inn i osteblandingen (spar gjerne litt av bitene til å drysse på toppen som pynt). Fordel ostefyllet jevnt i de 12 formene. Dryss eventuelt noen små kjeksbiter på toppen.

Stek kakene midt i ovnen ved 135°C i ca 25-30 minutter (se tips).

La kakene avkjøles i muffinsbrettet til romtemperatur og sett så hele brettet i kjøleskapet til dagen etter (og i minst 4-5 timer). Dette for at ostekakefyllet skal stivne skikkelig før du tar kakene ut av brettet.

Tips

♥ Merk at ostekakene skal stekes på nokså lav varme. Dette for å unngå at ostekakene sprekker på toppen og for at kakene skal holde seg lyse i fargen. Kakene vil virke litt løse i konsistensen når de tas ut av ovnen etter ca. en halvtime, men de stivner som sagt etter noen timer i kjøleskapet.

♥ Disse kakene er holdbare i kjøleskapet i flere dager, men det pleier å forsvinne nokså raskt:)

22 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.