Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
Glad i Oreokjeks?
Glad i amerikanske ostekaker?
DA vil du like disse små mini-ostekakene her, stappfulle av Oreokjeks!! :)

Dette er på mange måter en mini-variant av Oreo Cheesecake, som er en av de mest populære ostekakeoppskriftene her på Det søte liv og som du også finner i jubileumsboken min Det søte liv - Kristines favoritter
(Reklame: Boken burde nå være i hyllene til de fleste bokhandlerne i landet og også i bokhandlere på nett, se blant annet hos tanum.no her, hvor du forresten også kan lese VGs bokanmeldelse og terningkast 5 for noen dager siden :) ).
Med denne oppskriften her kan få mye av den samme herlige smaken uten å måtte lage en stor og mektig kake.

Oppskriften er faktisk veldig enkel!
Perfekte kaker for å skape nytelsesøyeblikk i hverdagen. ;)

Digger nytelsesøyeblikk i hverdagen..! :-D
Oppskriften gir 12 stk.
Ingredienser:
Bunner:
♥ 12 Oreokjeks
Ostefyll:
♥ 400 g kremost
♥ 1 dl sukker
♥ 0,5 dl seterrømme
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
♥ 2 store egg
♥ 12 Oreokjeks
Du trenger også 12 muffinsformer i papir og et muffinsbrett.
Fremgangsmåte:
Sett 12 muffinsformer av papir i et muffinsbrett. Legg en hel Oreokjeks i hver.

Og vips så har du klar kakebunnene..! ;)
Ha så kremost, sukker, rømme og vanilje i en bolle og pisk blandingen jevn og klumpfri. Dette gjøres på noen sekunder med elektrisk håndmikser. Tilsett så eggene og pisk dette også inn i ostemassen så alt blir godt blandet, men du trenger ikke å piske lenger enn det.
Finhakk 12 resterende Oreokjeks og vend kjeksbitene inn i osteblandingen (spar gjerne litt av bitene til å drysse på toppen som pynt).
Fordel ostefyllet jevnt i de 12 formene.
Dryss eventuelt noen små kjeksbiter på toppen.
Stek kakene midt i ovnen ved 135°C i ca 25-30 minutter (se tips).
La kakene avkjøles i muffinsbrettet til romtemperatur og sett så hele brettet i kjøleskapet til dagen etter (og i minst 4-5 timer). Dette for at ostekakefyllet skal stivne skikkelig før du tar kakene ut av brettet.
Etter en så god stund i kjøleskapet er ostefyllet fast, og kakene holder fasongen fint når du tar dem ut av muffinsbrettet.

Når du tar kakene ut av papirformene ser man den hele Oreokjeksen i bunnen.

Tips:
♥ Merk at ostekakene skal stekes på nokså lav varme. Dette for å unngå at ostekakene sprekker på toppen og for at kakene skal holde seg lyse i fargen. Kakene vil virke litt løse i konsistensen når de tas ut av ovnen etter ca. en halvtime, men de stivner som sagt etter noen timer i kjøleskapet.
♥ Disse kakene er holdbare i kjøleskapet i flere dager, men det pleier å forsvinne nokså raskt.. ;)

Fristelse kom til meg!

Av med papiret..

NAM!

*heart* *heart* *heart*

Bunner:
♥ 12 Oreokjeks
Ostefyll:
♥ 400 g kremost
♥ 1 dl sukker
♥ 0,5 dl seterrømme
♥ 0,5 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
♥ 2 store egg
♥ 12 Oreokjeks
Du trenger også 12 muffinsformer i papir og et muffinsbrett.
Sett 12 muffinsformer av papir i et muffinsbrett. Legg en hel Oreokjeks i hver.
Ha så kremost, sukker, rømme og vanilje i en bolle og pisk blandingen jevn og klumpfri. Dette gjøres på noen sekunder med elektrisk håndmikser. Tilsett så eggene og pisk dette også inn i ostemassen så alt blir godt blandet, men du trenger ikke å piske lenger enn det.
Finhakk 12 resterende Oreokjeks og vend kjeksbitene inn i osteblandingen (spar gjerne litt av bitene til å drysse på toppen som pynt). Fordel ostefyllet jevnt i de 12 formene. Dryss eventuelt noen små kjeksbiter på toppen.
Stek kakene midt i ovnen ved 135°C i ca 25-30 minutter (se tips).
La kakene avkjøles i muffinsbrettet til romtemperatur og sett så hele brettet i kjøleskapet til dagen etter (og i minst 4-5 timer). Dette for at ostekakefyllet skal stivne skikkelig før du tar kakene ut av brettet.
♥ Merk at ostekakene skal stekes på nokså lav varme. Dette for å unngå at ostekakene sprekker på toppen og for at kakene skal holde seg lyse i fargen. Kakene vil virke litt løse i konsistensen når de tas ut av ovnen etter ca. en halvtime, men de stivner som sagt etter noen timer i kjøleskapet.
♥ Disse kakene er holdbare i kjøleskapet i flere dager, men det pleier å forsvinne nokså raskt:)
22 comments