Also available in: Norsk

Add new comment

Stablebrød med sukker og kanel (Cinnamon Sugar Pull-Apart Bread)


Denne måten å forme gjærbakst på har blitt veldig populær i det siste!

 


Her legges deiglapper inntil hverandre i en brødform. Jeg har sett noen bruke betegnelsen «stablebrød» på norsk, men det amerikanske navnet "Pull-Apart Bread" får bedre frem poenget. Hvetekaken trenger nemlig ikke å skjæres, men kan dras i biter med hendene.

 


Kaken kan fylles med det fyllet du liker best! Her bruker jeg smør, sukker og kanel, som jeg har inntrykk av at er favorittsmaken til de fleste når det gjelder gjærbakst.

 

Ingredienser:

♥ 25 g gjær
♥ 3,5 dl melk
♥ 80 g smør
♥ 1 egg
♥ 0,75 dl sukker
♥ ca. 650 g hvetemel

Fyll:
♥ 75 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss kanel

Glasur (kan sløyfes):
♥ 2 dl melis
♥ 1–2 ss melk

 

Fremgangsmåte:

Varm melken til den er lunken (37 °C) og løs opp gjæren i den.

Pisk mykt smør, sukker og egg til luftig smørkrem. Bland i melken og melet. Elt deigen sammen til den blir god og smidig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok. La deigen heve lunt i 1 time.

Kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Rør sammen fyllet og bre det over leiven.  Skjær leiven opp i 4 remser på langs og legg dem oppå hverandre, så du får en lang, smal deigkake i 4 lag med fyll mellom. Skjær stabelen opp til bunker med deigbiter på ca. 10 x 8 cm. Smør en brødform som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Sett bunkene med deiglapper etter hverandre i brødformen med snittflaten vendene opp. Etterhev kaken i 30 minutter.

Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Hvelv kaken ut av formen og server den nystekt – og husk servietter!  :)

 

 

Tips:

♥ Kaken blir ekstra god om den glaseres med melisglasur, men det er ikke nødvendig.

♥ Som all gjærbakst, er denne kaken fin å fryse.

♥ Se også Stablebrød med sjokolade og valnøtter (Chocolate Walnut Pull-Apart Bread).

 


Den samme gode smaken av kanelboller som vi alle kjenner så godt, men med en litt annerledes og artig fasong!

 

 

Enjoy!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Stablebrød med sukker og kanel (Cinnamon Sugar Pull-Apart Bread)
Ingredients

♥ 25 g gjær
♥ 3,5 dl melk
♥ 80 g smør
♥ 1 egg
♥ 0,75 dl sukker
♥ ca. 650 g hvetemel

Fyll:
♥ 75 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss kanel

Glasur (kan sløyfes):
♥ 2 dl melis
♥ 1–2 ss melk

Instructions

Varm melken til den er lunken (37 °C) og løs opp gjæren i den.

Pisk mykt smør, sukker og egg til luftig smørkrem. Bland i melken og melet. Elt deigen sammen til den blir god og smidig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok. La deigen heve lunt i 1 time.

Kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Rør sammen fyllet og bre det over leiven.  Skjær leiven opp i 4 remser på langs og legg dem oppå hverandre, så du får en lang, smal deigkake i 4 lag med fyll mellom. Skjær stabelen opp til bunker med deigbiter på ca. 10 x 8 cm. Smør en brødform som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Sett bunkene med deiglapper etter hverandre i brødformen med snittflaten vendene opp. Etterhev kaken i 30 minutter.

Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Hvelv kaken ut av formen og server den nystekt – og husk servietter!

 
Tips

♥ Kaken blir ekstra god om den glaseres med melisglasur, men det er ikke nødvendig.

♥ Som all gjærbakst, er denne kaken fin å fryse.

Cake category
Allergies and preferences

9 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.