Add new comment

Ostekake med mangopuré (mango pulp)


Happy Diwali and a Happy New Year!

I dag starter årets største fest i India som heter Diwali - dette er hinduenes nyttårsfeiring og står for "the festival of lights"! Ved feiringen av det nye året, feirer man at det gode vil seire over det onde, og at lyset vil seire over mørket.

Verdt å merke seg er at i følge hinduenes kalender går vi inn i året 2071 i morgen!  Smile

Som dere vet, var jeg i India i forrige uke, og over alt - på hustak, trær, i butikkene og alle andre steder man kan tenke seg - ble det jobbet med å klargjør til Diwali ved å henge opp diverse lys og pynt.

Diwali feires i 4 dager, familie og venner møtes, man gir gaver til hverandre og spiser masse god mat.

Jeg har aldri vært i India under Diwali, men håper på å få oppleve det en gang.

 


Indisk mango er noe av det beste som finnes!  Vi kjenner den i Norge best som pakistansk mango. Poenget er at det er mango med gult skall som har den aller søteste mangosmaken.

Mangopuré (også kalt mango pulp) er en form for mangomos som fås kjøpt på hermetikkboks i enkelte spesialforretninger.

 

 

 

Jeg har foreløpig kun sett produktet i butikker på Grønland i Oslo, men jeg krysser fingrene for at flere får øynene opp for dette fantastiske produktet og at det blir mer tilgjengelig for folk.

Mango pulp smaker nydelig som saus oppå vaniljeis, se desserten Mango Pulp & Vanilla Ice Cream her på Det søte liv.

I dag vil jeg vise dere hvordan man kan lage en alldeles nydelig ostekake ved å bruke mango pulp som lokk på toppen.

 

 

Mangosmaken blir intens, søt og god - slik man er vant til at mango skal smake i India.

Kaken lyser opp med en vakker gul farge - slik alt skal gjøre når man feirer Diwali!

 

 

Ingredienser:

Kjeksbunn:
♥ 250 g søte havrekjeks (f eks Bixit)
♥ 100 g smør

Ostefromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost naturell
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Mango pulp lokk:
♥ 8 dl mangopuré (mango pulp)
♥ 10 plater gelatin

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen i en food processor. Bland smulene med smeltet smør.

Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat.  Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. 

Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Varm opp en del av mango pulpen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme mango pulpen. Bland dette så med resten av mangopulpen. 

Fordel mangosausen deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til mangolokket har stivnet helt.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

 

 

 

Pynt kaken gjerne med noen sukkerblomster.

 

 

Tips:

♥ Denne oppskriften er basert på min standard ostekakeoppskrift, som du kan variere i det uendelige med ulike typer toppinger. Se kategorien for ostekaker her på Det søte liv.

♥ Bor du ikke i Oslo, vil du kanskje få problemer med å få tak i mango pulp. Jeg anbefaler deg å be din lokale matvarebutikk om å ta inn produktet. Hvis vi er mange nok som spør, vil nok butikkjedene ta inn dette fantastiske produktet etter hvert. Smile

 

 

 

Smile   Happy Diwali!   Smile 

The Indian festival of light!
 

Ostekake med mangopuré (mango pulp)
Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 250 g søte havrekjeks (f eks Bixit)
♥ 100 g smør

Ostefromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost naturell
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Mango pulp lokk:
♥ 8 dl mangopuré (mango pulp)
♥ 10 plater gelatin

Fremgangsmåte

Knus kjeksen i en food processor. Bland smulene med smeltet smør.

Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat.  Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. 

Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Varm opp en del av mango pulpen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme mango pulpen. Bland dette så med resten av mangopulpen. 

Fordel mangosausen deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til mangolokket har stivnet helt.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Pynt kaken gjerne med noen sukkerblomster.

Tips

♥ Denne oppskriften er basert på min standard ostekakeoppskrift, som du kan variere i det uendelige med ulike typer toppinger. Se kategorien for ostekaker her.

♥ Bor du ikke i Oslo, vil du kanskje få problemer med å få tak i mango pulp. Jeg anbefaler deg å be din lokale matvarebutikk om å ta inn produktet. Hvis vi er mange nok som spør, vil nok butikkjedene ta inn dette fantastiske produktet etter hvert

26 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.