Add new comment

Vaniljesauskake med epler i langpanne


Dette er en stor og saftig eplekake i langpanne som du setter sammen in no time!

 

 

Oppskriften er basert på en av de mest populære langpannekakene her på Det søte liv som heter Vaniljesauskake. Vaniljesausen i deigen gjør at kaken får myk konsistens og veldig god vaniljesmak.

Jeg har også tidligere laget den med epler i litt ulike typer kakeformer, se Vaniljesauskake med epler (liten langpanne) og Eplekake med vaniljesaus (rund kake).

 

 

Denne oppskriften er som sagt beregnet på stor langpanne.

 

 

God fornøyelse! 

 

 

Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker

Fyll:
♥ 12 epler
♥ 4 ss kanel
♥ 4 ss sukker


Fremgangsmåte:

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen.

 

 

Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.

 

 

 

Myk og saftig kake!

 

 

 

Tips:

♥ Jeg pleier å bruke ferdigkjøpt vaniljesaus fra Tine (Piano) til denne oppskriften.

Kaken kan også lages med hjemmelaget vaniljesaus som du finner oppskriften på her.

 

 

♥ Kaken holder seg myk i flere dager og den pakkes godt inn i plast. Kakestykkene er også kjempefine å fryse.

 

 


Nytelse i hver bit!   Yum 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Vaniljesauskake med epler i langpanne
Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker

Fyll:
♥ 12 epler
♥ 4 ss kanel
♥ 4 ss sukker

Fremgangsmåte

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen.

Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.

Tips

♥ Jeg pleier å bruke ferdigkjøpt vaniljesaus fra Tine (Piano) til denne oppskriften. Kaken kan også lages med hjemmelaget vaniljesaus som du finner oppskriften på her på Det søte liv.

♥ Kaken holder seg myk i flere dager og den pakkes godt inn i plast. Kakestykkene er også kjempefine å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

22 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.