Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
							
	Dette er en stor og saftig eplekake i langpanne som du setter sammen in no time!

Oppskriften er basert på en av de mest populære langpannekakene her på Det søte liv som heter Vaniljesauskake. Vaniljesausen i deigen gjør at kaken får myk konsistens og veldig god vaniljesmak.
Jeg har også tidligere laget den med epler i litt ulike typer kakeformer, se Vaniljesauskake med epler (liten langpanne) og Eplekake med vaniljesaus (rund kake).

Denne oppskriften er som sagt beregnet på stor langpanne.

God fornøyelse!

Ingredienser
♥ 250 g smør
	♥ 500 g sukker
	♥ 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus
	♥ 800 g hvetemel
	♥ 6 ts bakepulver
	♥ 3 ts vaniljesukker
Fyll:
	♥ 12 epler
	♥ 4 ss kanel
	♥ 4 ss sukker
	Fremgangsmåte:
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen.

Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.


Myk og saftig kake!


Tips:
♥ Jeg pleier å bruke ferdigkjøpt vaniljesaus fra Tine (Piano) til denne oppskriften.
Kaken kan også lages med hjemmelaget vaniljesaus som du finner oppskriften på her.

♥ Kaken holder seg myk i flere dager og den pakkes godt inn i plast. Kakestykkene er også kjempefine å fryse.


	Nytelse i hver bit!   *yum* 
	
	 

	♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus
♥ 800 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
Fyll:
♥ 12 epler
♥ 4 ss kanel
♥ 4 ss sukker
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen.
Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.
♥ Jeg pleier å bruke ferdigkjøpt vaniljesaus fra Tine (Piano) til denne oppskriften. Kaken kan også lages med hjemmelaget vaniljesaus som du finner oppskriften på her på Det søte liv.
♥ Kaken holder seg myk i flere dager og den pakkes godt inn i plast. Kakestykkene er også kjempefine å fryse.
22 comments