Add new comment

Oreo Meringue Kisses (Skumboller med Oreo)

 

Kiss and make up  Heart

 

De mest populære kakene er ikke nødvendigvis så kompliserte!

Her har jeg dekket Oreokjeks med marengsskum og sjokoladetrekk.

Så enkelt er det!

Oreo + Marengs + Sjokolade = "Oreo Meringue Kisses" som er så gode at de får alle blide!  Smile

 

 

Ingredienser:

♥ ca. 20 Oreokjeks

Marengs:
♥ 5 eggehviter
♥ 3,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt


Sjokolade:
♥ 250 g sjokolade (helst overtrekkssjokolade, se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehviter stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til skikkelig tykk, hvit og blank marengs.

 

 

 

Sett Oreokjeks utover på et brett.

 

 

Vend vaniljeekstrakten forsiktig i marengsen og ha marengsmassen deretter i en kakesprøyte. Sprøyt marengsen i topper oppå Oreokjeksene.

 


La kjeksene stå en stund slik at marengsen tørker litt og fester seg til Oreokjeksene.

 

Smelt overtrekkssjokoladen i en skål i mikroen. Det tar ca. 1 minutt. Ta sjokoladen ut av mikroen og rør litt rundt. Sett sjokoladen eventuelt inn igjen i noen sekunder til.

 

 

 

Hold en og en marengs over skålen med den smeltede sjokoladen og øs forsiktig smeltet sjokolade over marengsen med en spiseskje. Det blir litt sølete, men hvis du holder helt ytterst på kjeksen blir det ikke så ille (se tips). Pass på at all marengs blir dekket av sjokoladen. Sett kjeksene på en rist for at overflødig sjokolade skal kunne renne av.

 

 

 

Når sjokoladen har stivnet, kan du sette kakene tilbake på serveringsfatet.

 

 

Tips:

♥ Det er lettere å øse den smeltede sjokoladen over marengsen med en spiseskje mens du holder kjeksen over skålen, enn å dyppe marengsen ned i den smeltede sjokolade. Selv om det blir littegrann sølete, unngår du i hvert fall risiko for at marengstoppen faller av kjeksene og ned i sjokoladen.

♥ Overtrekkssjokolade gir best resultat siden denne sjokoladen smelter lett og gir blank og fin overflate når sjokoladen har stivnet. Hvis du bruker vanlig kokesjokolade, bør du helst smelte sjokoladen over vannbad sammen med en liten teskje delfiafett for å få sjokoladen litt mer flytende. Du får kjøpt overtrekkssjokolade i ulike varianter i flere nettbutikker som selger matvarer og kakepynteutstyr, se for eksempel hos Cacas HER , Kakeboksen HER og Select Flavour HER.

 


Nam, dette er superdigg!  Heart 


♥ ♥ ♥ ♥

Oreo Meringue Kisses (Skumboller med Oreo)
Ingredienser

♥ ca. 20 Oreokjeks

Marengs:
♥ 5 eggehviter
♥ 3,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Sjokolade:
♥ 250 g sjokolade (helst overtrekkssjokolade, se tips)

Fremgangsmåte

Pisk eggehviter stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til skikkelig tykk, hvit og blank marengs.

Sett Oreokjeks utover på et brett.

Vend vaniljeekstrakten forsiktig i marengsen og ha marengsmassen deretter i en kakesprøyte. Sprøyt marengsen i topper oppå Oreokjeksene. La kjeksene stå en stund slik at marengsen tørker litt og fester seg til Oreokjeksene.

Smelt overtrekkssjokoladen i en skål i mikroen. Det tar ca. 1 minutt. Ta sjokoladen ut av mikroen og rør litt rundt. Sett sjokoladen eventuelt inn igjen i noen sekunder til.

Dypp en og en marengs i den smeltede sjokoladen og sett kjeksene på en rist for at overflødig sjokolade skal kunne renne av. Når sjokoladen har stivnet, kan du sette kakene tilbake på serveringsfatet.

Tips

♥ Overtrekkssjokolade gir best resultat siden denne sjokoladen smelter lett og gir blank og fin overflate når sjokoladen har stivnet. Hvis du bruker vanlig kokesjokolade, bør du smelte sjokoladen sammen med en liten teskje delfiafett for å få sjokoladen litt mer flytende. Du får kjøpt overtrekkssjokolade i flere nettbutikker som selger kakepynteutstyr.

32 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.