 
									  
				
				
			Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
 
							
	Luksusiskrem med vanilje, rom og rosin!
Ahh - I Love it!
	 
*heart*

Iskremen lages ved at man starter som når man lager en vaniljeiskrem med ekte vanilje, men i denne blander jeg i tillegg rosiner som har ligget LENGE i rom... ! ;)
	Smakskombinasjonen av ekte vanilje og rosiner som er gjennomtrukne av rom er fantastisk!

Iskremen er lett å lage og du trenger ikke iskremmaskin.

Ingredienser:
♥ 2,5 dl rosiner
	♥ 2,5 dl brun rom (se tips)
	- -
	♥ 6 eggeplommer
	♥ 300 g melis
	♥ 7,5 dl kremfløte
	♥ 1 ss vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang (se tips)
Fremgangsmåte:
Start dagen i forveien:
Begynn med å legge rosinene i bløt i en skål med rom. Pass på at alle rosinene er godt dekket. Dekk til bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet minst til dagen etter (det gjør ikke noe om rosinene ligger slik i kjøleskapet i flere dager).
	Iskremen:
Pisk eggeplommer og melis til tykk og lys eggedosis. Bland i vaniljeekstrakt eller frø fra vaniljestangen hvis du bruker det i stedet.
Bland så de bløte rosinene i eggedosisen (vent med å blande i rom som er til overs i bollen - du smaker til isen med dette til slutt).
Pisk kremfløten til myk krem i en annen skål. Vend kremen i eggedosisen og rør godt så alt blir jevnt blandet og luftig.
Så smaker du eventuelt isen med et par spiseskjeer rom som du har til overs i skålen der rosinene lå. Jeg syntes det var passe med 2 spiseskjeer, men det blir jo en smaksak hvor sterk romsmak du vil ha på iskremen. :)
Ha isen i en isboks eller lignende.

Sett boksen i fryseren i 4-5 timer og gjerne til dagen etter. Da er iskremen helt frossen.

La den tine i romtemperatur lenge nok til at du kan forme isen til kuler med en isskje.

Tips:
♥ Jeg foretrekker å bruke frø fra vaniljestang i stedet for vaniljeekstrakt i denne isen, både fordi jeg synes det gir best smak og fordi jeg liker de bittesmå svarte prikkene i iskremen.
♥ Jeg foretrekker også brun rom fremfor hvit rom fordi det gir rundere smak og litt mørkere farge på isen, men begge deler kan såklart brukes.
♥ Server iskremen gjerne med noen fine iskremkjeks. Jeg har her brukt en italiensk variant med sjokoladesmak.

En iskrem skapt for nytelse!

	Fristende luksusdessert!

Denne iskremen bør du teste ut!
	 
♥ ♥ ♥ ♥
 

♥ 2,5 dl rosiner
♥ 2,5 dl brun rom
- -
♥ 6 eggeplommer
♥ 300 g melis
♥ 7,5 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang
Start dagen i forveien: Begynn med å legge rosinene i bløt i en skål med rom. Pass på at alle rosinene er godt dekket. Dekk til bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet minst til dagen etter (det gjør ikke noe om rosinene ligger slik i kjøleskapet i flere dager).
Iskremen: Pisk eggeplommer og melis til tykk og lys eggedosis. Bland i vaniljeekstrakt eller frø fra vaniljestangen hvis du bruker det i stedet. Bland så de bløte rosinene i eggedosisen (vent med å blande i rom som er til overs i bollen - du smaker til isen med dette til slutt). Pisk kremfløten til myk krem i en annen skål. Vend kremen i eggedosisen og rør godt så alt blir jevnt blandet og luftig.
Så smaker du eventuelt isen med et par spiseskjeer rom som du har til overs i skålen der rosinene lå. Jeg syntes det var passe med 2 spiseskjeer, men det blir jo en smaksak hvor sterk romsmak du vil ha på iskremen.
Ha isen i en isboks eller lignende. Sett boksen i fryseren i 4-5 timer og gjerne til dagen etter. Da er iskremen helt frossen. La den tine i romtemperatur lenge nok til at du kan forme isen til kuler med en isskje.
♥ Jeg foretrekker å bruke frø fra vaniljestang i stedet for vaniljeekstrakt i denne isen, både fordi jeg synes det gir best smak og fordi jeg liker de bittesmå svarte prikkene i iskremen.
♥ Jeg foretrekker også brun rom fremfor hvit rom fordi det gir rundere smak og litt mørkere farge på isen, men begge deler kan såklart brukes.
♥ Server iskremen gjerne med noen fine iskremkjeks. Jeg har her brukt en italiensk variant med sjokoladesmak.
6 comments